Auxiliarele școlare, cumpărate de Ministerul Educației la licitațiile de manuale – promisiunea Monicăi Anisie pentru un alt mandat. Federația părinților: Familiile plătesc 50 de milioane de euro, anual, pe caiete de lucru

4.244 de vizualizări
SURSA: gov.ro
Auxiliarele școlare ar putea fi cumpărate de Ministerul Educației, în cadrul licitațiilor prin care instituția achiziționează manualele pentru elevi. Anunțul a fost făcut de ministrul interimar al Educației, Monica Anisie, care a spus la audierile din Parlament pentru învestirea Guvernului Orban II că grupurile de lucru ale Ministerului lucrează zilele acestea la “un pachet educațional pentru copii – care să conțină manualul, ghidul profesorului și caietul de lucru”. Federația părinților cere de 3 ani ca auxiliarele să facă parte dintr-un pachet educațional cumpărat de Minister, declară astăzi Iulian Cristache.

Monica Anisie, ministrul interimar al Educației, a declarat marți, la audierile din Parlament, că specialiștii din grupurile de lucru ale Ministerului lucrează în prezent la “un pachet educațional pentru copii – care să conțină manualul, ghidul profesorului și caietul de lucru. Mi se pare corect să aibă la dispoziție atât profesorul ghidul profesorului, cât și elevul caietul și manualul”.

Întrebată de parlamentari despre stadiul planurilor cadru, Anisie a răspuns, marți 19 februarie 2020:

  • “În cadrul Ministerului Educației, din momentul în care a apărut legea de modificare a articolului 66 [care taie cu până la 9 numărul de ore pe săptămână de la gimnaziu și care ar trebui să se aplice de anul viitor – n.red.], am constituit grupuri de lucru la care participă specialiștii în domeniu, grupuri de lucru care să elaboreze planurile cadru, dar înainte de toate să realizeze un profil al absolventului – ce ne dorim de la un absolvent -, planurile-cadru, programele și nu în ultimul rând, așa cum cere federația părinților, un pachet educațional pentru copii – care să conțină manualul, ghidul profesorului și caietul de lucru. Mi se pare corect să aibă la dispoziție atât profesorul ghidul profesorului, cât și elevul caietul și manualul“.

Ministrul interimar nu a dat detalii cu privire la necesitatea cumpărării acestor auxiliare realizate de aceleași edituri care concep și manualele școlare.

Iulian Cristache: Părinții nu vor mai plăti auxiliarele

La o zi de la promisiunea lansată de Monica Anisie, președintele Federației Naționale a Asociațiilor de Părinți (FNAP) a scris pe pagina sa de Facebook că a cerut acest lucru de 3 ani.

“FNAP, în urma întâlnirilor pe care le-a avut în mod constant cu MEC [Ministerul Educației și Cercetării – N.red.], a solicitat în ultimii trei ani ca auxiliarele să facă parte dintr-un pachet / portofoliu educațional, adică să fie cuprinse ca anexă la manualul școlar. Părinții plătesc cel puțin 50 de milioane de euro, anual, pe aceste caiete de lucru”, spune Iulian Cristache.

“Ieri, la Comisia de audiere, dna ministru Monica Cristina Anisie a promis, în ședință publică, că va lua în calcul acest demers. Deci, părinții nu vor mai plăti auxiliarele. Sperăm să aibă sprijinul Guvernului”, continuă reprezentantul părinților.

Citește și:

1 comment
  1. Este un alt joc murdar pentru favorizarea marilor edituri si monopolizarea pietei de carte scolara. Grija pentru banii cheltuiti de parinti este doar de suprafata, populism ieftin.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

LISTA Sumele pe care profesorii le vor primi pentru a participa la examenele naționale și concursurile pentru cadre didactice au crescut cu 30%, anunță Ministerul Educației / Mișcarea vine pe fondul grevei suspendate din Învățământ și după ce au existat intenții de boicotare a probelor de la Bac sau Evaluarea Națională

Ministerul Educației a anunțat că majorează cu 30% sumele de bani primite de profesori dacă se implică în desfășurarea Evaluării Naționale și a examenului de Bacalaureat 2023, potrivit ordinului de…
Vezi articolul

Primarul Timișoarei a lăsat Inspectoratul Școlar fără internet în zi de simulare de BAC și înscriere în clasa pregătitoare. Inspectorul general: Și linia de backup este tăiată

Primarul din Timișoara a lăsat inspectoratul Școlar Județean fără internet, în zi de simulare a examenelor de Bacalaureat și de înscrieri la clasa pregătitoare. În plus, “mâine este o zi…
Vezi articolul