Alianța Europeană pentru Tehnologia Educației se lansează oficial, cu peste 1.500 de membri din 16 țări. România nu e reprezentată pe lista inițială a participanților

188 de vizualizări
începerea școlii, predare bilingvă
Foto: Pixabay.com
Peste 1.500 de companii din Europa s-au reunit oficial, de marți, în cadrul Alianței Europene pentru Tehnologia Educației (European EdTech Alliance – EEA), organizație ce are drept scop “să ducă la nivel european vocea inovatorilor din domeniul educației”. România nu figurează pe lista inițială a membrilor, ce reunește 23 de asociații din 16 țări europene, conform datelor de pe site-ul organizației.

Fondată acum doi ani și lansată oficial acum, Alianța vine în continuarea eforturilor de asociere lansate anul trecut, în primele faze ale pandemiei Covid-19, de mai mulți actori de pe piața edtech din nordul  Europei. Alianța precizează că este deschisă companiilor care doresc să adere.

În anunțul lansării oficiale, EEA notează: “În perioada dificilă cauzată de pandemia Covid-19, ne-am bazat mult pe munca firmelor noastre de tehnologie a educației, pentru a oferi învățare la distanță. În același timp, inovatorii se confruntă cu numeroase provocări care trebuie abordate, așa încât Europa să poată produce mai multe soluții de înaltă calitate pentru a-i sprijini mai bine pe elevi și pe profesori”.

Potrivit cofondatoarei Svenia Busson, Alianța “va strânge exemple de bună practică și date de impact de la membrii din toată Europa, pentru a oferi dovezi și a milita pentru recunoașterea eficienței și importanței tehnologiilor pentru educație și pentru a crește vizibilitatea soluțiilor europene.

Organizația urmărește să creeze o comunitate care să colaboreze în sensul reducerii barierelor pe care startup-urile în domeniu le întâmpină, așa încât acestea să se poată dezvolta mai ușor la nivel european. Alianța spune că va oferi și cadre de referință privind interoperabilitatea, probleme etice sau accesibilitatea soluțiilor.

Foto: Pixabay.com


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

DOCUMENT Programul electoral pe Educație lansat de Dan Barna, pentru prezidențiale: Educația va primi 6% din PIB “până la finalul mandatului”, trebuie să ne plătim profesorii așa cum plătim medicii sau magistrații

“Până la finalul mandatului meu de președinte, Educația va primi 6% din PIB”, spune Dan Barna, în broșura-program lansată astăzi de candidatul USR PLUS la prezidențiale. “Inspectoratele școlare sunt instituții…
Vezi articolul

Pretestarea PISA 2025 a început în școli din 18 județe. În premieră, părinții elevilor participanți vor răspunde unui chestionar tematic, iar Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație a făcut un ghid pentru aceștia – DOCUMENT

Faza de pretestare a următoarei runde a evaluării internaționale PISA 2025, ce măsoară competențele elevilor în vârstă de 15 ani, a început pe 13 mai și se derulează până pe…
Vezi articolul

Dezbateri maraton pe legile educației, de miercuri, 19 aprilie, până joi 27 aprilie, inclusiv sâmbăta, între orele 9-21, cerute de președinta PSD a comisiei de Educație, Natalia Intotero / Este ultima zi în care se mai pot depune amendamente

Dezbateri maraton pe amendamentele legilor educației, zilnic, între orele 9-21, de miercuri, 19 aprilie, până joia viitoare, pe 27 aprilie, dacă Biroul Permanent aprobă solicitarea făcută de președinta comisiei de…
Vezi articolul