Aplicația TikTok, amendată în Marea Britanie cu 14,5 milioane de euro, pentru utilizarea “ilegală” a datelor personale ale copiilor

131 de vizualizări
Foto: Pixabay.com
Reţeaua socială chineză TikTok a fost amendată marţi cu 12,7 milioane de lire sterline (14,5 milioane de euro) de autoritatea britanică de reglementare în domeniul protecţiei datelor (ICO), pentru utilizarea “ilegală” a datelor personale ale copiilor, relatează AFP, potrivit Agerpres.

Oficiul Comisarului pentru Informaţii (ICO) din Marea Britanie a estimat că TikTok, obiectul unor restricţii recente în mai multe ţări, a permis unui număr de până la 1,4 milioane de copii cu vârsta sub 13 ani din Regatul Unit să deschidă un cont pe platforma sa în 2020, contrar regulilor sale oficiale, şi a utilizat datele persoane ale copiilor fără acordul părinţilor.

Investigaţia ICO a constatat că TikTok nu a reuşit să efectueze “verificări adecvate pentru a identifica şi anula conturile copiilor” care nu aveau vârsta necesară pentru utilizarea platformei sale, chiar dacă unii directori şi-au exprimat îngrijorarea cu privire la acest subiect, se precizează în comunicat, conform sursei citate.

“Există legi în Regatul Unit pentru a ne asigura că toţi copiii noştri sunt în siguranţă în lumea digitală” şi “TikTok nu a reuşit să le respecte”, a declarat John Edwards, comisarul britanic pentru informaţii, citat în comunicat.

Potrivit Agerpres, Casa Albă, Comisia Europeană, guvernele canadian, britanic şi australian le-au interzis recent funcţionarilor lor publici să folosească TikTok pe telefoanele de serviciu. Parlamentul norvegian şi armata suedeză au luat măsuri similare săptămâna trecută.

Statele Unite acuză TikTok, filială a grupului chinez ByteDance, că serveşte Beijingului ca instrument de spionaj şi manipulare a americanilor.

Citește și:
TikTok a pierdut o bătălie, dar Washingtonul nu a câștigat încă războiul
Tot mai multe școli și universități americane iau măsuri pentru interzicerea TikTok în rețelele și pe dispozitivele pe care le pun la dispoziție, din rațiuni de securitate a datelor – The Conversation

1 comment
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Elevii din Constanța pot accesa gratuit o bibliotecă online cu peste 10.000 de cărți din domenii diverse și audiobookuri / 1.700 de profesori din județ primesc pachete de cărți pentru pregătirea profesională, într-un proiect anunțat de Ziua Lecturii

Aproape 13.000 de elevi din au acces la o bibliotecă online cu peste 10.000 de cărţi digitale, iar circa 1.700 de profesori vor primi gratuit pachete cu cărţi pentru pregătirea…
Vezi articolul