Ministrul Educației, despre introducerea testelor grilă la BAC și Evaluarea Națională 2020: Nici nu mă gândesc!

9.333 de vizualizări
Foto: Inquam Photos George Calin
“Având în vedere că am criticat vehement măsura testelor grilă la examene – și gândiți-vă la teste grilă la Limba română – nici nu mă gândesc”, a declarat noul ministru al Educației, întrebată dacă la Evaluarea Națională și la Bacalaureatul de anul acesta vor fi introduse subiecte de tip test grilă, așa cum lăsase de înțeles în vară fostul ministru Ecaterina Andronescu.

“Rămân modelele de subiecte care au fost publicate [modele care nu conțin teste grilă și care au fost publicate vineri, 1 noiembrie – n.red]. Nu luăm decizii peste noapte, așa cum spunea și premierul, nu schimbăm regulile în timpul jocului”, a anunțat Monica Anisie, în cadrul conferinței de preluare a mandatului de ministru al Educației.

În ceea ce privește evaluarea de la clasele a II-a, a IV-a și a VI-a, Anisie a anunțat că decizia sa este de a digitaliza aceste evaluări, pentru a reduce birocrația.

Potrivit surselor Edupedu.ro, este vorba despre realizarea unor fișe de feedback personalizat pentru fiecare elev, cu puncte tari și puncte slabe, așa cum reies în urma evaluării, arătând ce știe și ce nu știe elevul, pe baza competențelor evaluate.

Concret, după evaluarea copiilor și introducerea codurilor în aplicația electronică – codurile sunt aferente răspunsurilor elevilor la fiecare întrebare -, sistemul electronic va furniza fiecărui profesor și învățător un document pentru fiecare elev, un prim pas în personalizarea învățării. Profesorul poate completa acest document cu observațiile sale din cunoașterea directă a elevului, iar documentul trebuie mai departe să fie prezentat fiecărui părinte, pentru a ști care sunt lacunele copilului.

 

 


1 comment
  1. Va rog invatati copii tot ce trebuie sa invete in scoli ,cum am invatat acum 45 de ani. Aduceti manulele care trebuie si pastrati conduita de atunci pentru a fi ctoti multumiti de rezultate. Generatia aceia a dat mai multi elevi capabili decat cei cei care apar acum. Nu mai schimbati ce ati primit de la stramosi doar pentru a fi evidentiati in ziare. Atunci se invata si ne aducem aminte si astazi. Va rog frumos si va multumesc daca intelegeti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Regulamentul pentru încadrarea profesorilor pe posturi, publicat în Monitorul Oficial. Profesorii titulari și cei angajați pe perioadă determinată pot fi încadrați în regim de plata cu ora până la o jumătate de normă didactică de predare

Regulamentul pentru încadrarea profesorilor pe posturi a fost publicat, miercuri, 17 ianuarie, în Monitorul Oficial. Este vorba despre ordinul nr. 6.876 din 22 decembrie 2023, document pentru aprobarea Normelor metodologice…
Vezi articolul

Cîmpeanu nu înțelege de ce a demisionat de la Educație, în plin scandal de plagiat: Propria demisie e “nedreaptă, generată de către cei care înțeleg mult prea puțin specificul învățământului superior”

Rectorul Sorin Cîmpeanu spune că propria demisie de la șefia Ministerului Educației este “nedreaptă”. Afirmația vine la 4 zile după ce Cîmpeanu a anunțat că a demisionat “din proprie inițiativă”,…
Vezi articolul

Ligia Deca cere directorilor Centrelor Județene de Resurse și Asistență Educațională să caute „ce putem face mai bine pe termen scurt și lung” în privința incluziunii / Înaintea discuțiilor, un raport european arăta lipsurile majore ale României în acest domeniu

„Mă bazez pe directorii centrelor să identifice împreună ceea ce putem face mai bine pe termen scurt și pe termen lung, în ceea ce privește incluziunea”, spune Ligia Deca, ministrul…
Vezi articolul