Ateliere pentru copii: chimie, fizică și cultură japoneză (P)

3.765 de vizualizări
Foto: © Romolo Tavani | Dreamstime.com
Atelier de fizică experimentală: Care e legătura dintre presiune și avioane, vapoare și mașinile de Formula 1

Vârsta recomandată: 10-14 ani
Preț: 200 lei (Redus la 150 de lei până luni, 25 septembrie)
Când: Sâmbătă, 30 septembrie, la ora 12.30 (atelierul durează o oră și 45 de minute)
Unde: Deutsche Schule Bukarest (Str. Coralilor 20G, 013328, Bucureşti)

LearnGate organizează sâmbătă, 30 septembrie, prima ediție a atelierului experimental de fizică: „Presiunea: interacțiune bazată pe experiment şi investigaţie”. Profesoara Corina Radu, care îi va ghida pe copii prin lumea fascinantă a fizicii, are experienţă atât în curriculum românesc, cât şi în cel Cambridge.

Atelier de chimie experimentală „Acizi și baze: yin şi yang-ul chimiei”

Vârsta recomandată: 11-15 ani
Preț: 200 lei (Redus la 150 de lei pentru înscrieri până luni, 25 septembrie)
Când: Sâmbătă, 30 septembrie, la ora 10.00 (atelierul durează o oră și 45 de minute)
Unde: Deutsche Schule Bukarest (Str. Coralilor 20G, 013328, Bucureşti)

În cadrul workshopului nostru vom învăța să identificăm acizii şi bazele din jurul nostru, precum și să le măsurăm tăria cu ajutorului unei scale numite pH. Le vom clasifica în acizi și baze tari, precum şi acizi şi baze slabe. Vom prepara indicatori chimici din plante și vom obține propria noastră hârtie de pH.

Origami și cultură japoneză – atelier oferit în mod gratuit de Centrul Comercial DN1 Value Centre din Balotești

 Unde: DN1 Value Centre, Calea București 2bis, zona Food Court

Când: Duminică, 24 septembrie, de la ora 11.00 (atelierul durează 2 ore)

 Intrarea liberă

Vrei să înveți să-ți scrii numele în caligrafie japoneză? Sau mai degrabă dorești să afli secrete ale artei japoneze origami? Dacă vrei, poți să faci într-o singură zi ambele activități! Vino duminică, 24 septembrie (ora 11.00), la DN1 Value Centre din Balotești și descoperă frumusețea culturii japoneze, prin atelierul de origami și caligrafie japoneză, realizat de Centrul de Studii Româno-Japoneze „Angela Hondru” în parteneriat cu LearnGate.

Photo 114782620 | Chemistry © Romolo Tavani | Dreamstime.com


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Un raft cu cărți lângă o pușculiță: un elev de clasa a II-a și-a desenat visul în cadrul concursului de educație financiară “Școala banilor bine-crescuți”. Școala Gimnazială nr. 30 din Timișoara este câștigătoarea ediției din acest an

Școala Gimnazială nr. 30 din Timișoara a câștigat anul acesta concursul de desene dedicat claselor P-IV, „Școala banilor bine-crescuți”, organizat de BCR – Școala de Bani. Elevii care au desenat…
Vezi articolul

Consiliul Elevilor cere președintelui să promulge “de urgență” legea privind dispozitivele pentru elevi dezavantajați, inițiativă ce ar putea fi “tergiversată” deoarece “guvernul nu a susținut-o”

Consiliul Național al Elevilor (CNE) cere Președintelui României, într-un comunicat transmis vineri, să promulge legea privind dotarea elevilor dezavantajați cu dispozitive prin care să poată accesa școala online, proiect adoptat…
Vezi articolul

Material susținut de Coca-Cola România

Cristina Radu, profesoară pentru învățământ primar și directoare adjunctă, coordonator al proiectului Azi pentru Mâine: Dacă până acum mai vedeam câte o hârtiuță în curtea școlii, acum nu mai e niciun gunoi nelalocul lui / I-am făcut pe elevi să înțeleagă colectarea selectivă mai ales prin exemplul nostru, al profesorilor, explicându-le că viața Planetei depinde de noi

Școala respiră mult mai bine fără urmă de deșeuri, iar comunitatea întreagă s-a prins în această activitate educativă pentru mediu și pentru viitor, spune Cristina Radu, profesor pentru învățământ primar,…
Vezi articolul

Apel al Inspectoratului Școlar București, înainte de începerea școlii: Părinții “să nu se implice în activități complexe de igienizare și de reabilitare a spațiilor școlare”, este responsabilitatea primăriilor

Inspectorul școlar general din București și reprezentantul părinților din Capitală au transmis oficial un mesaj către asociațiile și comitetele de părinți, cu o lună înainte de începerea școlii: “să nu…
Vezi articolul

Peste 12.000 de elevi din România sub coordonarea a 668 de profesori de gimnaziu și de liceu au participat la provocarea mondială de programare creativă BEBRAS / Lista celor 65 de SuperBebra de anul acesta, plus rezultatele pe categorii de vârstă (P)

Cel mai mare eveniment global de programare creativă BEBRAS International Challenge este organizat anual de ECDL/ ICDL în România. Anul acesta, Săptămâna BEBRAS s-a desfășurat la începutul acestei luni în…
Vezi articolul