Calendarul mobilității profesorilor 2019-2020: termenele pentru completarea normelor didactice, transfer și menținerea ca titular după vârsta de pensionare

32.241 de vizualizări
Formatori pentru profesori de gimnaziu
Foto: Pixabay.com
Profesorii care vor să își completeze sau să își întregească norma didactică trebuie să depună cerere la secretariatul școlii până la 31 ianuarie 2019. Prevederea face parte din Calendarul mobilității personalului didactic de predare din învățământul preuniversitar pentru anul școlar 2019 – 2020, aprobat de Ministerul Educației și publicat în integralitate de Edupedu.ro.

Posturile didactice pentru următorul an școlar sunt constituite la nivelul școlilor până pe 8 februarie 2019 și tot începutul lunii februarie este termenul până la care școala trebuie să aprobe și cererile de “menținere în activitate ca titular în funcția didactică peste vârsta de pensionare”.

Ministerul Educației a publicat în Monitorul Oficial Metodologia – cadru privind Mobilitatea personalului didactic de predare din învățământul preuniversitar în anul școlar 2019-2020.

Potrivit documentului, până pe 31 ianuarie 2019 școlile trebuie să finalizeze “listele cu cadrele didactice titulare, femei, care optează pentru menținerea în activitate ca titular până la împlinirea vârstei de 65 de ani, în baza Deciziei Curții Constituționale nr. 387/2018, precum și listele cu personalul didactic titular care îndeplinește condițiile legale de pensionare la 1 septembrie 2019”, pe baza cererilor înregistrate la secretariatele școlare și comunicarea acestora la inspectoratul școlar.

Calendarul mobilității personalului didactic de predare din învățământul preuniversitar pentru anul școlar 2019 – 2020

 

 

 

 

 

 


 

Descarcă de aici Metodologia – cadru privind Mobilitatea personalului didactic de predare din învățământul preuniversitar în anul școlar 2019-2020

 

Sursa foto: pixabay.com


1 comment
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Antonia Pup, fostă elevă cu 10 la Bac și ex-președintele Consiliului Elevilor, refuză 3.000 de lei de la Guvern: Vreți performanță? Aduceți profesori buni în rural, creșteți bursele nu doar atunci când folosiți asta drept un laitmotiv electoral

„Încă de când am aflat că am luat 10 la Bacalaureat, foarte multă lume îmi adresa următoarele două întrebări: “ce vei face cu ăia 30 de milioane de la Guvern?”,…
Vezi articolul
Consiliul Rectorilor

Pressone.ro: Modificări pregătite pentru analiza plagiatelor ar putea da un rol decisiv softurilor și ar elimina sesizările multiple. Ioan Aurel Pop, șeful CNATDCU, admite că “e posibil” ca problemele să fie cauzate “de nume, de personalități” și invocă o posibilă demisie

Reanalizarea tezelor de doctorat care au fost soluționate de către CNATDCU ar urma să devină imposibilă, printr-una dintre modificările la Metodologia de soluționare a sesizărilor de plagiat în tezele de…
Vezi articolul