Aproape o treime dintre studenții români care studiază în străinătate sunt în Marea Britanie. SUA și Olanda – următoarele destinații

479 de vizualizări
Foto: © Gaudilab | Dreamstime.com
Aproape 10.000 dintr-un total de 35.000 de studenți români care studiază în afara țării se află în Marea Britanie, care rămâne destinație preferată de studii în pofida Brexit, potrivit datelor anunțate luni de IntegralEdu, companie de consultanță pentru studii în străinătate. Următoarele două destinații sunt SUA, cu 5.000 de studenți, respectiv Olanda, cu 2.700.

Compania citată, care va organiza zilele următoare un târg de profil (Study in UK Virtual Day, 2 decembrie), prezintă și o listă a principalelor specializări alese de tineri români înregistrați la studii în străinătate:

  1.   Business Studies
  2.   Accounting and Finance
  3.   Economics
  4.   Hospitality Management
  5.   Art & Design
  6.   Computer Science
  7.   Engineering
  8.   Politics
  9.   Law

IntegralEdu arată, în cazul Marii Britanii, că nivelul taxelor de școlarizare a crescut după Brexit, dar universitățile au implementat facilități financiare care să le facă mai ușor de suportat, inclusiv prin burse, care sunt acordate, însă, în condiții stricte.

Taxele de şcolarizare în Marea Britanie variază între 14.000 de lire sterline şi 56.000 lire sterline pe an, acesta fiind costul pentru programul de medicină de la University of Cambridge, menționează sursa citată.

Foto: © Gaudilab | Dreamstime.comDreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.


1 comentariu
  1. Parintii inteligenti isi trimit copiii la scoala in strainatate. Platesc putin mai mult, dar primesc inapoi inzecit! Bravo lor!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Cine este Corina Atanasiu, pe care USR o propune ministru al Educației în guvernul Cioloș: Licențiată în științele educației, dar fără experiență în domeniu, expertă în fonduri europene și reprezentantă a unei organizații de părinți

Premierul desemnat Dacian Cioloș cere votul parlamentului pentru un guvern în care, la portofoliul Educației, este propusă Corina Atanasiu, fost secretar de stat la Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene în…
Vezi articolul