Aproape o treime dintre studenții români care studiază în străinătate sunt în Marea Britanie. SUA și Olanda – următoarele destinații

741 de vizualizări
Foto: © Gaudilab | Dreamstime.com
Aproape 10.000 dintr-un total de 35.000 de studenți români care studiază în afara țării se află în Marea Britanie, care rămâne destinație preferată de studii în pofida Brexit, potrivit datelor anunțate luni de IntegralEdu, companie de consultanță pentru studii în străinătate. Următoarele două destinații sunt SUA, cu 5.000 de studenți, respectiv Olanda, cu 2.700.

Compania citată, care va organiza zilele următoare un târg de profil (Study in UK Virtual Day, 2 decembrie), prezintă și o listă a principalelor specializări alese de tineri români înregistrați la studii în străinătate:

  1.   Business Studies
  2.   Accounting and Finance
  3.   Economics
  4.   Hospitality Management
  5.   Art & Design
  6.   Computer Science
  7.   Engineering
  8.   Politics
  9.   Law

IntegralEdu arată, în cazul Marii Britanii, că nivelul taxelor de școlarizare a crescut după Brexit, dar universitățile au implementat facilități financiare care să le facă mai ușor de suportat, inclusiv prin burse, care sunt acordate, însă, în condiții stricte.

Taxele de şcolarizare în Marea Britanie variază între 14.000 de lire sterline şi 56.000 lire sterline pe an, acesta fiind costul pentru programul de medicină de la University of Cambridge, menționează sursa citată.

Foto: © Gaudilab | Dreamstime.comDreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.


1 comment
  1. Parintii inteligenti isi trimit copiii la scoala in strainatate. Platesc putin mai mult, dar primesc inapoi inzecit! Bravo lor!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like
Transport gratuit pentru elevi

PNL, reacție dură la adresa lui Vasile Dîncu, după criticile acestuia la proiectul legilor Educației: “Nu înțelegem declarațiile, e posibil ca domnul Dîncu să nu fi fost informat / Legile își vor urma parcursul așa cum am stabilit”

Purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuț Stroe, a respins vineri afirmațiile critice ale lui Vasile Dîncu, președintele Consiliului Național PSD, care a cerut prelungirea termenului de analiză pentru legile educației…
Vezi articolul

Premierul Ciolacu pasează la Ligia Deca „explicații în detaliu” despre bursele elevilor de la școlile private și confesionale neplătite de 5 luni: O să mă interesez exact pentru restanțe, fiindcă am dorit să încep anul fără prea multe

Explicații „în detaliu” despre bursele elevilor de la școlile și liceele private și confesionale, neplătite pentru primele 5 luni din acest an școlar, poate da ministerul condus de Ligia Deca,…
Vezi articolul

Cum arată subiectele din 1987 și ’88 pe care Nicușor Dan le-a rezolvat la Olimpiada Internațională de Matematică, unde a obținut 2 medalii de aur “pur”. Radu Gologan: Nicușor a avut la OIM câteva soluții foarte originale

Nicușor Dan este primul matematician cu două medalii de aur “pur” la Olimpiada Internațională de Matematică ce ocupă funcția de primar al Bucureștiului. În 1987, primul an în care Nicușor…
Vezi articolul
Concursul de directori la București

Parlamentul din Polonia dezbate o lege care ar spori controlul guvernului asupra școlilor. Șeful adjunct al sindicatului profesorilor: Dacă ești directorul unei școli, iei decizii, iar dacă știi că ele s-ar putea să nu fie pe placul cuiva, atunci autonomia școlii, a directorului, a părinților, a profesorilor devine fictivă

Parlamentarii din Polonia dezbat miercuri un proiect de lege al partidului naţionalist Lege şi Justiţie (PiS) despre care criticii spun că ar putea limita accesul la educaţia despre drepturile LGBT…
Vezi articolul