Barbu Mateescu, sociolog: Șanse slabe de validare a referendumului. Cartea se joacă mâine dimineață, după slujbele religioase

13.643 de vizualizări
Referendumul pentru redefinirea familiei are șanse limitate să fie validat, după cum arată cifrele de prezență până acum, a declarat pentru Edupedu.ro sociologul Barbu Mateescu. Până la ora 16:00, avem record de prezență scăzută la urne, cu 3,78% dintre români care au votat. “Cartea se joacă mâine dimineață”, spune sociologul, care punctează că pentru validare ar fi “nevoie de o mobilizare mai mare la vot a persoanelor cu participare la viața religioasă, decât a fost vreodată. Ar trebui să aibă o prezență la vot mai mare decât au avut la orice fel de scrutin organizat în România duminica”.
  • Până la ora 16:00, și-au exprimat opțiunea de vot abia 692.002 de români, ceea ce reprezintă 3,78% din totalul celor cu drept de vot, anunță Biroul Electoral Central (BEC)
  • Dintre aceștia, 89.552 au votat pe listele suplimentare, iar 13.497 au solicitat urna mobilă
  • Potrivit BEC, în continuare prezența la urne este mai ridicată în mediul urban, unde au votat 433.760 de români, în vreme ce în mediul rural s-au prezentat la secțiile de vot 258.242 persoane. Detalii despre prezența la vot pe G4Media.ro

Contactat de Edupedu.ro, sociologul Barbu Mateescu a declarat că “datele arată că, pentru prima zi de vot, lucrurile nu au mers roz bombon pentru organizatorii acestui referendum. Dar lucrurile se decid mâine dimineață, când populația din rural, care participă la slujba religioasă săptămânală, se va putea îndrepta spre urne”.

Amploarea acestei creșteri va arăta și în ce măsură atingerea cvorumului este posibilă sau nu. Cartea se joacă mâine dimineață, atunci lucrurile vor fi mai clare”, a continuat Mateescu.

Sociologul a punctat că, “în acest moment, șansele ca referendumul să fie validat sunt limitate. E nevoie de o mobilizare mai mare la vot a persoanelor cu participare la viața religioasă, decât a fost vreodată. Ar trebui să aibă o prezență la vot mai mare decât au avut la orice fel de scrutin organizat în România duminica. Deci ar trebui ca acest referendum să îi mobilizeze mai mult decât orice fel de prezidențiale, locale, samd”.

Citește și:


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

România a rămas în urmă la vaccinarea anti-COVID a copiilor de 5-11 ani. Multe țări UE au început deja campania de imunizare a celor mici, Bucureștiul nu are încă dozele necesare / Precizările Ministerului Sănătății

România este încă în așteptarea dozelor speciale pentru vaccinarea anti-Covid a copiilor de 5-11 ani, deși multe țări europene au început campania de imunizare a celor mici. Coordonatorul campaniei naționale…
Vezi articolul

Sorin Cîmpeanu, replică după ce a propus în lege desființarea CNATDCU și analizarea plagiatelor de către universități: Acordarea titlului de doctor trebuie să fie o prerogativă a universității. Legislația actuală disipează asumarea răspunderii putând genera situații grave

Ministrul Educației susține că universitățile sunt cele care trebuie să își asume acordarea titlului de doctor, argumentând că “legislația actuală disipează asumarea răspunderii putând genera situații grave”. “În prezent, conducerile…
Vezi articolul

Marile interese ilegitime din Legile educației Cîmpeanu: rechini imobiliari, fabrici de meditații, patroni de afterschool și rectori – politicieni. Cum a ajuns ministrul Educației să amaneteze viitorul copiilor pentru a-și asigura spatele politic

Sorin Cîmpeanu se comportă ca hoțul care strigă Hoții! Ministrul Educației îi descrie pe criticii legilor sale drept grup de interese, deși toate indiciile ne arată că proiectele sale sunt…
Vezi articolul