Ateliere pentru copii: chimie, fizică și cultură japoneză (P)

3.703 vizualizări
Foto: Romolo Tavani | Dreamstime.com
Atelier de fizică experimentală: Care e legătura dintre presiune și avioane, vapoare și mașinile de Formula 1

Vârsta recomandată: 10-14 ani
Preț: 200 lei (Redus la 150 de lei până luni, 25 septembrie)
Când: Sâmbătă, 30 septembrie, la ora 12.30 (atelierul durează o oră și 45 de minute)
Unde: Deutsche Schule Bukarest (Str. Coralilor 20G, 013328, Bucureşti)

LearnGate organizează sâmbătă, 30 septembrie, prima ediție a atelierului experimental de fizică: „Presiunea: interacțiune bazată pe experiment şi investigaţie”. Profesoara Corina Radu, care îi va ghida pe copii prin lumea fascinantă a fizicii, are experienţă atât în curriculum românesc, cât şi în cel Cambridge.

Atelier de chimie experimentală „Acizi și baze: yin şi yang-ul chimiei”

Vârsta recomandată: 11-15 ani
Preț: 200 lei (Redus la 150 de lei pentru înscrieri până luni, 25 septembrie)
Când: Sâmbătă, 30 septembrie, la ora 10.00 (atelierul durează o oră și 45 de minute)
Unde: Deutsche Schule Bukarest (Str. Coralilor 20G, 013328, Bucureşti)

În cadrul workshopului nostru vom învăța să identificăm acizii şi bazele din jurul nostru, precum și să le măsurăm tăria cu ajutorului unei scale numite pH. Le vom clasifica în acizi și baze tari, precum şi acizi şi baze slabe. Vom prepara indicatori chimici din plante și vom obține propria noastră hârtie de pH.

Origami și cultură japoneză – atelier oferit în mod gratuit de Centrul Comercial DN1 Value Centre din Balotești

 Unde: DN1 Value Centre, Calea București 2bis, zona Food Court

Când: Duminică, 24 septembrie, de la ora 11.00 (atelierul durează 2 ore)

 Intrarea liberă

Vrei să înveți să-ți scrii numele în caligrafie japoneză? Sau mai degrabă dorești să afli secrete ale artei japoneze origami? Dacă vrei, poți să faci într-o singură zi ambele activități! Vino duminică, 24 septembrie (ora 11.00), la DN1 Value Centre din Balotești și descoperă frumusețea culturii japoneze, prin atelierul de origami și caligrafie japoneză, realizat de Centrul de Studii Româno-Japoneze „Angela Hondru” în parteneriat cu LearnGate.

Photo 114782620 | Chemistry © Romolo Tavani | Dreamstime.com


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Ecaterina Andronescu: Nu cred că vom avea mai mult de 70.000 de absolvenți de liceu peste trei ani. Ce se va întâmpla cu universitățile noastre? Soluția: studenții străini care aduc și taxe

Scăderea demografică “absolut dramatică” o face pe Ecaterina Andronescu să se întrebe “Ce se va întâmpla cu universitățile noastre?”. Într-o conferință la Constanța, ministrul Educației a interpretat astfel numărul copiilor…
Vezi articolul

Conferință online pentru profesori, elevi și părinți despre tipurile de competențe noi, ce devin deja obligatorii pentru absolvenții pregătiți pentru meseriile viitorului. Participă specialiști în educație, tehnologie și afaceri

Inițiativa „Meseriașii viitorului vor lucra cu imprimanta 3D” continuă în 2022 eforturile pentru accesul elevilor și profesorilor la competențele digitale reale, contribuind la transformarea tehnologică în școlile din România și…
Vezi articolul

Consilierul prezidențial pe Educație: Președintele Iohannis va discuta cu partidele și guvernul pentru ca orice viitoare lege a Educației să aibă la bază rezultatele proiectului ‘România Educată’

Preşedintele Klaus Iohannis se va consulta în următoarele 3 luni cu partidele și guvernul pe marginea proiectului “România Educată”, care urmează să fie lansat miercuri, 5 decembrie, a declarat consilierul…
Vezi articolul

Profesoarele pot rămâne la catedră până la 68 de ani – decizie publicată în Monitor. Numărul profesorilor pensionari din gimnaziu și liceu s-a dublat în ultimii 5 ani

Profesoarele pot rămâne la catedră, peste vârsta de 65 de ani. Ecaterina Andronescu a modificat Metodologia privind mobilitatea personalului didactic. Potrivit actului publicat miercuri în Monitorul Oficial, profesoarele care vor…
Vezi articolul