Campanii de vaccinare în școli, anunțate ca probabile de ministrul Sănătății: Eu încurajez părinții să aibă încredere și să-și vaccineze copiii atunci când acest lucru va fi posibil

3.928 de vizualizări
Foto: gov.ro
Probabil că vom continua discuțiile și pentru campaniile de vaccinare în școli, a declarat ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, la Știrile ProTV. Aceasta a spus că îi încurajează pe părinți să își vaccineze copiii atunci când acest lucru va fi posibil.

Moderator: Urmează o campanie de vaccinare în școli? Spunea ministrul Educației chiar ieri că se ia în calcul această campanie.

Ioana Mihăilă: „Luăm în calcul campanii de vaccinare oriunde pot avea succes, așa că împreună cu ministrul educației probabil că vom continua discuțiile și pentru campaniile de vaccinare în școli. Eu încurajez părinții să aibă încredere și să-și vaccineze copiii atunci când acest lucru va fi posibil.

Ministrul a mai spus că vrea ca vaccinarea să fie continuată în mod susţinut şi a făcut un apel în acest sens la medicii de familie. Mihăilă speră ca un eventual val patru al pandemiei să nu reprezinte o povară pentru sistemul de sănătate, totul depinzând de ritmul de vaccinare.

Citește articolul integral pe stirileprotv.ro

Reamintim că pe 8 mai ministrul Ioana Mihăilă a declarat că își va vaccina printre primii copilul: “cred că voi fi printre primii care vor merge cu copilul la vaccinat”. Oficialul a fost în vizită la centrul drive-through din oraș, unde a și vaccinat o persoană aflată într-o mașină. Mihăilă a spus că dimineață fiica ei a întrebat-o când se va vaccina și ea.

„Fiica mea, de dimineață, m-a întrebat ea când se vaccinează, așa că așteptăm cu nerăbdare aprobarea vaccinului și la nivelul Uniunii Europene și pentru persoanele mai tinere de 16 ani și cred că voi fi printre primii care vor merge cu copilul care este eligibil la vaccinat.

Eu am curaj să fiu printre… știu că nici măcar nu este nevoie de curaj, dar vreau, ca și acum, eu, care mă simt liniștită după vaccinare, același lucru să-l simtă și fiica mea și copiii mei și colegii lor de clasă și persoanele cu care vin în contact”, a declarat demnitarul.

Foto: gov.ro


7 comments
  1. Felicitări pentru gândire doamna ministru.Din păcate o parte a poporului nu gândește încă la fel și o să lungim pandemia asta și la anul cu decesele aferente.

  2. Conform statisticii copiii nu sunt la risc. Acest vaccin este unul autorizat pentru a fi folosit doar in stare de urgenta, este un produs nou, cu o noua tehnologie. Autorizarea se bazeaza pe studii clinice care au avut ca end point limitarea cazurilor grave si a mortalitatii. Ori in randul copiiilor vorbim de zero mortalitate intre 0 si 9 ani si 0.02% rata de mortalitate in randul tinerilor pana la 18 ani care au contactat boala (https://www.worldometers.info/coronavirus/coronavirus-age-sex-demographics/). Deci care ar fi beneficiul pentru copii sa primeasca acest vaccin? Poate doar psihologic, pentru parintii inspaimantati de campania media bazata pe panica. Personal vad beneficiul imunizarii naturale a copiiilor, tocmai pentru a limita dependenta lor de un produs chimic inca incert. Sunt curioasa daca dna ministru ar fi de acord, cand mai face astfel de recomandari, sa le faca in scris, cu parafa, sub responsabilitatea proprie, cu curajul prezentarii faptelor si cifrelor nu folosindu-se de campania pe baza de panica.

  3. Sa se vaccineze și în limba dânșii, ca vad ca se vehiculează și a treia doza .Dar sa I ferească Dumnezeu sa se atingă de copii mei !Psihopați incompetenți!

      1. Pentru b de la bou, sa te ascunzi tu in buncar si sa iesi afara cand iti zic eu, da-i drumul, executarea soldat!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Mai multe asociații de elevi, despre decizia CNCD de a amenda ministerul Educației pentru că a tăiat bursele rurale pentru liceeni și cele de merit pentru cei din clasa a V-a: “Salutăm decizia și solicităm ministrului să revoce ordinul și să dea înapoi bursele elevilor”

Mai multe asociații ale elevilor salută decizia Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării de a amenda cu 10.000 de lei Ministerul Educației pentru tăierea burselor elevilor din mediul rural. Cele 6…
Vezi articolul
Înscrierea la Evaluarea Națională Documente / Foto: Pexels.com

Ce hârtii să dispară din școli? Sondaj pentru profesori, lansat de doi membri ai Comisiei pentru debirocratizare în învățământ cu o zi înainte de ședința de la Ministerul Educației

“Comisia de tăiat hârtii” constituită de ministrul Educației are mâine, 21 noiembrie, prima întâlnire la sediul Ministerului, potrivit informațiilor obținute de Edupedu.ro. Doi dintre participanți au lansat astăzi două sondaje…
Vezi articolul