ASE va relua lucrările la casa Nanu-Muscel și în Piața Romană va apărea un bloc de 7 etaje

1.132 de vizualizări
Academia de Studii Economice Bucuresti
Casa Nanu-Muscel, cunoscută, mai degrabă, drept „vila de la ASE”, a fost vreme de mulți ani una dintre cele mai vizibile clădiri abandonate ale Bucureștiului de altădată. Zilnic, pe lângă casă trec zeci de mii de pietoni și unii dintre ei se întreabă probabil ce se întâmplă cu ea, a cui o fi.

După 4 ani de blocaj al unui șantier care prevedea consolidarea și restaurarea casei, precum și ridicarea în spatele ei a unui bloc de 7 etaje, ASE anunță acum că lucrările vor fi reluate.

Povestea vilei de la ASE începe în 1903, când clădirea Academiei de Studii Economice nici nu exista. Casa i-a apartinut unui profesor, fost director al Spitalului Colțea. Abia după 23 de ani de la ridicarea ei, avea să apară lângă și Academia de Studii Economice.

Citeşte articolul integral pe Cultura la dubă.ro.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Numărul total al studenților din România – din nou în scădere, după doi ani de creștere /  Mai mulți absolvenți în 2021 decât în anul anterior, dar o bună parte termină studiile în domenii unde universitățile locale au prezență slabă sau nu au deloc în rankinguri internaționale

Numărul studenților din România a scăzut din nou în ultimul an universitar, după doi ani de creștere, potrivit datelor publicate recent de Institutul Național de Statistică. Acestea arată că scăderea…
Vezi articolul

Rectorul Politehnica București, Mihnea Costoiu, după incendiile din campusul Regie: Nu putem lucra la instalațiile electrice cu studenți în cămine, care sunt cazați și vara / Student: Facem mâncare în cameră pentru că nu avem bucătărie pe hol – VIDEO

Lucrările de întreținere și de schimbare a rețelei electrice din căminele studențești ale Universității Politehnica București (UPB) nu pot fi făcute nici pe timpul verii, când este vacanță, spune rectorul…
Vezi articolul

Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași solicită modificarea legii privind masteratul didactic: Pregătirea viitorilor profesori e esențial să includă un program de licență și un program de masterat profesional sau de cercetare, alături de un masterat didactic

Pentru a putea preda la liceu, viitorii profesori „este esențial să dețină o pregătire academică solidă în domeniul de specialitate, care să includă absolvirea unui program de studii de licență…
Vezi articolul