BREAKING Ministerul Educației a retras proiectul de ordonanță de urgență care dădea posibilitatea universităților să înființeze societăți comerciale și consorții de învățământ dual

33.995 de vizualizări
Foto: Ministerul Educației
Ministerul Educației a retras proiectul de ordonanță de urgență în care erau prevederi prin care universitățile puteau înființa societăți comerciale și prin care se puteau înființa consorții de învățământ dual. Edupedu.ro a scris joi că articole întregi din proiectul legii învățământului superior au fost luate cu copy-paste și puse într-un proiect de ordonanță de urgență, pus în dezbatere publică pe site-ul Ministerului Educației. După o zi linkul nu mai poate fi accesat. În schimb, în rubrica de consultare publică apare un alt proiect de ordonanță de urgență care prevede doar decontarea transportului elevilor.

În proiectul de OUG publicat joi, 15 septembrie, în dezbatere publică pe site-ul ministerului Educației, fără vreo justificare prealabilă, au fost incluse și cinci articole copiate ca atare din proiectul legii învățământului superior prin care se înființează, practic, învățământul superior dual și prin care universitățile își pot face societăți comerciale – detalii aici

Un alt document cu același titlu, Ordonanță de urgență pentru modificarea și completarea Legii educaţiei naţionale nr. 1/2011, a fost postat pe site-ul ministerului Educației astăzi. Documentul are doar prevederile legate de decontarea transportului elevilor.

Ordonanța de ieri mai conținea și o prevedere legată de înființarea unor centre de joacă de tip ludotecă sau multifunctionale în localitățile unde nu există suficiente locuri în creșe sau grădinițe. Și aceasta a fost scoasă din documentul actual de pe site.

Ordonanța de urgență publicată azi în dezbatere publică, ce nu mai conține articolele copiate din proiectul legii învățământului superior.

Ordonanța de urgență publicată ieri în dezbatere publică, ce a fost retrasă și înlocuită


2 comments
  1. Asta e un lucru bun.Acea ordonata de urgență,făcută pe genunchi,nu se potrivea cu vremurile în care trăiește Romania vizavi de industrie.Invatamantul dual nu merge la noi.Mai avem până vom ajunge ca Germania.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

You May Also Like