ASE va relua lucrările la casa Nanu-Muscel și în Piața Romană va apărea un bloc de 7 etaje

1.131 de vizualizări
Academia de Studii Economice Bucuresti
Casa Nanu-Muscel, cunoscută, mai degrabă, drept „vila de la ASE”, a fost vreme de mulți ani una dintre cele mai vizibile clădiri abandonate ale Bucureștiului de altădată. Zilnic, pe lângă casă trec zeci de mii de pietoni și unii dintre ei se întreabă probabil ce se întâmplă cu ea, a cui o fi.

După 4 ani de blocaj al unui șantier care prevedea consolidarea și restaurarea casei, precum și ridicarea în spatele ei a unui bloc de 7 etaje, ASE anunță acum că lucrările vor fi reluate.

Povestea vilei de la ASE începe în 1903, când clădirea Academiei de Studii Economice nici nu exista. Casa i-a apartinut unui profesor, fost director al Spitalului Colțea. Abia după 23 de ani de la ridicarea ei, avea să apară lângă și Academia de Studii Economice.

Citeşte articolul integral pe Cultura la dubă.ro.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Universitățile vor înlocui raportările multiple către diverse instituții cu raportări unice anuale printr-o nouă platformă națională, PNRUIS – hotărâre de guvern adoptată miercuri / Premierul Ciolacu: va fi „finanțată mai ales din fonduri europene”

Guvernul a adoptat, în ședința de miercuri, o hotărâre pentru operaționalizarea noii Platforme naționale de raportare unică în învățământul superior – PNRUIS, menită să înlocuiască sistemul actual prin care universitățile…
Vezi articolul

VIDEO Barca propulsată cu hidrogen, realizată de studenți de la Politehnica din Timișoara, a fost lansată pe apă. „Soluția nu este foarte diferită de cea pe care am aplicat-o la realizarea bicicletei sau a mașinuței”

După ce a lansat cu succes bicicleta și mașinuța cu hidrogen, grupul de studenți condus de profesorul Corneliu Crăciunescu de la Universitatea Politehnica Timișoara (UPT) a creat și o barcă…
Vezi articolul

Minciuna la copii și intervievarea copiilor în context judiciar – două dintre temele conferinței organizate în premieră în România de Asociația Europeană de Psihologie și Drept, care își reunește specialiștii la Cluj-Napoca, între 4 și 7 iulie 2023 (P)

Cercetători internaționali din psihologia judiciară, profesori universitari și practicieni din țară și străinătate se reunesc pentru prima dată în România, la Conferința Asociației Europene de Psihologie și Drept. Votată în…
Vezi articolul

Universitatea Babeș-Bolyai, condusă până la preluarea mandatului de ministru de Daniel David, transmite printr-un comunicat că susține dezbaterile pe tema planurilor-cadru, descrise drept „demers autentic de structurare și rafinare participativă a proiectului de curriculum”

„Un exercițiu democratic care, în sine, este deosebit de semnificativ și inedit pentru sistemul educațional românesc” – așa este descrisă consultarea publică pe tema proiectelor de planuri-cadru pentru liceu într-un…
Vezi articolul

Care sunt universitățile românești prezente în clasamentele internaționale Times Higher 2022 pentru Educație, Științe Sociale și Științe Economice / Nicio prezență românească în clasamentul pentru domeniul Drept

Două universități românești sunt prezente în cel mai recent ranking internațional Times Higher Education (THE) pentru domeniul Educație, ambele la coada clasamentului. THE a prezentat topurile pentru încă patru domenii…
Vezi articolul