BAC 2019 Bogdan Enescu, profesor de matematică la Colegiul B.P. Hașdeu din Buzău: Problema cu matrici de la subiectul II s-ar putea să îi deruteze pe elevii de nivel mediu

1.930 de vizualizări
Subiectele de la examenul la Matematică susținut astăzi de absolvenții claselor de matematică-informatică “sunt destul de simple, iar nota 8 se ia ușor”, a declarat pentru Edupedu.ro profesorul Bogdan Enescu, de la de la Colegiul Național „Bogdan Petriceicu Hașdeu” din Buzău. Pentru elevii de nivel mediu, cele mai mari dificultăți le pun “subiectul I, problema 6, și subpunctele c) de la subiectele II și III”, a precizat Enescu.

Un caz particular este subiectul II, problema 1, aceea cu matrici, subpunctul c. Este o chestiune care nu s-a mai dat până acum, în forma aceasta, și acolo s-ar putea să fie derutați. Elevii de nivel mediu s-ar putea să aibă niște dificultăți acolo, dar asta înseamnă o notă de 7:50. Deci dacă fac subiectele care sunt foarte ușoare, 7:50 este absolut foarte fezabil”, a explicat pentru Edupedu.ro profesorul Bogdan Enescu.

Acesta a precizat că “ceea ce nu îmi place la subiecte – și acesta este stilul care a apărut în ultimii 3-4 ani – ține de formularea cerințelor. Nu le cer elevilor: calculați derivata. Subiectul le cere, în schimb, să arate că derivata este egală cu X. Vedem formulări de genul: arătați că integrala este egală cu atât. Mie mi s-a întâmplat, la niște simulări, să văd că sunt elevi care nu știu să rezolve problema, dar știu să ajungă la rezultat făcând greșeli pe parcurs”.

“Dacă vreau să testez dacă un elev știe să calculeze o derivată, îl pun să o calculeze, nu îi spun să-mi arate că este egală cu atât”, a explicat Enescu.

Subiectele de la examenul de Matematică – profilul matematică-informatică / Sursa: www.mateinfo.ro

 

Bogdan Enescu este profesor la Colegiul Național „Bogdan Petriceicu Hașdeu” din Buzău, profesor la lotul național de Matematică, dar și la lotul național al SUA.

Știre în curs de actualizare


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like
Rezultatele de la Evaluarea Națională

Cum motivează Consiliul pentru Combaterea Discriminării decizia ca elevii cu cerințe educaționale speciale să aibă locuri speciale la admitere / Ei se confruntă cu discriminări “de la grădiniță până la faza studiilor superioare”

“E imperios necesar” ca Ministerul Educației să gândească măsuri de sprijin pentru copiii cu cerințe educaționale speciale, care se confuntă cu discriminări în accesul la educație, de la grădiniță până…
Vezi articolul

Matematicianul Olivier Schiffmann, profesor la Universitatea Paris Saclay, despre școala din România: Pe elevi i-aș învăța matematică prin explorare, să descopere singuri legi. Le va plăcea, devine un joc. Odată ce descoperă, vor ști pe vecie

Dacă elevii ar fi lăsați la școală să învețe matematică prin explorare, să descopere singuri legile care „guvernează” acest „teritoriu”, pe modelul fizicii, atunci le va plăcea, pentru că procesul…
Vezi articolul

DOCUMENT Dotarea laboratoarelor, cabinetelor și atelierelor școală cu mobilier, echipamente și mijloace didactice moderne – obiectiv pentru anul 2021, menționat în buget

Dotarea laboratoarelor, cabinetelor și atelierelor școală cu mobilier, echipamente și mijloace didactice moderne este unul dintre obiectivele de la capitolul „asigurarea finanțării și modernizarea infrastructurii” cuprinse în bugetul pe 2021…
Vezi articolul

Dragoș Anastasiu – Eurolines, Camelia Ene – Mol România, Omer Tetik – Banca Transilvania și alți directori de companii, într-un nou “Consiliu Consultativ Strategic” al rectorului Universității Babeș-Bolyai

Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj Napoca a desemnat, joi, un “Consiliu Consultativ Strategic” al Rectorului, ce are rolul să ofere consiliere pentru acțiunile instituției de învățământ superior în zona socio-economică, anunță,…
Vezi articolul