Aproape 4000 de elevi din țară și din diaspora s-au înscris la cea de-a VII-a ediție a Festivalului de trailere de cărți, Boovie, destinat elevilor de gimnaziu și liceu

407 vizualizări
Foto: Facebook Boovie
3888 de elevi, 620 de profesori, reprezentând un număr de 426 de echipe din România, Republica Moldova, dar și din alte două țări, s-au înscris la cea-a de-a VII-a a ediție a Boovie – Festival-concurs internațional de book-trailere, care se va desfășura la Focşani, în perioada 15 – 17 iulie, anunță pagina de Facebook a festivalului.

Anul acesta, înscrierile au început în ianuarie, și în total s-au înscris 426 de echipe ce au intrat în tragerea la sorți pentru una dintre cărțile dedicate fiecărei secțiuni.

În total, 3888 de elevi, 620 de profesori, din România, Republica Moldova, dar și din alte două țări. Din România, elevi din 38 de județe s-au înscris.

Cele mai multe echipe vor concura pentru premii în cadrul secțiunii consacrate a festivalului, secțiunea Boovie, dedicată elevilor de liceu, cu 266 de echipe înscrise. La secțiunea Boovie Kids, vor concura 87 de echipe, iar la Boovie Junior s-au înscris 66 de echipe.

2 echipe din diaspora care vor concura la secțiunea dedicată ExtRO Boovie, iar la Trailerul de buzunar, ediția de anul acesta are până acum o echipă înscrisă.

Foto: Facebook Boovie

Urmează anunțul privind tragerea la sorți, ce cărți primesc elevii pentru a le folosi ca scenariu de trailer în concurs.

Despre Festivalul de trailee de cărți Boovie

Festivalul-concurs a luat naştere în 2015, când, la Liceul Pedagogic “Spiru Haret”, profesorul Carmen Ion a decis să îi provoace pe elevi să citească şi să realizeze un trailer după cartea citită. An după an, numărul participanţilor a crescut exponenţial, de la circa 200 de elevi la primele ediţii la peste 2.000 de elevi în 2021, de la zece trailere, la 161 în ultima ediţie şi de la zece profesori, la peste 190 în anul 2021. Peste 6.000 de elevi şi profesori au participat la acest festival în cele şase ediţii, astfel că Boovie a devenit cel mai mare festival-concurs din România destinat elevilor.

Potrivit organizatorilor, Festivalul Boovie figurează în Lista competiţiilor pe discipline şcolare, sportive şi proiecte educative internaţionale şi naţionale în anul şcolar 2021-2022, cuprinsă în Ordinul Ministrului Educaţiei 3066/27.01.2022.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

You May Also Like

Colegiul Goethe din București rămâne din nou fără conducere. Cristinei Popa i-a fost retrasă numirea ca director, pentru că Forumul Democrat al Germanilor nu i-a dat acordul – decizie a Inspectoratului Școlar București

Colegiul German Goethe din București rămâne din nou fără director, după ce Cristinei Popa i-a fost retrasă numirea în ședința de astăzi a Inspectoratului Școlar București. Reprezentanți ai Inspectoratului au…
Vezi articolul