Banii din a doua tranșă pentru tichetele educaționale, ce ar fi trebuit virați în luna noiembrie, încă nu au ajuns la elevi. Nu răspunde nimeni la call-center-ul Ministerului Fondurilor europene, dedicat acordării tichetelor de 500 lei

46.153 de vizualizări
Foto: MIPE
Cei 500 de lei pentru tichetele educaționale cu care elevii își pot cumpăra rechizite încă nu au intrat pe cardurile celor care au primit aprobare pe anul acesta, deși Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene anunțase că în luna noiembrie banii vor fi virați. Joi, 3 noiembrie, banii nu au intrat pe cardurile elevilor și mulți părinți trimit mesaje la redacția Edupedu.ro, precizând că nu reușesc să afle informații de la linia telefonică special deschisă pentru sprijinirea celor care primesc tichete educaționale. Edupedu.ro a încercat să sune de mai multe ori la call-center-ul dedicat, însă fără succes. După câteva secunde de așteptare, ni se comunică să revenim pentru că “linia apelată este ocupată”.
 • Edupedu.ro a trimis și o solicitare oficială Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE) pentru a afla când vor intra cei 500 de lei. Când vom primi un răspuns, îl vom publica.

Mai mulți părinți trimit mesaje și mailuri la redacția Edupedu.ro, întrebând când vor intra pe carduri banii pentru tichetele educaționale. Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene acordă tichete în valoare de 500 de lei prin programul „Sprijin educațional, pe bază de tichete sociale pe suport electronic, pentru elevii cei mai dezavantajați”.

În luna septembrie, în cel mai recent comunicat de presă pe acest subiect, ministrul Marcel Boloș spunea că, în anul școlar 2022-2023, peste 300.000 de copii din medii defavorizate vor primi cei 500 de lei, datorită Programului Operațional Ajutorarea Persoanelor Defavorizate, și că 97.888 de preșcolari și elevi eligibili din familii defavorizate care dețineau carduri din anul școlar precedent au primit în data de 20 septembrie ajutorul de 500 de lei.

Tot atunci, ministerul anunța că cei care au primit aprobare anul acesta vor primi cardurile în octombrie și banii în luna noiembrie. Joi, 3 noiembrie, banii nu au fost livrați către acești elevi, iar ministerul nu a mai trimis vreo comunicare în acest sens.

Edupedu.ro a încercat să afle când vor intra banii pe cardurile destinate elevilor pentru a-și cumpăra rechizite pentru anul școlar care a început de 2 luni. La linia specială dedicată tichetelor educaționale, la numărul de telefon 031.9268, nu a răspuns niciun operator, doar un robot care, după câteva secunde, închide apelul pe motiv că “linia apelată este ocupată”. Am încercat să sunăm de mai multe ori, același răspuns. Nu am reușit să stăm de vorbă cu cineva pentru a ne răspunde la întrebarea: când vor intra banii pe cardurile elevilor.

De precizat, nici numerele de telefon ale ministerului, trecute la secțiunea contact nu pot fi apelate. În acest caz, apelul este redirecționat spre o căsuță vocală.

Edupedu.ro a trimis și o solicitare oficială Ministerului Fondurilor europene pentru a afla când vor intra cei 500 de lei. Când vom primi un răspuns, îl vom publica.

Informații de context

Suma de 500 de lei primită pe card de părinții elevilor defavorizați care îndeplinesc anumite condiții poate fi folosită pentru a cumpăra rechizite și haine pentru școală, însă cursurile anului școlar 2022-2023 au început pe 5 septembrie. Banii au întârziat pentru că a fost nevoie de o aprobare de la Comisia Europeană, fiind mai mulți beneficiari anul acesta față de anul trecut, motiva Ministerul. În total, suma alocată în acest an este de peste 150 de milioane de lei.

Amintim că banii pentru anul școlar trecut, 2021-2022, au fost virați în luna aprilie a acestui an, cu 3 luni înainte de încheierea anului școlar.

Legea tichetelor sociale electronice a fost aprobată în iunie 2021.

Proiectul „Sprijin educațional, pe baza de tichete sociale pe suport electronic, pentru elevii cei mai dezavantajați”, finanțat în cadrul Programului Operațional Ajutorarea Persoanelor Dezavantajate (POAD) 2014-2020 are ca scop prevenirea abandonului școlar și îmbunătățirea condițiilor de frecventare a școlii sau grădiniței de către copiii cei mai dezavantajați din învățământul de stat primar și gimnazial.


