Auxiliarele școlare, cumpărate de Ministerul Educației la licitațiile de manuale – promisiunea Monicăi Anisie pentru un alt mandat. Federația părinților: Familiile plătesc 50 de milioane de euro, anual, pe caiete de lucru

4.232 de vizualizări
SURSA: gov.ro
Auxiliarele școlare ar putea fi cumpărate de Ministerul Educației, în cadrul licitațiilor prin care instituția achiziționează manualele pentru elevi. Anunțul a fost făcut de ministrul interimar al Educației, Monica Anisie, care a spus la audierile din Parlament pentru învestirea Guvernului Orban II că grupurile de lucru ale Ministerului lucrează zilele acestea la “un pachet educațional pentru copii – care să conțină manualul, ghidul profesorului și caietul de lucru”. Federația părinților cere de 3 ani ca auxiliarele să facă parte dintr-un pachet educațional cumpărat de Minister, declară astăzi Iulian Cristache.

Monica Anisie, ministrul interimar al Educației, a declarat marți, la audierile din Parlament, că specialiștii din grupurile de lucru ale Ministerului lucrează în prezent la “un pachet educațional pentru copii – care să conțină manualul, ghidul profesorului și caietul de lucru. Mi se pare corect să aibă la dispoziție atât profesorul ghidul profesorului, cât și elevul caietul și manualul”.

Întrebată de parlamentari despre stadiul planurilor cadru, Anisie a răspuns, marți 19 februarie 2020:

  • “În cadrul Ministerului Educației, din momentul în care a apărut legea de modificare a articolului 66 [care taie cu până la 9 numărul de ore pe săptămână de la gimnaziu și care ar trebui să se aplice de anul viitor – n.red.], am constituit grupuri de lucru la care participă specialiștii în domeniu, grupuri de lucru care să elaboreze planurile cadru, dar înainte de toate să realizeze un profil al absolventului – ce ne dorim de la un absolvent -, planurile-cadru, programele și nu în ultimul rând, așa cum cere federația părinților, un pachet educațional pentru copii – care să conțină manualul, ghidul profesorului și caietul de lucru. Mi se pare corect să aibă la dispoziție atât profesorul ghidul profesorului, cât și elevul caietul și manualul“.

Ministrul interimar nu a dat detalii cu privire la necesitatea cumpărării acestor auxiliare realizate de aceleași edituri care concep și manualele școlare.

Iulian Cristache: Părinții nu vor mai plăti auxiliarele

La o zi de la promisiunea lansată de Monica Anisie, președintele Federației Naționale a Asociațiilor de Părinți (FNAP) a scris pe pagina sa de Facebook că a cerut acest lucru de 3 ani.

“FNAP, în urma întâlnirilor pe care le-a avut în mod constant cu MEC [Ministerul Educației și Cercetării – N.red.], a solicitat în ultimii trei ani ca auxiliarele să facă parte dintr-un pachet / portofoliu educațional, adică să fie cuprinse ca anexă la manualul școlar. Părinții plătesc cel puțin 50 de milioane de euro, anual, pe aceste caiete de lucru”, spune Iulian Cristache.

“Ieri, la Comisia de audiere, dna ministru Monica Cristina Anisie a promis, în ședință publică, că va lua în calcul acest demers. Deci, părinții nu vor mai plăti auxiliarele. Sperăm să aibă sprijinul Guvernului”, continuă reprezentantul părinților.

Citește și:

 


1 comentariu
  1. Este un alt joc murdar pentru favorizarea marilor edituri si monopolizarea pietei de carte scolara. Grija pentru banii cheltuiti de parinti este doar de suprafata, populism ieftin.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

You May Also Like

Elevii nu vor fi testați antiCovid nici săptămâna viitoare. Raed Arafat: Din păcate, achiziția privind testele Covid din salivă pentru școli a fost contestată de către una din firmele participante. Asta ne obligă să nu mai semnăm niciun contract până iese prima decizie a primei instanțe

Școlile rămân fără teste de salivă pentru elevi și săptămâna viitoare, a anunțat secretarul de stat Raed Arafat în briefing de presă în derulare la Guvern. “Din păcate, am fost…
Vezi articolul

Asociația Elevilor din Constanța a dat astăzi în judecată Ministerul Educației pentru a obține anularea măsurii care trimite elevii cu media de admitere sub 5 la profesională

Asociația Elevilor din Constanța anunță că a acționat astăzi, 30 septembrie 2019, în instanță Ministerul Educației, pentru anularea Ordinului ministrului care prevede că elevii cu medie de admitere de 5…
Vezi articolul