BAC 2019 Subiectele și baremele de la proba la alegere a profilului și specializării, susținută în a doua sesiune a Bacalaureatului

20.597 de vizualizări
Foto: Freepik.com
Subiectele și baremele de la proba la alegere a profilului și specializării au fost publicate de Ministerul Educației. Peste 43.500 de absolvenți de liceu s-au înscris la a doua sesiune de Bacalaureat din anul 2019, dintre care 28.700 de candidați provin din promoția 2018-2019, iar peste 14.800 de candidați au terminat liceul anii trecuți. Descarcă de mai jos subiectele și baremul de la examenele de astăzi la Fizică, Chimie, Biologie, Informatică, Geografie, Filosofie, Logică și argumentare, Economie, Psihologie și Sociologie.

Subiectele au fost concepute de Ministerul Educației, prin Centrul Național de Evaluare și Examinare din subordinea sa, iar candidații au avut la dispoziție 3 ore pentru a le rezolva. Primele rezultate de la sesiunea de toamnă a Bacalaureatului vor fi afișate pe data de 3 septembrie.

Subiectele și Baremele de la Proba la alegere a profilului și specializării – Sesiunea a II-a a Bacalaureatului 2019:

Anatomie și fiziologie umană, genetică și ecologie umană Subiect

Anatomie și fiziologie umană, genetică și ecologie umană Barem

Biologie vegetală și animală Subiect

Biologie vegetală și animală Barem

Chimie anorganică Subiect

Chimie anorganică Barem

Chimie organică Subiect

Chimie organică Barem

Economie Subiecte

Economie Barem

Filosofie Subiecte

Filosofie Barem

Fizică Tehnologic Subiecte

Fizică Tehnologic Barem

Fizică – teoretic și vocațional Subiecte

Fizică – teoretic și vocațional Barem

Geografie Subiecte

Geografie Barem

Informatică Pascal Subiecte – Matematică-informatică

Informatică C++ Subiecte – Matematică-informatică

Informatică Barem (comun pentru limbajele C++ și Pascal)

Informatică Pascal Subiecte – Științele naturii

Informatică C++ Subiecte – Științele naturii

Informatică Barem (comun pentru limbajele C++ și Pascal)

Logică Subiecte

Logică Barem

Psihologie Subiecte

Psihologie Barem

Sociologie Subiecte

Sociologie Barem

  • Absolvenții de la profilul real, tehnic, resurse naturale și protecția mediului și de la profilul militar au avut de ales să susțină examenul de astăzi la una dintre următoarele materii: Fizică, Chimie, Biologie și Informatică.
  • Absolvenții profilului umanist, ai profilului servicii și ai filierei vocaționale au avut de ales între Geografie, Filosofie, Logică și argumentare, Economie, Psihologie și Sociologie.
Primele rezultate de la sesiunea de toamnă a Bacalaureatului vor fi afișate pe data de 3 septembrie (până la ora 12:00). Elevii nemulțumiți de notele de la BAC vor putea, în aceeași zi, să depună contestații, între orele 12:00 și 16:00. Rezultatele finale vor fi făcute publice în data de 7 septembrie.

Pentru a fi declarat promovat la Bacalaureat, un absolvent de liceu trebuie să îndeplinească următoarele condiții, cumulativ:

  • să fi susținut toate probele de evaluare a competențelor lingvistice şi digitale;
  • să fi susținut toate probele scrise şi să fi obținut minimum nota 5 la fiecare dintre acestea;
  • să fi obținut o medie de cel puțin 6, la probele scrise.
Calendar BAC 2019 Sesiunea iulie-august 2019

15 – 19 iulie 2019 Înscrierea candidaților
26 iulie 2019          Înscrierea candidaților care au promovat examenele de corigențe

21 august 2019     Limba si literatura română – proba Ea) – examen scris
22 august 2019     Limba si literatura maternă – proba Eb) – examen scris
23 august 2019     Proba obligatorie a profilului – proba Ec) – examen scris
26 august 2019     Proba la alegere a profilului și specializării – proba Ed) – examen scris

27 – 28 august 2019 Evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română – proba A
29 august 2019          Evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă – proba B
30 august & 2 septembrie 2019 Evaluarea competențelor digitale – proba D
2 – 3 septembrie 2019 Evaluarea competențelor lingvistice într-o limba de circulație internațională – proba C
3 septembrie 2019        Afișarea rezultatelor la probele scrise (până la ora 12:00) și depunerea contestațiilor (orele 12:00 – 16:00)
3 – 6 septembrie 2019 Rezolvarea contestațiilor
7 septembrie 2019       Afișarea rezultatelor finale

Cum se desfășoară examenul de Bacalaureat

Elevii pot să susțină examenul de bacalaureat, fără taxă, de cel mult două ori. Taxele pentru susținerea examenului pentru a treia oară se stabilesc de către Ministerul Educației, iar anul trecut taxa era de 280 de lei (sursa).