66 comments
 1. buna ști cineva dac am primit cardul in 2022 și am primit o singura dat bănuți in decembrie 2022 acum cînd voi mai primi am înțeles că sau virat și a doua transa și a treia transa eu nu am primit pina acum decât o transa

 2. Buna ziua!O sa mai primim cei 500lei pt rechizite?Am primit cardurile de la începutul lunii decembrie, dar nu au fost alomentate.Se poate sa ne spuna cineva,ceva,concret?Daca mai primim acesti bani?Am sunat la toate nr de tel posibile,dar nu raspunde NIMENI…

 3. Bună ziua nu mai scrieți ca oricum nu vă citește nimeni mesajele nu avem noi prioritate acuma au profesori sa mărit salariul la ei asa ca nu primim nimic nici bani dar nici răspuns în schimb primim din belșug promisiuni Asta e ROMANIA tara lor a ălora de sus nu a noastră ca ne chinuim sa trăim de pe o zi la alta

 4. eu am depus cererea dar nici macar nu stiu daca sau aprobat sau nu de card ce sa mai zic nam primit nimic si nu cred ca am sa primesc pte statu aproba doar la cn vor ei

 5. la educație și ajutor din partea statului au dreptul toți copiii,,așa deci, trebuia să vină aceste ajutoare la toți copiii indiferent de veniturile părinților..da pentru că toți copiii merită atenție. copilul meu cel mare își câștigă pâinea printre străini,,după 12 clase ,,întreb și eu,,,DE CE,,,??? cel mic este anul doi de liceu și deja se gândește la un venit și un trai mai bun și mai multă atenție din partea străinilor,,așa cum și eu ca părinte primesc mai multă atenție și disciplină de la străini (comunitatea Europeană) ASTA E ROMÂNIA MEA CARE PLĂTESC TAXE ȘI IMPOZITE ȘI NIMIC NU FACE PENTRU MINE ȘI FAMILIA MEA, așa că dumneavoastră care citiți, trageți concluzia reală.

 6. buna ziua , cei care au depus actele in septembrie anul acesta , când vor primi cardurile?Eu am făcut și anul trecut dar nu am luat nimic.Galati.

  1. Bună seara!Am făcut actele în primăvară și nu am primit nimic.Acum în septembrie le-am refăcut și până în prezent nimic.

  1. Buna seara
   Am depus și eu pentru fiul meu documentele necesare pentru cardul pentru rechizite și nu am primit încă niciun răspuns
   Unde pot găsi soluții pentru acest caz atât timp cât școala nici nu ne ia în considerare când întrebăm.
   Se poartă cu noi ca și cum le-am cere de la ei din buzunar dreptul copilului nostru.
   Une ne putem adresa pentru un răspuns corect?
   Mă refer la școala Nr 1 Rovinari

 7. când intră bani pentru copii știe cineva că ne mint că intră de joi 3noiembrie ai nu au intrat îs bat joc de noi

 8. Bună seara cu respect. Noi nu am primit cardurile nici în ziua de azi, de cum banii pe card. Niște jeguri penale sunt parlamentarii care își bat joc de viață unor copii și a părinților care au umblat și au cheltuit banii pe hârtii. Niște nesimțiți penali. Le aș duce eu cei 3 copii ai mei să aibă ei grijă de ei cu 1520de lei pe lună și să văd cum se descurcă

 9. când intră bani pe carduriile copiilor puteți să-mi spuneți trebuia să încarce din septembrie nici acum nu le-ați încarcat ne mințiți spuneți o data exacta.

 10. Bună, și eu am copil în școală. Nam venit, ce trebuie , ce acte trebuie și unde trebuie făcute, vine cardul acasă. Sunt din Botoșani dar locuiesc în vilcea , Bunești. Aștept un raspuns

 11. Bună dimineața! Am făcut dosarul din luna Mai și nici acum nu am primit cardul . Nici nu știu dacă mai vine. Nu mai primiți dosarele . Ziceți ca ajutați copii? lasă că le cumpărăm rechizite și tot ce trebuie că daia facem copii nu sa ne ajutați mintindune.

 12. Buna dimineata. Din 2020 am tot depus acte pt cardul in valoare de 500 lei ,dar nimic pana in prezent. cand o sa ajunga cardurile si la Galati?

