Alianța Europeană pentru Tehnologia Educației se lansează oficial, cu peste 1.500 de membri din 16 țări. România nu e reprezentată pe lista inițială a participanților

187 de vizualizări
începerea școlii, predare bilingvă
Foto: Pixabay.com
Peste 1.500 de companii din Europa s-au reunit oficial, de marți, în cadrul Alianței Europene pentru Tehnologia Educației (European EdTech Alliance – EEA), organizație ce are drept scop “să ducă la nivel european vocea inovatorilor din domeniul educației”. România nu figurează pe lista inițială a membrilor, ce reunește 23 de asociații din 16 țări europene, conform datelor de pe site-ul organizației.

Fondată acum doi ani și lansată oficial acum, Alianța vine în continuarea eforturilor de asociere lansate anul trecut, în primele faze ale pandemiei Covid-19, de mai mulți actori de pe piața edtech din nordul  Europei. Alianța precizează că este deschisă companiilor care doresc să adere.

În anunțul lansării oficiale, EEA notează: “În perioada dificilă cauzată de pandemia Covid-19, ne-am bazat mult pe munca firmelor noastre de tehnologie a educației, pentru a oferi învățare la distanță. În același timp, inovatorii se confruntă cu numeroase provocări care trebuie abordate, așa încât Europa să poată produce mai multe soluții de înaltă calitate pentru a-i sprijini mai bine pe elevi și pe profesori”.

Potrivit cofondatoarei Svenia Busson, Alianța “va strânge exemple de bună practică și date de impact de la membrii din toată Europa, pentru a oferi dovezi și a milita pentru recunoașterea eficienței și importanței tehnologiilor pentru educație și pentru a crește vizibilitatea soluțiilor europene.

Organizația urmărește să creeze o comunitate care să colaboreze în sensul reducerii barierelor pe care startup-urile în domeniu le întâmpină, așa încât acestea să se poată dezvolta mai ușor la nivel european. Alianța spune că va oferi și cadre de referință privind interoperabilitatea, probleme etice sau accesibilitatea soluțiilor.

Foto: Pixabay.com


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

DOCUMENT Peste 32 de milioane de euro pentru proiecte care să ajute profesorii și școlile să crească nivelul de alfabetizare al elevilor – proiect / Care sunt criteriile de selecție pentru proiecte

A fost lansat în consultare publică Ghidul solicitantului pentru apelul necompetitiv de proiecte „Mecanisme de intervenție pentru alfabetizare funcțională în învățământul preuniversitar”, publicat de Ministerul Fondurilor Europene. Bugetul alocat apelului…
Vezi articolul

Educaţia pentru mediu să fie introdusă în învăţământul primar şi gimnazial din 2022 – inițiativă legislativă a unui grup de parlamentari liberali

Mai mulţi parlamentari liberali propun, într-o iniţiativă legislativă, introducerea educaţiei pentru mediu în învăţământul primar şi gimnazial începând cu anul şcolar 2022-2023, potrivit Agerpres. Propunerea legislativă depusă la Parlament modifică…
Vezi articolul

Menținerea școlilor deschise sau sănătatea? „E ca și cum ai pune un copil să aleagă între tată și mamă, așa ceva nu se poate face”, spune ministrul Educației care susține că „trebuie găsit un echilibru între nevoia de educație și nevoia de sănătate” / Controalele în școli vor începe de luni, dar teste non-invazive încă nu vor exista

Acţiunile de control în şcoli privind respectarea tuturor regulilor de protecţie sanitară în contextul pandemiei de COVID-19 vor începe de luni, 4 octombrie, a anunțat ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, la…
Vezi articolul

UPDATE Premierul Ciolacu anunță „cea mai mare investiție” în cercetare – investiții de 1,6 miliarde lei în 20 de centre de excelență / Este vorba despre un proiect anunțat inițial de Ministerul Cercetării în august 2023 / Agenda ședinței de guvern a inclus și un memorandum privind participarea României la un consorțiu european

„Lansăm azi cea mai mare investiție făcută vreodată în cercetarea românească. 1,6 miliarde de lei în 20 de centre de excelență în domenii de cercetare de vârf”, a spus miercuri…
Vezi articolul