Corectarea lucrărilor elevilor de la Evaluarea Națională și Bacalaureat se va face în sistem încrucișat, în alte județe

66.004 vizualizări
Foto: Gov.ro/Edupedu.ro
Corectarea lucrărilor la examenele de Evaluarea Națională și Bacalaureat 2020 se va face în sistem încrucișat, în alte județe, a declarat ministrul Educației pentru Edupedu.ro.

Monica Anisie i-a anunțat de această decizie pe inspectorii școlari, într-o videoconferință, potrivit aunțului publicat pe pagina sa de Facebook.

Anunțul vine după ce Edupedu.ro a scris că anul acesta corectarea încrucișată între județe a lucrărilor elevilor de la Bacalaureatul și Evaluarea Națională 2020 nu este prevăzută ca obligatorie în niciun document oficial, deși Monica Anisie a promis încă de la prima conferință ca ministru că o va reintroduce.

Eliminat de predecesorul său social-democrat Daniel Breaz, articolul “Profesorii evaluatori dintr-un județ/municipiul București nu evaluează lucrări ale candidaților din propriul județ/municipiu” NU a fost reintrodus în Ordinul privind organizarea și desfășurarea examenului de bacalaureat național 2020 nici de ministrul liberal Anisie, deși exact acest ordin a fost modificat săptămâna aceasta pentru a-i updata calendarul și regulile.

Corectarea încrucișată între județe a lucrărilor de la Bacalaureat și Evaluarea Națională – introdusă în 2015 de ministrul de atunci Sorin Cîmpeanu pentru a elimina fraudele – nu există în nici una dintre numeroasele modificări aduse de ministrul Educației legislației examenelor naționale.

Citește și:

9 comentarii
  1. Vorba unui prieten…acest BAC va fi o…panaramă sinistră, BAC organizat de către nişte ticăloşi incompetenţi.

  2. De ce se schimbă regulile în timpul jocului? La proba de geografie de la bac s-a schimbat subpunctul C de la subiectul III, care înseamnă 10 puncte. De ce și când au schimbat? Ce altceva s-a modificat?

  3. la o saptamana de bacalaureat nu stim daca dam examenul, nu stim cum il dam si ei se contrazic singuri unii pe altii. fenomenali oamenii astia.

  4. propun mutarea românei in germania .asta ar rezolva multe probleme. Cand in justiție se judecă pe plan local iar cei influenți obțin câștig de cauză , mutarea unor foițe scrise de niște copii tensionați rezolvă toate problemele societății. asta e reforma autohtonă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

You May Also Like

Alina Sava, Banca Mondială: Urmează o evaluare pentru a înțelege “de unde au pierdut copiii, de exemplu, competențe de matematică? Ei poate nu știu din clasa a VI-a sau a V-a”, iar “acest rămas în urmă trebuie corectat” / Ministerul Educației are aceste date, la română și matematică, pe baza evaluărilor naționale de la clasele a II-a, a IV-a și a VI-a

“Urmează să facem o evaluare, să înțelegem ce se întâmplă cu copiii la clasa a IX-a. De unde au pierdut ei, de exemplu, competențele de matematică? Ei poate nu știu…
Vezi articolul