Accesul absolvenților de liceu în sălile de examen are loc între orele 7:30-8:30, iar examenele încep la ora 9:00. Accesul elevilor în examen se face pe baza unui act de identitate valid, cu fotografie.

Candidații care au telefoane mobile, culegeri, manuale, notițe sau orice alte materiale cu care nu au voie să intre în examen vor primi un plic în care să le introducă și le pun în sala de depozitare a obiectelor personale.

Examenele scrise durează 3 ore; subiectele de la BAC sunt concepute de Centrul Național de Evaluare și Examinare, din subordinea Ministerului Educației. La examenele orale, subiectele sunt concepute astfel încât să permită “tratarea lor integrală în maximum 10-15 minute”, se arată în Metodologie.

Candidații sunt repartizați în săli, în ordine alfabetică, câte unul în bancă.

Pentru rezolvarea subiectelor, candidații trebuie să folosească numai cerneală sau pastă de culoare albastră, iar pentru realizarea schemelor şi a desenelor vor folosi numai creion negru. Pentru probele scrise la Matematică şi Geografie, candidații pot apela doar la instrumente de desen, spune Ministerul. La probele scrise, mijloacele de calcul sunt interzise, iar hârtia folosită este doar cea distribuită de asistenți.

Toate sălile de examen au în dotare camere funcționale de supraveghere audio-video.

Candidații surprinși cu copiuțe sau telefoane mobile la BAC vor fi dați afară din examen, indiferent dacă au folosit sau nu materialele/obiectele interzise cu care au fost prinși și indiferent dacă au fost introduse de aceştia ori de alți candidați, de profesori din comisie sau de alte persoane și indiferent dacă ei au primit ori au transmis materialele interzise.

Drept consecință, nu vor mai putea participa la examenele următoare și vor fi lipsiți de posibilitatea recunoașterii, în sesiunile următoare, a notelor la probele promovate anterior eliminării, inclusiv a probelor de evaluare a competențelor lingvistice și digitale. De asemenea, aceşti candidați nu mai au dreptul de a participa la următoarele două sesiuni ale examenului, precizează Ministerul.

Ministerul Educației anunță că pune la dispoziție linia TELVERDE (0800801100) pentru sesizarea eventualelor nereguli din cadrul examenului. Aceasta va fi disponibilă în perioada 21 – 22 august, respectiv luni, 26 august, între orele 8:00 – 16:00, iar vineri, 23 august, între orele 8:00 – 14:00.

Citește și:

 

 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Examenele rămân la datele stabilite inițial, iar vacanța este prelungită doar pentru clasele care nu sunt terminale – reprezentantul părinților, despre discuțiile avute la Ministerul Educației

Examenele de Evaluare Națională și Bacalaureat rămân la datele stabilite inițial, potrivit discuțiilor care se derulează în acest moment la Ministerul Educației pe structura anului școlar 2020-2021, a declarat pentru…
Vezi articolul

Anchetă la Spitalul Judeţean Timişoara, după ce Virgil Păunescu, șeful centrului Oncogen, a anunţat că şi-ar fi administrat vaccinul pe care îl dezvoltă împotriva coronavirusului și care nu a fost omologat: Riscul este ca toată această cercetare să fie declarată nulă

Conducerea Spitalului Judeţean Timişoara va face o anchetă internă după ce Virgil Păunescu, șeful Institutului de cercetare Oncogen, care se află în subordinea unităţii medicale, a anunţat că a creat…
Vezi articolul

Salvați Copiii: Povești ale copiilor rămași singuri în țară, cu ambii părinți plecați în străinătate / Maria așteaptă vara pentru că atunci reușește să stea mai mult timp cu tatăl său, plecat la muncă

Organizația Salvați Copiii a făcut publice povești a cinci copii care au ambii părinți plecați la muncă în străinătate. Datele Autorității Naționale pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopție, din septembrie…
Vezi articolul