Aproape 1.000 de preșcolari sau elevi din județul Botoșani au ambii părinți plecați la muncă în străinătate. 6.000 de copii din județ sunt acasă doar cu un singur părinte

188 de vizualizări
Foto: © Dreamstime.com – Altanaka
Aproape 1.000 de preşcolari sau elevi din judeţul Botoşani au ambii părinţi plecaţi la muncă în străinătate, potrivit datelor centralizate de Inspectoratul Şcolar Judeţean, transmite Agerpres.

Statisticile IŞJ arată că numărul total al preşcolarilor şi elevilor din a căror familie doar un părinte este plecat la muncă în străinătate este de 6.096. De asemenea, din totalul celor 61.780 de preşcolari şi elevi înscrişi în sistemul de învăţământ din Botoşani, 923 dinte ei au ambii părinţi plecaţi la muncă în străinătate.

  • În acelaşi timp, numărul total preşcolari şi elevi din familii monoparentale în care părintele este plecat la muncă în străinătate este de 601.

“Comparativ cu anul 2020, când erau în evidenţe 5.070, acum sunt peste 6.000 de copii care sunt lipsiţi de afecţiunea şi supravegherea părinţilor”, se precizează într-un comunicat al IŞJ Botoşani.

  • Conducerea IŞJ subliniază că, pentru a veni în sprijinul acestor copiii ai căror părinţi sunt plecaţi în străinătate, Inspectoratul Şcolar are în derulare proiectul FormAcces, în parteneriat cu Asociaţia “Societatea Naţională Spiru Haret pentru Educaţie, Ştiinţă şi Cultură” din cadrul Programului Operaţional Capital Uman.

Astfel, programul-pilot stimulează participarea la educaţie a copiilor cu părinţi plecaţi la muncă în străinătate, iar obiectivul general îl reprezintă facilitarea accesului preşcolarilor şi elevilor din judeţul Botoşani la un sistem educaţional inovator şi de calitate. Perioada de implementare a proiectului este mai 2021 – decembrie 2023, mai informează sursa citată.

Foto: © AltanakaDreamstime.comDreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Ligia Deca: Responsabilitatea pentru punerea în siguranță a elevilor din internatul de la Odorheiu Secuiesc este partajată între proprietar și cei care o administrează. Clădirile liceului aparțin Arhiepiscopiei Romano-Catolice de la Alba Iulia și sunt închiriate pentru a se desfășura activitățile educaționale și pentru scop internat

Clădirile Liceului Tamasi Aron din Odorheiu Secuiesc, unde un elev a murit luni după ce un perete al internatului s-a prăbușit peste copii, „aparțin Arhiepiscopiei Romano-Catolice de la Alba Iulia,…
Vezi articolul

Cel mai bun lucru pe care școala îl poate oferi sunt profesorii buni. Nu formarea rezolvă totul, ci și recrutarea și sprijinul la debutul în carieră, declara Simona Velea la prezentarea PISA 2022. Aceasta coordonează acum experții contractați de Ministerul Educației pentru realizarea standardelor profesiei didactice

Simona Velea, coordonatorul echipei de experți, de la Ministerul Educației, care se ocupă de standardele profesionale pentru cadrele didactice declara la prezentarea rezultatelor PISA 2022 că „cel mai bun lucru…
Vezi articolul

Cinci ani de închisoare pentru fostul profesor de etică și integritate academică Rudolf Cristian, care a primit mită de la studenți. Instanța i-a interzis să mai fie profesor 5 ani, după executarea pedepsei, și a ridicat sechestrul pentru două lingouri de aur / Decizia nu este definitivă

Profesorul Rudolf Cristian, de la Facultatea de Administrație Publică Reșița, a Universității Babeș Bolyai Cluj-Napoca, a fost condamnat la 5 ani de închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită…
Vezi articolul