Au început înscrierile pentru “Hai la Olimpiadă!”, program de pregătire pentru elevii din școlile publice interesați să se pregătească la matematică, fizică sau informatică la nivel competitiv

7.177 de vizualizări
Foto: © Dreamstime.com
Elevii din sistemul public de învățământ pasionați de matematică, fizică sau informatică se pot înscrie, până pe 11 octombrie, în programul de pregătire “Hai la Olimpiadă!”, desfășurat de Fundația “Nouă ne pasă”, arată aceasta într-un comunicat de presă. Elevii selectați se vor putea pregăti gratuit într-unul din peste 50 de centre de pregătire deschise în 26 de orașe din țară, sub îndrumarea unor profesori cu experiență pentru pregătirea la nivel competitiv.

În cadrul acestui program, aflat la a 10-a ediție, înscrierile pot fi realizate online de părinţii sau reprezentanţii legali ai elevilor, prin completarea formularului disponibil pe pagina www.nouanepasa.ro/inscrieri-hlo. Fiecare centru de pregătire pentru performanţă este autonom, iar programul este conceput astfel încât fiecare copil să poată frecventa cursurile unui singur centru. Cursurile au loc sâmbăta, pe parcursul întregului an şcolar, precizează comunicatul de presă al Fundației “Nouă ne pasă” (anterior Fundația eMag).

Elevii pot participa la activități în centrele din judeţele în care învaţă, iar criteriile pentru admitere sunt stabilite de către cadrele didactice la nivelul fiecărui centru. Conţinutul de predare-învăţare este stabilit tot de profesori, la nivelul fiecărui centru, în funcţie de nevoile şi nivelul fiecărei grupe.

  • Localități unde sunt organizate centre de pregătire pentru performanță: Alexandria, Baia Mare, Bârlad, Beclean, Bistriţa, Braşov, Bucureşti, Buzău, Cluj-Napoca, Constanţa, Drobeta-Turnu Severin, Hunedoara, Huşi, Iaşi, Năsăud, Oradea, Piatra Neamţ, Rădăuţi, Roman, Sângeorz-Băi, Suceava, Târgovişte, Târgu Mureş, Timişoara, Vaslui şi Vatra Dornei.

Potrivit organizatorilor, în anul școlar 2021-2022 au fost pregătiți 5.865 de elevi de gimnaziu și liceu din peste 6.200 înscriși, cu participarea a 347 profesori.

Foto: © Traimak IvanDreamstime.comDreamstime.com sprijină educaţia din România şi oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil / Campania Back to school oferă posibilitatea oricărei școli, profesor sau elev să descarce imagini de calitate cu 50% discount.


3 comments
  1. De ce nu se organizează și online cursurile de pregătire? Centrele sunt puține și multi copii nu au cu ce sa ajungă acolo!

  2. Culmea e ca dupa atata competitie in scoala tinerilor li se cere la angajare comunicare, colaborare, spirit de intrajutorare etc. N-am auzit sa se ceara competitie, concurenta, individualism, rezultate la olimpiada de nu stiu ce. Succesul in viata si la job nu este corelat in vreun fel cu succesul scolar sau la olimpiade.

    Parintii ar face mai bine copilului daca l-ar trimite la un curs de Art & Craft, Making & Sharing, la un curs de robotica sau la unul de inteligenta emotionala.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Șeful Institutului Cercetare Aerospațială – INCAS, trimis în judecată de DNA pentru că ar fi păgubit instituția cu 21 milioane de lei, a fost suspendat din funcție până la finalul mandatului

Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării (MCID) anunță miercuri că a fost emis ordinul privind suspendarea din funcție a directorului general, președinte al Consiliului de administrație al Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare…
Vezi articolul

Calendarul examenului de calificare pentru absolvenții școlilor postliceale de poliție, jandarmi și pompieri, modificat de Ministerul Educației: Înscrierea se face pe 9 și 10 noiembrie. Proba scrisă are loc pe 16 noiembrie

Calendarul examenului de certificare pentru absolvenții din școlile postliceale de poliție, jandarmi și pompieri a fost modificat de Ministerul Educației cu două săptămâni înainte să înceapă înscrierea candidaților. Este vorba…
Vezi articolul

Ligia Deca: Cred că există toată disponibilitatea Guvernului de a continua discuțiile, la Ministerul Muncii pe legea salarizării, la Ministerul Educației pe contractul colectiv de muncă

„Mâine, discuțiile se vor axa pe prevederile contractului colectiv de muncă, care include obligațiile și drepturile personalului din învățământ. Aici ne referim, de exemplu, la facilități pentru profesia didactică”, a…
Vezi articolul

EXCLUSIV Sindicaliștii care sunt scutiți de predarea la clasă primesc și anul acesta salariile de la stat, a decis ministrul Educației / Cadrele didactice care beneficiază de degrevare și rezervare nu pot preda la plată cu ora – Ordin de ministru

Sindicaliștii din învățământ continuă să beneficieze de degrevări totale sau parțiale de normă/post didactic, cu plata drepturilor salariale acoperite de stat, după cum reiese dintr-un ordin semnat pe 14 august…
Vezi articolul

Numărul psihologilor școlari e prea mic / În pandemie stresul a crescut, dar autoritățile au acționat slab în acest domeniu – rectorul Universității Babeș-Bolyai, Daniel David

Numărul psihologilor din unitățile de învățământ este prea mic, raportat la necesități, apreciază rectorul Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, Daniel David, profesor de psihologie. Acesta a spus marți, citat de Agerpres,…
Vezi articolul