BAC 2019: Încep înscrierile pentru a doua sesiune a examenului de bacalaureat

10.915 vizualizări
FOTO: Flickr/UFV
Astăzi încep înscrierile pentru sesiunea iulie-august 2019 a examenului de Bacalaureat. Absolvenții de liceu care nu au luat BAC-ul în prima sesiune sau care au lipsit de la examene se pot înscrie de pe 15 până pe 19 iulie. Cei care și-au susținut corigențele sunt așteptați la înscriere pe 26 iulie, potrivit calendarului de examene de toamnă.

A doua sesiune a Bacalaureatului începe cu examenele scrise și se termină cu probele de evaluare a competențelor, invers față de prima sesiune de BAC. Primul examen din sesiunea de toamnă este programat pe 21 august și este proba scrisă la Limba si literatura română. Primele rezultate vor fi afișate pe 3 septembrie.

Calendar BAC 2019 Sesiunea iulie-august 2019

15 – 19 iulie 2019 Înscrierea candidaților
26 iulie 2019          Înscrierea candidaților care au promovat examenele de corigențe

21 august 2019     Limba si literatura română – proba Ea) – examen scris
22 august 2019     Limba si literatura maternă – proba Eb) – examen scris
23 august 2019     Proba obligatorie a profilului – proba Ec) – examen scris
26 august 2019     Proba la alegere a profilului și specializării – proba Ed) – examen scris

27 – 28 august 2019 Evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română – proba A
29 august 2019          Evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă – proba B
30 august & 2 septembrie 2019 Evaluarea competențelor digitale – proba D
2 – 3 septembrie 2019 Evaluarea competențelor lingvistice într-o limba de circulație internațională – proba C
3 septembrie 2019        Afișarea rezultatelor la probele scrise (până la ora 12:00) și depunerea contestațiilor (orele 12:00 – 16:00)
3 – 6 septembrie 2019 Rezolvarea contestațiilor
7 septembrie 2019       Afișarea rezultatelor finale

Citește și:

 

 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Îndemn pentru profesori să integreze în procesul de predare Îndreptarul ortografic, ortoepic și de punctuație, din partea ministrei Ligia Deca. Oficialul anunță discuții despre inițierea unei hotărâri de guvern prin care să cumpere din banii Ministerului Educației câte un exemplar pentru fiecare școală

O discuție despre inițierea unei hotărâri de guvern pentru cumpărarea noului Îndreptar ortografic, ortoepic și de punctuație (ÎOOP 6) a fost menționată de ministra Educației, Ligia Deca. Aceasta a vorbit,…
Vezi articolul

Un ghid pentru profesori referitor la abordarea egalității de gen la clasă – ținta unei campanii de petiții către inspectorate și Ministerul Educației / Luciana Antoci, ISJ Iași: Același conținut, semnături diferite, același scenariu ca într-o campanie anti-mască desfășurată în pandemie

Un material destinat profesorilor, intitulat “Egalitatea de gen – predarea și integrarea în învățământul preuniversitar”, realizat de un grup de cercetătoare și lansat la începutul acestui an școlar, a devenit…
Vezi articolul

Adrian Magdaș, profesor de matematică: Trebuie regândite Evaluarea Națională și Bacalaureatul, subiectele sunt extrem de șablonizate. Riscul este să avem o reformă curriculară excelentă la liceu, care, însă, nu va conduce la rezultatele așteptate

„O problemă actuală a învățământului gimnazial este concentrarea excesivă pe Evaluarea Națională și obținerea unor note cât mai mari, în detrimentul dobândirii competențelor din programele școlare, care sunt, de altfel,…
Vezi articolul

Rezultatele discuției dintre sindicatele profesorilor și premierul Ciolacu, după ce Guvernul le-a mințit că legea salarizării va fi gata pe 15 iulie și pe 1 septembrie depusă în Parlament: Salariile din Educație vor fi majorate de la 1 ianuarie 2024

Liderii sindicatelor din Educație au avut o întâlnire luni, la ora 14.15, la Guvern, cu premierul Ciolacu pentru a discuta pe tema proiectului Legii salarizării unitare. Înainte de a intra…
Vezi articolul