British Council publică cursuri online gratuite și videoclipuri interactive pentru învățarea limbii engleze de către copii și adulți, care pot fi folosite de orice familie

23.791 de vizualizări
Foto: British Council
Statul acasă este noua realitate pentru mulți dintre noi, și facem tot ce putem ca să ne urmărim mai departe obiectivele, să învățăm, să ne dezvoltăm și să ne relaxăm de acasă. Tocmai de aceea, British Council vine în întâmpinarea celor care vor să învețe engleza sau să își sprijine copiii în procesul de studiu cu o serie de resurse și cursuri gratuite pentru toate vârstele.

De la ponturi pentru a exersa engleza prin cântece sau mini-lecții de gramatică la seminarii de pregătire pentru examene și resurse pentru profesori, oferta British Council cuprinde materiale potrivite tuturor celor care doresc să își dezvolte mai departe noi competențe-cheie pentru viață și să se bucure de acces la noi oportunități cu ajutorul limbii engleze.

Resurse pentru copii și părinți

Platforma LearnEnglish Kids le oferă celor mici o gamă variată de resurse gratuite de învățare a limbii engleze similare metodelor de predare British Council, cum ar fi jocuri, provocări, cântece sau videoclipuri interactive.

În plus, serialul online Learning Time with Timmy, dezvoltat alături de Aardman, îi ajută pe copiii de vârstă preșcolară să exerseze vocabularul limbii engleze în mod plăcut și natural.

În plus, profesorii British Council îi așteaptă pe cei mici în fiecare sâmbătă pe Facebook cu o nouă sesiune interactivă de povestiri la English Story Time, dar și cu provocări creative prin care copiii pot învăța engleza în timp ce învață despre literatură, artă sau cultură britanică, în cadrul mini-seriei British Council Creative Bites.

Pentru părinți, British Council oferă o serie de recomandări și sfaturi menite să-I susțină în această perioadă încărcată, în care atribuțiile zilnice se completeză cu nevoia de a-i sprijini pe cei mici în procesul de învățare, și care sunt disponibile în secțiunea specială Covid-19 a platformei LearnEnglish Kids.

Cursul online gratuit English in Early Childhood: Language Learning and Development conceput de British Council urmărește să le ofere părinților o mai bună înțelegere a modului în care copiii învață, astfel încât experiența educației online în familie să fie mai plăcută și mai eficientă.

Resurse de învățare a limbii engleze pentru adulți

Cei care doresc să învețe limba engleză pentru a se bucura de noi oportunități pot continua să facă asta, atât în cadrul cursurilor virtuale oferite de Centrul de Limba Engleză al British Council, cât și printr-o serie de cursuri și resurse gratuite.

Astfel, cursurile online gratuite Exploring English: Language and Culture și Exploring English: Shakespeare le oferă participanților ocazia de a-și exersa vocabularul în timp ce învață despre aspecte inedite ale culturii britanice alături de cursanți din întreaga lume.

Pentru cei interesați de noi oportunități de carieră, cursul online English for the Workplace este ocazia de a exersa engleza necesară pentru succes în plan profesional. Cursul este gratuit și oferă participanților ocazia de a-și consolida cunoștințele pornind de la scenarii reale, ghidați de înregistrări video și audio, precum și de sfaturi și vocabular utile în context profesional.

Iar cum perioada aceasta reprezintă o ocazie de a continua pregătirea pentru un examen important de limba engleză, British Council oferă seminarii online gratuite de pregătire tuturor celor interesați de susținerea testului IELTS. Astfel, în fiecare marți și joi, candidații se pot antrena pentru o probă de examen sub îndrumarea experților IELTS. Iar cei care vor să aprofundeze pregătirea pot participa și la cursurile online gratuite Understanding IELTS, disponibile prin plaftorma FutureLearn.

Mai multe informații despre resursele oferite gratuit de British Council pentru copii, adulți și profesori sunt disponibile pe website-ul instituției, la https://www.britishcouncil.ro/en/english/learn-online/english-home.

  • Această analiză face parte dintr-o serie realizată de experții educaționali ai British Council, prin care aceștia își deschid propria experiență de învățare digitală către întreaga comunitate de profesori, părinți și elevi din România.
Autor: Sonia Constantin – British Council Romania

British Council este organizaţia internaţională a Marii Britanii pentru relaţii culturale şi educaţionale. De peste 80 de ani, oferă oamenilor de pretutindeni o deschidere către creativitatea şi realizările britanice şi stabileşte relaţii durabile prin activitatea sa în domeniul educației, al limbii engleze și al artei.

De la predarea inovativă a limbii engleze pentru a modela noi generații și a susține valori umane universale, la programe care susțin formarea profesorilor în toate mediile, încrederea în puterea educației de a ne conecta și a crea oportunități și înțelegere sunt la baza activității British Council în lume și în România, iar acum sunt mai importante ca niciodată. 

În această perioadă, rețeaua globală British Council a convenit asupra unui obiectiv major: facilitarea accesului la diverse materiale și resurse culturale și educaționale, atât în sprijinul celor care doresc să învețe limba engleză și să acceseze noi oportunități, cât și al profesorilor și specialiștilor din sectorul educațional.

Citește și:

 


1 comment
  1. Cursurile online sunt foarte utile pentru copii. E important sa folosim resurse precum desene animate, aplicatii sau carti pentru copii pentru a nu pierde interesul pentru limbile straine.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

ANALIZĂ Media pentru admiterea la liceu devine irelevantă, în București, pentru majoritatea candidaților. Elevi cu note mari vor ajunge la licee la care anii trecuți s-a intrat cu medii mici / Oficialii din Ministerul Educației au transferat problema părinților și le-au dat „un sfat”

Ierarhia mediilor generale de admitere la liceu 2022, pe baza căreia se face repartizarea computerizată a elevilor în clasa a IX-a, a fost anunțată vineri, 1 iulie. În București, numărul…
Vezi articolul

VIDEO Mircea Miclea, despre alocarea a 2,5% din PIB Educației: Prioritățile se văd exact în timp de criză, Educația este prioritate când în criză îi aloci ceea ce trebuie. Cei care alocă un buget atât de redus sabotează principala resursa națională

Prioritățile se văd exact în timp de criză, Educația este prioritate când în criză îi aloci ceea ce trebuie, a declarat Mircea Miclea, profesor universitar și fost ministru al Educație,…
Vezi articolul