Reacția Ministerului Educației la boicotarea simulărilor de către elevii de clasele a VII-a și a VIII-a

Ministerul Educației reacționează la protestul “foaia goală” inițiat de elevi, în prima zi de simulare a examenelor naționale. “Având în vedere inițiativa Consiliului Național al Elevilor de a organiza un protest cu scopul de a boicota simularea Evaluării Naționale, Ministerul Educației Naționale face următoarele precizări”, spune instituția, care precizează că “rezultatele obținute de elevi la examenele naționale arată că se impune intensificarea eforturilor tuturor factorilor implicaţi pentru asigurarea succesului educațional al tuturor copiilor”.

Reacția integrală a Ministerului Educației la protestul elevilor

“Precizările Ministerului Educației referitoare la organizarea simulării Evaluării Naționale în anul școlar 2018-2019

Având în vedere inițiativa Consiliului Național al Elevilor de a organiza un protest cu scopul de a boicota simularea Evaluării Naționale, Ministerul Educației Naționale face următoarele precizări:

 • Simulările examenelor naționale au scopul de a familiariza elevii cu rigorile testelor pe care le vor susţine la finalul ciclului gimnazial/liceal, stabilirea nivelului real de pregătire atins în această etapă, precum şi optimizarea pregătirii în vederea obținerii unor rezultate satisfăcătoare în cadrul examenelor naționale.
 • Proiectul de ordin de ministru prin care a fost aprobată organizarea simulării Evaluării Naționale și a simulării probelor scrise ale examenului național de Bacalaureat, în anul școlar 2018-2019, a fost dezbătut în cadrul Comisiei de Dialog Social din care fac parte reprezentanții elevilor, părinților, profesorilor și ai altor parteneri sociali, majoritatea susținând acest demers care vine în sprijinul elevilor.
 • În anul 2018, la Evaluarea Naţională din 150.603 candidați înscriși, 55.080 elevi nu au obținut nota 5 la proba de Matematică, iar 31.440 de elevi au luat note sub 5 la proba de Limba și Literatura Română.
 • Rezultatele obținute de elevi la examenele naționale arată că se impune intensificarea eforturilor tuturor factorilor implicaţi pentru asigurarea succesului educațional al tuturor copiilor, inclusiv al copiilor din grupurile marginalizate social și în situație de risc de abandon şcolar, accesului egal al acestora la oportunități, drepturi și servicii din domeniul educațional, precum și pentru ameliorarea rezultatelor elevilor la examenele naţionale.
 • În vederea susținerii și promovării cu succes a examenelor naționale, rezultatele elevilor vor fi analizate la nivelul fiecărei unități de învățământ prin discuții individuale, dezbateri la nivelul clasei, ședințe cu părinții, precum și la nivelul consiliului profesoral. În funcție de concluziile desprinse, se vor adopta măsurile adecvate pentru îmbunătățirea performanțelor școlare, inclusiv prin activități de pregătire suplimentară, identificarea dificultăților de învățare ale elevilor, elaborarea, implementarea, monitorizarea şi evaluarea unui plan de intervenţie personalizat etc.
 • MEN a susținut în permanență orice propunere care poate să conducă la îmbunătățirea performanțelor obținute de elevi în procesul de învățare, inclusiv a performanțelor obținute în cadrul examenelor naționale și consideră că fiecare partener poate contribui în mod constructiv la acest demers.”

Citește și:

 

 

Total
227
Shares
3 comentarii
 1. Madam Andronescu ar trebui sa rezolve ea subiectele la limba română în 2 ore sa fc creație,sa scrie corect,caligrafic sa vedem dc reușește.Simulari ar trebui să dați voi cei din Ministerul Educației sa vedem dc aveți nevoie și folosiți aceste compuneri în viața de zi cu zi bateți câmpii cu asemenea subiecte mai ales că mulți citiți ce va compun alții.Cere-ti caligrafie pt ce, materia nu e in programa lasa-ti copii să scrie cum pot ei nu le luați puncte pt caligrafie,așezare in pagina etc sa fc in 2 ore cam multe cereri de la ei, ce nu puteți nici voi.Ne distrugeți copii. Ce ziceți voi din Ministerul educației să dați niste simulări sa va notăm noi dc sunteți apti pt postul ocupat.

 2. Pe scurt, politica educationala a anului 2019: nu stim cum sa educam elevii, asa ca ii speriem din timp ca sa aiba timp sa ia meditatii. Semnat, Adultii

 3. Ar trebui sa le fie rusine. Cand anunti o simulare nationala la clasa a VII a cu doar 10 zile inaintea sustinerii acesteia, cand nu publici modele de subiecte, nu poti emite pretentii ca elevii sa le accepte.
  In urma tuturor evaluarilor si a simularilor date se face macar o analiza, macar o modificare in actul de predare, in programele invechite si ingramadite?
  Nu am vazut asa ceva, in plus profesorilor de la clasa nu le pasa nici de evaluarile nationale, nici de simulari, nu se implica deloc. Poate doar cei care dau meditatii in privat sa se agite.
  Asa ca ministerul sa ne mai lase cu cresterea succesului elevilor. Doar daca pregatesti copilul in privat , prin meditatii la romana si la matematica poti avea succes, altfel nu cred.
  Tot invatamantul romanesc este o harababura , iar viitorul arata si mai sumbru.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole recomandate

Ungaria cere Comisiei Europene demararea procedurii de sancționare a Austriei din cauza noilor reguli privind alocațiile pentru copiii muncitorilor din alte țări UE

Guvernul Ungariei s-a adresat comisarului european Marianne Thyssen, responsabil pentru ocuparea forţei de muncă, afaceri sociale, competenţe şi mobilitatea forţei de muncă, pentru demararea procedurii de infringement împotriva Austriei din…
Vezi articolul

VIDEO Olivia Steer, contrazisă de medicul Mihai Craiu într-o dezbatere la Pro TV: Copiii alăptați la sân primesc în primele 6 luni de vreo 10 ori mai mult aluminiu din laptele matern decât ar primi din vaccinuri

Olivia Steer, una dintre cele mai vocale antivacciniste, a primit o replică puternică de la cunoscutul medic pediatru Mihai Craiu, care i-a demontat punct cu punct argumentația. Copiii “alăptați la…
Vezi articolul

Consiliul Național al Rectorilor se retrage din organizația lui Alexandru Cumpănașu: “Dorim să păstrăm universitățile în afara jocului politic”

Consiliul Național al Rectorilor (CNR), care reunește rectorii tuturor universităților din România, anunță într-un comunicat de presă că se suspendă pe termen neliminat din Coaliţia Naţională pentru Modernizarea României (CNMR)…
Vezi articolul