Aproape o treime dintre studenții români care studiază în străinătate sunt în Marea Britanie. SUA și Olanda – următoarele destinații

718 vizualizări
Foto: © Gaudilab | Dreamstime.com
Aproape 10.000 dintr-un total de 35.000 de studenți români care studiază în afara țării se află în Marea Britanie, care rămâne destinație preferată de studii în pofida Brexit, potrivit datelor anunțate luni de IntegralEdu, companie de consultanță pentru studii în străinătate. Următoarele două destinații sunt SUA, cu 5.000 de studenți, respectiv Olanda, cu 2.700.

Compania citată, care va organiza zilele următoare un târg de profil (Study in UK Virtual Day, 2 decembrie), prezintă și o listă a principalelor specializări alese de tineri români înregistrați la studii în străinătate:

  1.   Business Studies
  2.   Accounting and Finance
  3.   Economics
  4.   Hospitality Management
  5.   Art & Design
  6.   Computer Science
  7.   Engineering
  8.   Politics
  9.   Law

IntegralEdu arată, în cazul Marii Britanii, că nivelul taxelor de școlarizare a crescut după Brexit, dar universitățile au implementat facilități financiare care să le facă mai ușor de suportat, inclusiv prin burse, care sunt acordate, însă, în condiții stricte.

Taxele de şcolarizare în Marea Britanie variază între 14.000 de lire sterline şi 56.000 lire sterline pe an, acesta fiind costul pentru programul de medicină de la University of Cambridge, menționează sursa citată.

Foto: © Gaudilab | Dreamstime.comDreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.


1 comment
  1. Parintii inteligenti isi trimit copiii la scoala in strainatate. Platesc putin mai mult, dar primesc inapoi inzecit! Bravo lor!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Tinerii cer Comisiei Europene și Guvernului deblocarea celor 300 milioane de euro pe care Corina Crețu anunța că le-am pierdut. România are o jumătate de milion de tineri care nu fac nimic și care trebuie sprijiniți

Consiliul Tineretului din România (CTR) solicită Comisiei Europene și Guvernului României să găsească o soluție astfel încât banii destinați României pentru Inițiativa privind ocuparea forței de muncă în rândul tinerilor…
Vezi articolul

300 de profesori din țară s-au înscris în programul național „Educație prin șah” / Trei mii de profesori din şcoli ar urma să fie instruiți pentru a le preda șah elevilor din clasele a III-a și a IV-a, din anul școlar 2023-2024

300 de profesori din toată țară s-au înscris în programul național ”Educație prin șah”, promovat de Federația Română de Șah, în prima lună de la lansare, după cum anunță, într-o…
Vezi articolul