Corectarea lucrărilor elevilor de la Evaluarea Națională și Bacalaureat se va face în sistem încrucișat, în alte județe

66.347 de vizualizări
Foto: Gov.ro/Edupedu.ro
Corectarea lucrărilor la examenele de Evaluarea Națională și Bacalaureat 2020 se va face în sistem încrucișat, în alte județe, a declarat ministrul Educației pentru Edupedu.ro.

Monica Anisie i-a anunțat de această decizie pe inspectorii școlari, într-o videoconferință, potrivit aunțului publicat pe pagina sa de Facebook.

Anunțul vine după ce Edupedu.ro a scris că anul acesta corectarea încrucișată între județe a lucrărilor elevilor de la Bacalaureatul și Evaluarea Națională 2020 nu este prevăzută ca obligatorie în niciun document oficial, deși Monica Anisie a promis încă de la prima conferință ca ministru că o va reintroduce.

Eliminat de predecesorul său social-democrat Daniel Breaz, articolul “Profesorii evaluatori dintr-un județ/municipiul București nu evaluează lucrări ale candidaților din propriul județ/municipiu” NU a fost reintrodus în Ordinul privind organizarea și desfășurarea examenului de bacalaureat național 2020 nici de ministrul liberal Anisie, deși exact acest ordin a fost modificat săptămâna aceasta pentru a-i updata calendarul și regulile.

Corectarea încrucișată între județe a lucrărilor de la Bacalaureat și Evaluarea Națională – introdusă în 2015 de ministrul de atunci Sorin Cîmpeanu pentru a elimina fraudele – nu există în nici una dintre numeroasele modificări aduse de ministrul Educației legislației examenelor naționale.

Citește și:

9 comments
  1. Vorba unui prieten…acest BAC va fi o…panaramă sinistră, BAC organizat de către nişte ticăloşi incompetenţi.

  2. De ce se schimbă regulile în timpul jocului? La proba de geografie de la bac s-a schimbat subpunctul C de la subiectul III, care înseamnă 10 puncte. De ce și când au schimbat? Ce altceva s-a modificat?

  3. la o saptamana de bacalaureat nu stim daca dam examenul, nu stim cum il dam si ei se contrazic singuri unii pe altii. fenomenali oamenii astia.

  4. propun mutarea românei in germania .asta ar rezolva multe probleme. Cand in justiție se judecă pe plan local iar cei influenți obțin câștig de cauză , mutarea unor foițe scrise de niște copii tensionați rezolvă toate problemele societății. asta e reforma autohtonă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Școlile să nu mai fie responsabile pentru dosarele sociale ale elevilor, accesul la liceu pentru elevii care nu au luat nota 5 la Evaluarea Națională să fie limitat, printre propunerile profesorilor, elevilor și părintilor pentru creșterea participării școlare și la Evaluarea Națională – raport

Eliminarea responsabilității școlii în realizarea dosarelor sociale ale elevilor, demers care suprasolicită si supraîncarcă personalul școlii, în detrimentul activităților educaționale și limitarea accesului la liceu pentru elevii care nu au…
Vezi articolul

Cazul elevului din Alba care a primit nota 8,75 la limba română la Bac și după contestație a obținut 10: Șeful ISJ Alba: “Este prea mult. Nota 10 poți să o dai numai atunci când nu poți să-i găsești absolut nimic” / În țară, peste 5.500 de lucrări au primit peste un punct după contestații

După publicarea rezultatelor finale de la Bac 2023, Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Alba, Cornel Sandu, a fost întrebat într-o conferință de presă cum își explică mărirea unei note a unui…
Vezi articolul