Andrei Alexandru, numit secretar de stat la Cercetare: consilier local PSD la Vaslui, cercetător științific grad II în informatică, a declarat venituri inclusiv din pariuri sportive

2.938 de vizualizări
Foto: Facebook.com – Alexandru Andrei
Unul dintre cei trei secretari de stat la Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării numiți vineri prin decizii ale premierului Nicolae Ciucă este Andrei Alexandru. Consilier din partea PSD în cadrul Consiliului Local Vaslui și cercetător în matematică-informatică la Academia Română, Andrei Alexandru a trimis, proactiv, propriul CV pe adresa redacției Edupedu.ro și a indicat, pe pagina sa de Facebook, că din noua funcție urmează să coordoneze cercetarea științifică.

În mesajul publicat pe pagina sa de Facebook, Andrei Alexandru afirmă că “Voi încerca să îmi îndeplinesc cât mai bine sarcinile, să contribui la creșterea nivelului calitativ în cercetare, să stimulez performanța academică. Îi asigur pe colegii cercetători că se pot baza pe mine și sunt deschis să primesc sugestii de la ei”.

Potrivit CV-ului transmis redacției, Andrei Alexandru, născut în 1985, și-a început cariera la Institutul de Informatică Teoretică al Academiei Române – filiala Iași în 2008, de unde a evoluat din funcția de asistent de cercetare științifică în cea de cercetător științific grad II, grad obținut anul trecut.

Din 2020 este consilier din partea PSD în Consiliul Local din Vaslui. În declarația de avere depusă acolo în 2020, el indică pentru anul precedent venituri de circa 37.000 de lei din activitate de cercetare științifică la Academia Română – Filiala Iași, dar și venituri de 2.000 de lei din pariuri sportive (venituri de peste două ori mai mari decât un premiu obținut din partea UEFISCDI pentru rezultatele cercetării – 900 de lei).

Andrei Alexandru declară în CV-ul său că a absolvit Facultatea de Matematică a Universității Al. I. Cuza din Iași cu media generală 10.00, fiind șef de promoție în 2008, precum și faptul că a obținut doctoratul în informatică la Academia Română, sub coordonarea dr. Gabriel Ciobanu. La competențe digitale, el declară în CV pachetul MS Office și cunoștințe avansate ale editorului matematic Latex.

Marea majoritate a lucrărilor sale, apărute atât sub egida Springer sau a altor editori internaționali, cât și în jurnale precum Carpathian Journal of Mathematics, sunt co-semnate alături de dr. Gabriel Ciobanu. Potrivit Google Scholar, principalele sale două titluri au câte 22 de citări, aproape exclusiv autocitări ale unuia dintre cei doi autori.

Citește și:
Tudor Prisecaru a fost numit secretar de stat în ministerul Cercetării și Digitalizării. Doctor inginer cu specializarea Cazane și Abur, Prisecaru este președintele Senatului Universității Politehnica București și un apropiat al rectorului Mihnea Costoiu
Fost consilier al lui Dăncilă, promovat de baronul PSD Ionel Arsene ca secretar de stat la Ministerul Digitalizării

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Profesorii să nu-și folosească banii din prima de carieră didactică pe cursuri de formare a competențelor digitale. Sorin Decă, Ministerul Educației: Lansăm luna viitoare investiția pentru formarea gratuită a profesorilor în pedagogie digitală

În noiembrie, Ministerul Educației va lansa investiția 8 din Componenta 15, din PNRR, adică formarea a 100.000 de cadre didactice pentru pedagogie digitală, anunță secretarul general adjunct al Ministerului Educației,…
Vezi articolul
angajatori caută să recruteze studenți

România vrea să participe la Programul OCDE de evaluare a competențelor-cheie ale adulților, PIAAC. Colectarea datelor pentru testarea „PISA pentru adulți” va avea loc în 2024-2029, iar costurile estimate se ridică la 3,1 milioane de euro

România intenționează să adere la Programul pentru evaluarea internațională a competențelor adulților (PIAAC), program prin care Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OCDE) evaluează competențe-cheie ale adulților cu vârste între…
Vezi articolul

Trei dintre cercetătorii români care au primit premii speciale la prima ediție a Galei Cercetării Românești lucrează în SUA, la universitățile Stanford, Harvard și MIT / Patru din opt premianți lucrează în principal în România

Trei dintre premiile speciale acordate în cadrul primei Gale a Cercetării Românești, plus unul dintre premiile la categoriile principale au fost acordate cercetătorilor români care lucrează sau au lucrat în…
Vezi articolul

Prefectul Capitalei: Părinţii şi elevii majori, chestionaţi despre oportunitatea testării antidrog în şcoală și a prezentării unei adeverinţe medicale la începutul anului care să ateste că elevul şi-a făcut analize de sânge antidrog

„Am decis ca Agenţia Naţională Antidrog să realizeze un chestionar în trei puncte, prin care testăm opinia părinţilor şi a elevilor majori referitor la: testarea în şcoală cu aparat antidrog;…
Vezi articolul

“Istoria Evreilor. Holocaustul” ca disciplină obligatorie la liceu: Un proiect de lege aflat la Senat are sprijinul majorității partidelor și al Guvernului / Printre inițiatori: Sorin Cîmpeanu, care în cazul educației sexuale respingea schimbarea planurilor-cadru în Parlament

Un proiect de modificare a Legii educației, prin care “Istoria Evreilor. Holocaustul” urmează să devină disciplină școlară, parte a trunchiului comun, la liceu și în învățământul profesional, primește sprijinul guvernului,…
Vezi articolul