 13. buna seara am depus și eu actele pentru rechizitele și bursa socială am doi copii la școală și am avut și un copil la grădiniță care mi l-au retras de la grădiniță cu scuza de rigoare că nu am platit hrana copilului și le-am explicat că bani ii pot da pe 9 ale luni și nu mau înțeles și așa sau debarasat de el sa numai aibe un copil in grija ați spus sa dăm copii la școală și grădiniță dar la ce țară avem nu ne permitem să ținem copii in școală și grădiniță eu sânt o mama casnica doar sotul lucrează nici de ajutoarele de la uniunea europeană nu avem dreptul să le prim că cică soțul ar avea averenu are nimic pe numele lui trecut sânt dezamăgită de Romania de educația copiilor și ați spus că ați dat o lege a bulingului dar nu se respecta

  1. Cardu vă vă veni la școală. Am și eu un copil la școală clasa || eu anul trecut am făcut dosarul pentru acești bani pentru rechizite mi-au virat bani pe el anul trecut și anul asta nustiu dece se întârzie asa mult pentru ceilalți care deabea au făcut dosarul normal era sa se dea odată cu ceilalți.

 14. O Doamne Dumnezeule. Suntem săraci dar și analfabeți……………..? Mai puneți mâna pe cărțile copiilor și învățați o dată cu ei limba română. Ferească Dumnezeu îmi trebuie translator de analfabeție să vă citesc comentariile.

  1. nu e frumos sa jignești oamenii, poate unii chiar nu știu să scrie,dar nu ești tu în măsura sa ii judeci.Nu e frumos din partea ta fata de acești oameni.

  2. la educație și ajutor din partea statului au dreptul toți copiii,,așa deci, trebuia să vină aceste ajutoare la toți copiii indiferent de veniturile părinților..da pentru că toți copiii merită atenție. copilul meu cel mare își câștigă pâinea printre străini,,după 12 clase ,,întreb și eu,,,DE CE,,,??? cel mic este anul doi de liceu și deja se gândește la un venit și un trai mai bun și mai multă atenție din partea străinilor,,așa cum și eu ca părinte primesc mai multă atenție și disciplină de la străini (comunitatea Europeană) ASTA E ROMÂNIA MEA CARE PLĂTESC TAXE ȘI IMPOZITE ȘI NIMIC NU FACE PENTRU MINE ȘI FAMILIA MEA, așa că dumneavoastră care citiți, trageți concluzia reală.

 15. Nu înțeleg știrea. Dacă ai primit o dată bani în octombrie, trebuia să mai primești încă o dată în noiembrie?

 16. Bună ziua. nici la sinmartin jud arad nu sau dat nici bursele nici banii pt tichetele educaționale. nimeni nu știe nimic de bani.am 4 copii la sinmartin și 3 la curtici la profesională și liceu.la fel și acolo nimic de bani.le am cumpărat tot pana acuma la copii .mai puțin și se termina anul .destul de rău căci chiar este nevoie de ei.

 17. Bună ziua.nici la sinmartin jud arad nu sau dat nici bursele nici banii a doua transa pe tichetele educaționale.nimeni nu știe nimic de bani.mai un pic și se termina anu iar noi a trebuit sa cumpărăm tot pt copii pana acuma.am 4 copii la școală și 3 la liceu la curtici nici acolo nu sau dat banii la copii .destul de rău.

 18. Bună seara nici eu nu am primit tichetul de 2 ani am făcut și mi sa aprobat anul trecut și nu, mia dat nici un tichet am 3 copiii la școală și anul acesta am făcut din nou și nu ni Lea dat, nici burse, bătaie de joc

 19. Eu sunt din Mogoșoaia si la noi nu au dat nici odată si acte am facut întruna am 5 copii își bat joc de noi ca de obicei

 20. buna seara,mie nu mi-a încărcat nici măcar pe cele de anul trecut.nu mai zic nimic de cele care trebuiau sa îmi vina anul acesta.

 21. Și eu am depus dosar din 2020 și nu am primit absolut nimic pana în ziua de astăzi. La începutul scolii am făcut din nou dosarele și la fel nici un răspuns de nici unde. Probabil undeva se “pierd” dosarele după ce se spala niște mâini. Alta explicație nu găsesc. De ce unii au primit și alții nu? Nu toți sunt copii? Nu toți au același drept?

