Busola electorală 2020, platforma online care permite alegătorilor să își compare preferințele politice cu programele partidelor, lansată de Universitatea Babeș-Bolyai

1.340 de vizualizări
Predare exclusiv online
Predare exclusiv online la facultati / Foto: Facebook – UBB
Busola electorală 2020, o platformă online care permite oricărui alegător din România să își compare preferințele politice cu programele partidelor care concurează în alegerile parlamentare din 6 decembrie 2020, a fost lansată de Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării (FSPAC) din cadrul Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, se arată într-un comunicat de presă al universității.

Busola electorală 2020 este al doilea proiect dezvoltat în acest an de specialiștii UBB Cluj în colaborare cu specialiști din alte țări europene, precum Olanda și Germania. Primul proiect de acest tip ”busolă electorală” a fost Trump-metrul, un instrument care le permitea românilor să afle de care dintre principalii candidați la funcția de președinte al SUA (Donald Trump sau Joe Biden) sunt mai apropiați din punctul de vedere al orientărilor și opțiunilor politice. Trump-metrul s-a bucurat de un succes remarcabil, fiind accesat, în doar câteva zile, de peste 10.000 de români.

Busola electorală 2020 poate fi accesată gratuit (busolaelectorala.ro), fiind un proiect derulat sub coordonarea Centrului Cultural și Academic Olandez și a Centrului de Cercetare în Comunicare și Inovare Socială din cadrul UBB Cluj, în parteneriat cu institutul Kieskompas din Amsterdam. Aceiași parteneri instituționali au colaborat și la Busola electorală pentru alegerile parlamentare din 2016, proiect care a atras peste 50.000 de utilizatori.

Din echipa care a dezvoltat această busolă face part lect. univ. dr. Mihnea Stoica (director al Centrului Cultural și Academic Olandez), prof. univ. dr. Ioan Hosu (director al Centrului de Cercetare în Comunicare și Inovare Socială), conf. univ. dr. Ioana Iancu, conf. univ. dr. Kadar Magor, lect. univ. dr. Anișoara Pavelea, cercet. dr. Andreea Voina din cadrul STAR UBB, asist. asoc. dr. Lorina Culic și drd. Susana Dragomir.

Foto: Facebook UBB


1 comment
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Scrisoare deschisă. 3 cereri ale copiilor “pentru a putea recupera o parte din ce am pierdut”: Să fie protejați, să aibă acces garantat la educație, să participe la deciziile care-i privesc

Protejarea copiilor, inclusiv prin comisii anti-bullying în școli, garantarea accesului la educație, inclusiv prin educație remedială, programe personalizate și digitalizare, respectiv cooptarea copiilor în deciziile care îi privesc sunt cele…
Vezi articolul
meditații în perioada în care școlile au fost închise

Proiect pilot în școlile „identificate ca fiind cele mai predispuse consumului de droguri”, anunțat de Sorin Cîmpeanu după cazul de la Școala Centrală din București / Ministrul Educației spune că va da un ordin comun cu miniștrii Sănătății și Internelor pentru combaterea consumului de droguri în școli

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat luni, într-o conferință de presă, după o întâlnire la sediul instituției pe care o conduce cu toți inspectorii școlari din țară că “săptămâna viitoare…
Vezi articolul

Angajări de experți la Agenția care acordă acreditările școlilor și grădinițelor. Salarii de bază între 5.100 și 6.500 de lei, plus spor de condiții vătămătoare. Candidații trebuie să știe și Internet Explorer, un program folosit pe doar 0,5% din dispozitivele din România

Agenția de Asigurare a Calității în Învățământul Preuniversitar (ARACIP) a scos la concurs săptămâna trecută mai multe posturi vacante. Este vorba despre 3 posturi de expert IA în cadrul Departamentului…
Vezi articolul