BREAKING Lista oficială a scenariilor în care se redeschid școlile după Paște, pe localități și județe, publicată de Ministerul Educației

15.476 de vizualizări
Peste 100.000 de elevi din București revin la școală
Foto: © Michele D’Ottavio | Dreamstime.com
Elevii din toate clasele și copiii de grădiniță din 2.057 de localități vor merge mâine fizic la școală și la grădiniță, pentru că aceste localități sunt în scenariul verde. Ministerul Educației a publicat lista localităților din România, fiecare cu scenariul aferent ratei de infectare după care se vor redeschide școlile miercuri, 5 mai 2021.

Reamintim că în localitățile aflate în scenariul verde, cu rata de infectare sub 1 la mie, revin fizic la școală elevii din clasele P-XII și copiii de grădiniță.

În localitățile aflate în scenariul galben, cu rata de infectare de peste 1 la mie, elevii din clasele V-VII și IX-XI fac în continuare cursuri online.

Lista poate fi descărcată de aici

Un alt instrument pe care-l pot folosi părinții este harta localităților creată de echipa proiectului Romanian Economic Impact Monitor. Cercetătorii au adăugat pentru părinții, elevii și profesorii din România o funcție “Școală” care poate fi selectată din partea dreaptă și care indică scenariul școlii/școlilor din acea localitate.

Foto: © Michele D’Ottavio | Dreamstime.com

Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.


5 comments
 1. Ooo, ce bucurie!
  Dupa valul 3 provocat de împingerea elevilor la svosdla, câte 30 în clasa, în februarie, se pregătește acum și valul 4 al pandemiei.
  Deh, a scăpat ministrul Câmpeanu de vigilenta epidemiologului Andreea Moldovan și a fostului ministru Voiculescu. Acum se poate desfășura în voie.
  Veniti la scoala, dragi elevi, unii dintre voi contaminati și asimptomatici!
  Nu va putem depista, ca testarea nu e obligatorie. Fiți fără grija și transmiteți în comunitate, nu țineți la voi!
  Ministrul educației va înlesnește asta!

 2. Parcă e un roman de Kafka.
  Una scrie ministerul oficial, alta se întâmplă in realitate in teren.
  Azi dimineață numeroase C.A. uri ale scolilor au fost ,,convinse” sa incalce legea si sa treacă in scenariul 1 desi localitatea e in scenariul 2.

  Ca sa dea bine inspectorii generali la raportări.
  Ce ,,uită” directorii si membrii C.A. este ca ei ca solicitanți încalcă legea nu ISJ urile care doar ,, recomandă”

 3. Buna ziua,
  Multumim pentru informatiile actualizate.
  Totusi am urmatoarea sugestie: in cadrul listei cu localitatile si rata de incidenta localitatile sa fie trecute in ordine alfabetica pentru o identificare mai usoara.

  Multumesc!
  Catalina Arsene

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Profesorul Mircea Bertea: Dacă ministerul nostru ar avea inteligența pedagogică să lase școlilor autonomie, să-și organizeze orarul, predarea și învățarea așa cum cred de cuviință, lucrurile ar putea să se desfășoare mult mai bine

„Ar trebui să regândim și noi puțin școala și orele. Dacă ministerul nostru ar avea inteligența pedagogică să lase școlilor autonomie, să-și organizeze orarul, predarea și învățarea așa cum cred…
Vezi articolul