 22. buna seara!așa am pățit și eu.Anul trecut depus actele pentru tichete in aprilie și nici în ziua de astăzi nu am primit nimic.Tot ne amână că vor intra dar când…. numai ei știu.E bătaie de joc fata de noi părinții dar și de copii care învață și au dreptul să primească aceste tichete.De ce la alte școli s-au dat ambele tranșe iar la școala unde învață copii mei nu????Nu ne răspunde nimeni daca sunam.E bătaie de joc într-un cuvânt.

 23. eu am 3 copii la școală am alergat atât sa fac actele și încă nu am primit nici cardul pentru tichete educaționale dar nici bursele nu le-am luat pe două luni pe data de 18 octombrie am luat bursa pe luna iulie dar pe august și septembrie nu am luat nimik va rog frumos să rezolvați cat mai repede aceasta problema sunt o mama singura cu 3 copii la școală și unul micuț acasa și sunt dați când trimit copii la școală fara pachet pentru că nu am și din câte am văzut nici de la școală nu le mai dai nici banalul corn cu lapte🙏🙏🙏 va rog sa rezolvați cat se poate de repede🙏🙏🙏🙏

 24. Voi vorbiți de a doua tranșă? Eu nu am primit nici un tichet de doi ani la rând, nici nu știu cum arată, am doi copii și am făcut pt amândoi și nu am primit nici un fel de card și cred că și anul acesta va fi la fel, doar facem acte și cam atât…..

 25. Eu am cardul de anul trecut dar degeaba acum nu am primit nici un ban pe el, bătaie de joc. Vine sezonul rece și copiii au nevoie de f multe mai ales la ce preturi sunt acum

 26. eu nu am primit nici cardul, menționez că sunt un părinte singur cu copil și am făcut actele și anul trecut și anul acesta și nu am primit nimic,cui trebuie să mulțumesc pentru asta?

 27. De ce miau fost retrași bani de pe tichetul educational cumpărături am făcut doar în magazinele de pe hîrtia pe care am primit-o o dată cu cardul sa alimentat doar unul din trei carduri vă bateți joc de noi părinți alergăm să facem niște acte a apărut pe card suma de 500 lei la două secunde nu au mai fost sau retras imediat pînă sâ accesez aplicația din care motiv nu știu am sunat la nr de pe spatele cardului și spune că angajatorul nu a făcut plata am întrebat și la școală și ridică din umeri care este cauza de ce sau retras bani

  1. Pentru ca magazinele indicate vand mai multe tipuri de produse. Tu ai cumparat produse intrzis a se cumpara cu acest card. Cam cum s-a intamplat cu pensionarii carora li s-a blocat cardul social de 250 lei pentru ca au cumparat bautura sau chimicale pe acelasi bon. El fiind destinat doar pentru produse alimentare de consum uman.

   1. Bună seara.
    asemenea mi sa întâmplat și mie dar eu nu am cumpărat altceva decât haine la copii.
    Țin să precizez că am 3 copii și doar la băiat care este la școală mia rămas banii pe card, la fete mi-au retras banii de pe card. Din ce cauză? Dacă știe cineva chiar vă rog să mă lămuriți și pe mine.

 28. Unde pot să mă adresez in problema cu cardul electronic al fetei cai la grădiniță și am dreptul și nu mea trimis dosarul de la secretariatul școlii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Cîmpeanu: Dintr-o dată sunt părinți care își fac griji că “vai, Doamne!” merg copiii la școală, dar nu ne facem griji atunci când merg la festival, pe plaje supraaglomerate, în mall-uri supraaglomerate / Pe 13 septembrie părinții vor primi formulare de acord pentru vaccinare

“Nu ne facem griji pentru copii atunci când merg la festival, atunci când merg pe plaje supraaglomerate, atunci când merg în mall-uri supraaglomerate, dar dintr-o dată sunt părinți care își…
Vezi articolul

UPDATE Bookfest și Bookfest Junior 2024. Programul târgului de carte a fost publicat parțial și cu întârziere după un atac informatic asupra site-ului evenimentului, spune Mihai Mitrică, director executiv al Asociației Editorilor din România

Programul Bookfest 2024 și Bookfest Junior a fost publicat cu întârziere și doar parțial de organizatori, miercuri, în prima zi a târgului de carte. Evenimentul care are invitat de onoare…
Vezi articolul