BACALAUREAT 2020 Șapte candidați nu s-au prezentat la proba la alegere, fiind în izolare, spitalizați sau în carantină

815 vizualizări
Contestații depuse după afișarea rezultatelor la Evaluarea Națională
Sursă foto: INQUAM Photos / Octav Ganea
Dintre cei 25.245 de candidați înscriși pentru susținerea probei la alegere de la sesiunea de toamnă a Examenului de Bacalaureat 2020, s-au prezentat 19.823 de candidați, potrivit unui comunicat al Ministerului Educației. Proba de astăzi s-a susținut la una dintre 10 discipline: Biologie, Chimie, Fizică, Economie, Filosofie, Geografie, Informatică, Logică și argumentare, Sociologie și Psihologie.

De asemenea, 5.386 de candidați au absentat, dintre aceștia patru fiind în izolare și trei spitalizați/în carantină. 

Nici la proba de astăzi nu s-au înregistrat cazuri în care temperatura să depășească valoarea maximă de 37.3̊ de grade Celsius.Au fost eliminați pentru fraudă sau tentativă de fraudă 36 de candidați.

Subiectele și baremele de corectare au fost publicate aici, la ora 15:00, de către Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație.

Ultima probă scrisă din această sesiune – E).b) – Limba și literatura maternă – se desfășoară joi, 27 august. Sunt așteptați cei 317 candidați înscriși (285 de candidați pentru Limba și literatura maghiară, 18 pentru Limba și literatura germană, respectiv 5 pentru Limba și literatură slovacă).

Echivalarea și recunoașterea competențelor lingvistice și digitale se vor derula în zilele de 28 și 31 august, respectiv 1 septembrie.

Afișarea primelor rezultate înregistrate la probele scrise va avea loc în data de 2 septembrie (până la ora 12:00) și va fi urmată de etapa depunerii contestațiilor, în aceeași zi, în intervalul orar 14:00 – 20:00.

La fel ca în prima sesiune, rezultatele elevilor vor fi publicate prin anonimizarea numelui și a prenumelui, în conformitate cu prevederile specifice în vigoare (Regulamentul general privind protecția datelor – RGPD).

Contestațiile pot fi depuse atât în format fizic, cât și electronic. În acest caz, candidații completează, semnează și depun/transmit electronic inclusiv o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora.

Rezultatele finale, după soluționarea contestațiilor (3-4 septembrie), vor fi comunicate sâmbătă, 5 septembrie.

Foto: INQUAM Photos / Octav Ganea


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Primăria Odorheiu Secuiesc, amendată cu 10.000 lei în cazul autorizaţiei emise pentru lucrările la internatul Liceului „Tamasi Aron”, unde doi elevi au murit, după ce un perete s-a prăbuşit

Inspectoratul de Stat în Construcţii Harghita a aplicat o amendă în valoare totală de 10.000 lei primarului din Odorheiu Secuiesc, secretarului primăriei şi arhitectului şef al municipiului, în cazul autorizaţiei…
Vezi articolul

VIDEO Sunt 256 de elevi infectați în București, alți 3.212 considerați contacți direcți sau suspecți și 89 de profesori cu virusul Sars-CoV-2, anunță Teodora Bentz, inspector școlar general adjunct în Capitală. Asta înseamnă că 0,1% dintre elevii din București sunt testați pozitiv

Sunt 256 de elevi infectați în București, alți 3.212 considerați contacți direcți sau suspecți și 89 de profesori cu visurul Sars-CoV-2, potrivit datelor anunțate de Teodora Bentz, inspector general adjunct…
Vezi articolul

După Academia Română, și Comitetul Istoricilor Români, condus tot de Ioan Aurel Pop, cere Ministerului Educației două ore de istorie în gimnaziu și trei ore pentru liceeni, indiferent de profil / Pop dă exemplul Ungariei

Comitetul Naţional al Istoricilor Români solicită Ministerului Educaţiei ca în învăţământul gimnazial numărul de ore de Istorie din trunchiul comun, obligatoriu, să fie de cel puţin 2 pe săptămână, iar…
Vezi articolul