Bulgaria analizează ce va face în următorul an școlar. Toate opțiunile online-offline sunt luate în calcul. Țara vecină redeschide grădinițele

2.642 de vizualizări
Foto: Freepik.com
Bulgaria, țară care, asemenea României, a decis să nu mai deschidă școlile până la finalul anului, dar va organiza examenele naționale, analizează ce se va întâmpla cu școlile începând din septembrie. Ministrul Educației din țara vecină, Krasimir Valcev, citat de Radio Bulgaria, spune că în discuție sunt trei opțiuni, în funcție de cum va evolua epidemia Covid-19. În această țară, singurele care se redeschid acum sunt grădinițele.

Prima opțiune, potrivit sursei citate: școlile să se deschidă ca în fiecare an, dacă lucrurile revin la normal – autoritățile cred că aceasta ar fi cea mai bună opțiune.

A doua opțiune, considerată cea mai proastă, deoarece presupune multe riscuri și măsuri de organizare controversate: școlile să se redeschidă parțial, doar pentru unele ore și activități.

A treia opțiune: să fie folosită în continuare școala online, ca în prezent, dar să fie mult mai bine organizată, să fie create platforme de învățare și să fie susținută predarea sincron.

Bulgaria a stabilit la sfârșitul lunii aprilie ca școlile să rămână închise până la toamnă, iar elevii care termină gimnaziul și liceul să-și susțină totuși examenele, în școli, urmând reguli sanitare și de siguranță stricte.

Singurele care se redeschid zilele acestea sunt, potrivit Sofia Globe, grădinițele, dar și în cazul acestora ministrul îndeamnă părinții să îi țină acasă pe cei mici, dacă au posibilitatea.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Ministerul Educației lasă neschimbat calendarul înscrierilor la BAC 2023 în plină grevă generală și pasează responsabilitatea acelor directori de școli “care pot asigura resursa umană” / Înscrierile încep luni, 29 mai

Calendarul înscrierilor pentru examenul de Bacalaureat 2023 rămâne neschimbat, deși în școli este grevă generală de 5 zile și în unele unități de învățământ întreg personalul nu lucrează. Candidații se…
Vezi articolul

Profesorii aleg manualele pentru anul școlar 2023-2024, inclusiv dintre cele 11 ale Editurii Booklet / Profesoara Andreea Coroian Goldiș, coordonatoarea manualului de Limba și literatura română, clasa a VI-a: Pentru niciun profesor nu e ușor să aleagă un manual, este vorba de un sprijin pentru tot anul școlar (P)

Anul școlar 2023-2024 începe cu manuale noi! Editura Booklet s-a numărat printre cei 22 de participanți la licitația publică pentru manuale organizată de Ministerul Educației. Toate cele 11 manuale Booklet…
Vezi articolul

Ioana Lazăr, secretar general al Ministerului Educației, despre transferul la primării al palatelor și cluburilor copiilor, pe care tot ministerul spunea acum 3 luni că refuză să îl facă: Prin noua lege nu se face descentralizarea, ci abia după doi ani de la intrarea în vigoare încep procedurile

„Prin noua lege nu se face descentralizarea. Prin noua lege se prevede că, la doi ani de la intrarea în vigoare a legii, vor fi inițiate aceste procese de descentralizare…
Vezi articolul