O colegă de clasă a elevului din Timișoara, infectată și ea cu coronavirus

4.876 de vizualizări
Foto: Freepik.com
„În urma testelor realizate la Timișoara, în cursul zilei de 5 martie 2020, asupra persoanelor cu care a intrat în contact tânărul de 16 ani, infectat cu noul coronavirus, a fost depistat un nou caz pozitiv – o colegă de clasă a băiatului”, anunță Grupul de Comunicare Strategică într-un comunicat primit de Edupedu.ro. Autoritățile nu menționează dacă există simptome, ci doar că fata va fi transferată la Spitalul de boli infecțioase din Timișoara.

”Persoana confirmată pozitiv cu noul coronavirus este o tânără, colegă de clasă a băiatului de 16 ani, care s-a aflat în proximitatea acestuia. Tânăra este transferată la Spitalul Victor Babeș din Timișoara.

În cazul celorlalte 25 de persoane asupra cărora s-au realizat teste, contacți ai tânărului de 16 ani, rezultatele sunt negative. Persoanele menționate vor rămâne în continuare în izolare la domiciliu pentru o perioadă de 14 zile, conform măsurilor dispuse anterior.

În cursul dimineții de vineri va fi extinsă ancheta epidemiologică asupra persoanelor cu care a intrat în contact tânăra de 16 ani, fiind luate măsurile de izolare și de prelevare de probe”.

Reamintim, un elev de clasa a IX-a de la Liceul Alimentar Timișoara a fost diagnosticat cu coronavirus și internat, miercuri. Însă băiatul de 16 ani a așteptat înainte cu o zi de diagnosticare, 2 ore, alături de toți colegii săi de clasă, începerea practicii, a declarat pentru Edupedu.ro inspectorul școlar general din Timiș, care a precizat că nu înțelege de ce DSP a decis că doar 6 elevi și profesoara de practică sunt contacți direcți și de ce instituția a decis suspendarea cursurilor la clasă pentru o singură zi.

Numai celor 6 contacți li s-au prelevat probe, iar de la ceilalți elevi ai clasei reprezentanții DSP “mi-au zis că se iau prin sondaj”, a precizat Danielescu, pentru Edupedu.ro.

FOTO:Business photo created by katemangostar – www.freepik.com


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Școlile nu se redeschid fizic în ianuarie. O decizie, abia “în a treia decadă a lunii”, iar revenirea elevilor în clase “dacă se poate, chiar pe data de 8 februarie”, spune ministrul Cîmpeanu. Ce criterii ia în calcul

Ministrul Educației a anunțat că ar putea decide deschiderea școlilor “chiar pe data de 8 februarie”. Sorin Cîmpeanu a repetat, într-o declarație pentru HotNews.ro că își dorește “deschiderea cât mai…
Vezi articolul

EXCLUSIV Învățătoarea stătea 1, 2, 3 săptămâni la clasă, după care renunța de bunăvoie – inspectorul școlar general din Satu Mare, despre suplinitoarea care a pulverizat spray lacrimogen asupra celor 2 copii de clasă pregătitoare. “Nu a rezistat mai mult de o lună la nicio școală”

Învățătoarea care a pulverizat spray lacrimogen asupra a 2 copii de clasă pregătitoare este o suplinitoare care “vine demult la astfel de concursuri de titularizare sau suplinire”, ia note peste…
Vezi articolul

CAE sau IELTS – cum să alegi ca elev examenul potrivit de limba engleză. Structura, diferențele și recomandările în funcție de vârstă, explicate de profesoara Cristina Mocanu: IELTS necesită o mai mare experiență de viață și gândire aplicată

Pentru elevii care își doresc o certificare internațională a cunoștințelor de limba engleză, alegerea între examenele CAE (Cambridge Advanced English) și IELTS (International English Language Testing System) poate fi o…
Vezi articolul

Examenele naționale, în acest moment, nu se mai pretează la rețete, spune secretarul de stat Sorin Ion: Ultimul lucru pe care ni-l dorim este să producem învățare prin șabloane. De asta dăm texte la prima vedere

Sorin Ion, secretar de stat în Ministerul Educației, a spus, la MetropolaTV, că simulările examenelor naționale și examenele în sine, în acest moment, nu se mai pretează la rețete. „Ultimul lucru pe…
Vezi articolul

Proiectul SuperTeach este susținut de Telekom Romania

VIDEO Adrian Timofti, directorul Liceului Varlaam din Iași: Cred că școala are niște super-puteri pe care încă nu a învățat să le folosească / Pentru școala online “ar fi mai simplu să vedem obiectivele elevilor de acasă, cum învață ei mai bine și să venim cu altceva decât un spectacol la care ei să privească”

Cred că școala are niște super-puteri pe care încă nu a învățat să le folosească, spune Adrian Timofti, directorul Liceului Varlaam din Iași, în cadrul conferinței hibrid SuperTeach, “Învățarea și…
Vezi articolul