Autoritatea Națională Copii și persoane cu Dizabilități se “rupe” în două. Partea de copii și adopții trece la ministerul Familiei, al Gabrielei Firea, anunță Guvernul

555 de vizualizări
Foto: Polesie Toys – Pexels.com
Autoritatea Națională pentru Drepturile Persoanelor cu Dizabilități, Copii și Adopții se reorganizează prin divizare parțială, potrivit unui comunicat primit de Edupedu.ro, după ce în această seară a avut loc o ședință a Cabinetului Ciucă și a fost adoptată o ordonanță de urgență privind stabilirea unor măsuri la nivelul administrației publice centrale. În cadrul instituției menționate anterior se urmărește desprinderea activităților și personalului din domeniul protecției și promovării persoanelor cu dizabilități și transmiterea către Autoritatea pentru Protecția Persoanelor cu Dizabilități.

„Se reorganizează Autoritatea Națională pentru Drepturile Persoanelor cu Dizabilități, Copii și Adopții, prin divizare parțială, prin desprinderea activităților și personalului din domeniul protecției și promovării persoanelor cu dizabilități și transmiterea către Autoritatea pentru Protecția Persoanelor cu Dizabilități, care se înființează ca organ de specialitate al administrației publice centrale, în subordinea Ministerului Muncii și Solidarității Sociale. Organizarea şi funcționarea Autorității pentru Protecția Persoanelor cu Dizabilități se stabilesc prin hotărâre a Guvernului”, se arată în comunicat. 

Instituția își schimbă numele în Autoritatea pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopției și trece în subordinea Ministerului Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, cu păstrarea activității, personalului și patrimoniului aferente programelor din domeniul protecției copilului și adopției, după cum se arată în document:

„Ca urmare a divizării parțiale, Autoritatea Națională pentru Drepturile Persoanelor cu Dizabilități, Copii și Adopții își schimbă denumirea în Autoritatea pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopției, organ de specialitate al administrației publice centrale care trece în subordinea Ministerului Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, cu păstrarea activității, personalului și patrimoniului aferente programelor din domeniul protecției copilului și adopției”, conform documentului.

Autoritatea Națională pentru Drepturile Persoanelor cu Dizabilități, Copii și Adopții este condusă de către Florica Cherecheș din luna martie a acestui an, când a înlocuit-o pe Mădălina Turza. Este membră PNL din 2008, când a și fost aleasă fost consilier local la Oradea. Potrivit CV-ului, în perioada decembrie 2020 – februarie 2021 a ocupat funcția de consilier al Președintelui Camerei Deputaților.

Florica Cherecheș a fost vicepreședinte al Comisiei de învățământ din Camera Deputaților, în perioada noiembrie 2012 – decembrie 2020.

Comunicatul integral:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like