Bacalaureat 2019. Peste 30% din candidații din București și-au echivalat examenul de limbă străină

377 de vizualizări
Etapa specială a Bacalaureatului
Sursă foto: Pixabay.com
Din totalul de 14.638 de candidați înscriși la proba de competențe lingvistice de la Bacalaureat 2019, 33,83% (adică 4.952 de absolvenți de liceu) și-au echivalat deja examenul cu o diplomă de limbă străină, a transmis Inspectoratul Școlar al Municipiului București (ISMB).

Cei mai mulți candidați care s-au înscris la proba de competențe lingvistice au ales limba engleză. Este vorba de 13.384 de absolvenți de studii liceale la zi, dintre care 4.282 (32%) și-au echivalat examenul cu o diplomă de Cambridge, Ielts sau Toefl.

De asemenea, tot la proba de engleză s-au mai înscris 183 de candidați de la învățământul seral și 317 de absolvenți de studii liceale cu frecvență redusă. Dintre aceștia, 108 (59%), respectiv 148 (46,69%) și-au echivalat examenul.

A doua opțiune este franceza, la care s-au înscris 475 de absolvenți de studii liceale la zi. Dintre aceștia, 280 (58,95%) și-au echivalat examenul cu o diplomă de limba franceză.

Pe locul trei este limba spaniolă, pentru care au optat 104 candidați, dintre care 35 (33,65) și-au echivalat proba de limbă.

La germană sunt înscriși 77 de candidați, dintre care 61 (79,22%) au echivalat proba cu un examen de limbă germană.

Mai sunt 53 de candidați la limba italiană, dintre care 15 (28,3%) și-au echivalat examenul, și 5 candidați care au optat pentru proba de japoneză, 8 la portugheză, 5 la rusă, 4 la chineză și 3 la turcă.

De asemenea, la proba de competențe digitale s-au înscris, în total, 14.638 de candidați, dintre care 5.049 (34,49%) au examenul deja echivalat.

Foto: Pixabay


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

„Nu este posibil ca formarea pentru cariera didactică din universități să se facă atât de prost, după zeci de ani în care s-au văzut rezultatele înregistrate prin angajările din preuniversitar, având la vârful conducerii politicieni-miniștri universitari”, susține Maria Manea, fost secretar de stat în Ministerul Educației

Într-o replică venită după pozițiile publice ale mai multor reprezentanți ai mediului universitar pedagogic la intenția de desființare a specializării de învățător din liceele pedagogice, fostul secretar de stat din…
Vezi articolul

Învățământul românesc este într-o perioadă de criză, spune Sorin Cîmpeanu: Cei mai buni absolvenți ai universităților nu o să ia decizia de a rămâne în sistemul de învățământ, dacă nu vor fi motivați și salarial

Un tânăr absolvent de universitate are un salariu net de 2.597 de lei net cu indemnizația de hrană inclusă, a declarat ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, la PROTV. Oficialul a făcut…
Vezi articolul