Bula socială – soluție avută în vedere de universitățile britanice, pentru a reduce riscul de răspândire a coronavirusului în următorul an

1.352 de vizualizări
Foto: Pexels.com
Mai multe universități britanice au în vedere ca, din anul 2020-2021, să îi cazeze pe studenți în “bule sociale”: aceștia să poată locui doar împreună cu alți studenți care urmează aceleași cursuri/facultăți sau care sunt în același an, astfel încât să limiteze contactele și să se reducă riscul de infectare cu noul coronavirus, potrivit The Guardian.

The Guardian o citează pe Liz Barnes, vice-cancelar la Universitatea din Staffordshire, potivit căreia aceste “bule” le-ar permite studenților acces la facilitățile oferite de campus.
În același timp, ele ar limita numărul de persoane cu care ei interacționează. Interesul acestor instituții este să îi convingă pe studenți că nu vor avea experiențe educaționale mai slabe, în actualul context.

Este citată, de asemenea, vice-cancelarul Universității Brunel, Julia Buckingham, potrivit căreia instituțiile de învățământ superior nu vor rămâne complet online din toamnă, ci vor încerca să ofere studenților o educație mixtă, care să combine cursuri online cu seminarii față înfa ță, în funcție de recomandările autorităților privind distanțarea fizică și socială.

The Guardian citează, totodată, un sondaj realizat printre cei care depun dosare de încriere în universitățile britanice: trei sferturi dintre aceștia spun că ar prefera ca anul să înceapă mai târziu, dacă asta ar însemna că vor avea mai multe experiențe față în față și mai puține lecții online.

Foto: Pexels.com


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Premierul Cîțu – niciun răspuns la 2 luni de când rectorul uneia din marile universități din România i-a cerut schimbări legislative pentru a face funcțională relația universități-mediul economic. Daniel David: Recunosc, cu oarecare surprindere și poate chiar o ușoară dezamăgire, că nu am avut încă o reacție

Premierul Florin Cîțu nu a trimis niciun răspuns solicitării oficiale transmise acum 2 luni de rectorul Universității Babeș-Bolyai, printr-o scrisoare deschisă, de a schimba legislația astfel încât relația dintre universități…
Vezi articolul

Site-ul study-in-romania.ro, pentru studenții străini care vor să învețe în România, a rămas neschimbat din 2002, de când a fost inaugurat. Tot Ecaterina Andronescu era ministru

Scheletele Educației românești bântuie internetul. Dacă un student străin vrea să vadă ce-i propune România în materie de studii superioare, ajunge pe portalul study-in-romania.ro. Acesta este intact, exact ca în…
Vezi articolul

Condițiile de admitere la Rezidențiat 2023 se înăspresc prin creșterea pragului minim la 130 de întrebări cu răspuns corect, față de 120 cât era anul trecut – proiect / Propunerea invocă „ridicarea nivelului de selecție“, deși a mai fost o încercare similară eșuată în 2022, când 600 de locuri au rămas neocupate

Pragul de admitere la examenul de rezidențiat în 2023 crește la 65% din punctajul maxim realizat la nivel naţional pentru cele 200 de întrebări, pentru fiecare domeniu, față de pragul…
Vezi articolul

EXCLUSIV Noua Lege a învățământului superior – vizată de posibile modificări la mai puțin de două luni de la promulgare: Echivalarea diplomelor pentru studii de lungă durată, pe stil vechi, în diplome de master pune probleme / Surse: Ministerul are în vedere un proiect ordonanță de urgență, după discuții cu Ministerul Dezvoltării și cu Agenția Funcționarilor Publici

Numeroase persoane care au urmat studii superioare de lungă durată anterior introducerii sistemului Bologna ar putea fi afectate de o schimbare în formularea legislativă ce a permis, până acum, echivalarea…
Vezi articolul