Campanii de vaccinare în școli, anunțate ca probabile de ministrul Sănătății: Eu încurajez părinții să aibă încredere și să-și vaccineze copiii atunci când acest lucru va fi posibil

3.807 vizualizări
Foto: gov.ro
Probabil că vom continua discuțiile și pentru campaniile de vaccinare în școli, a declarat ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, la Știrile ProTV. Aceasta a spus că îi încurajează pe părinți să își vaccineze copiii atunci când acest lucru va fi posibil.

Moderator: Urmează o campanie de vaccinare în școli? Spunea ministrul Educației chiar ieri că se ia în calcul această campanie.

Ioana Mihăilă: „Luăm în calcul campanii de vaccinare oriunde pot avea succes, așa că împreună cu ministrul educației probabil că vom continua discuțiile și pentru campaniile de vaccinare în școli. Eu încurajez părinții să aibă încredere și să-și vaccineze copiii atunci când acest lucru va fi posibil.

Ministrul a mai spus că vrea ca vaccinarea să fie continuată în mod susţinut şi a făcut un apel în acest sens la medicii de familie. Mihăilă speră ca un eventual val patru al pandemiei să nu reprezinte o povară pentru sistemul de sănătate, totul depinzând de ritmul de vaccinare.

Citește articolul integral pe stirileprotv.ro

Reamintim că pe 8 mai ministrul Ioana Mihăilă a declarat că își va vaccina printre primii copilul: “cred că voi fi printre primii care vor merge cu copilul la vaccinat”. Oficialul a fost în vizită la centrul drive-through din oraș, unde a și vaccinat o persoană aflată într-o mașină. Mihăilă a spus că dimineață fiica ei a întrebat-o când se va vaccina și ea.

„Fiica mea, de dimineață, m-a întrebat ea când se vaccinează, așa că așteptăm cu nerăbdare aprobarea vaccinului și la nivelul Uniunii Europene și pentru persoanele mai tinere de 16 ani și cred că voi fi printre primii care vor merge cu copilul care este eligibil la vaccinat.

Eu am curaj să fiu printre… știu că nici măcar nu este nevoie de curaj, dar vreau, ca și acum, eu, care mă simt liniștită după vaccinare, același lucru să-l simtă și fiica mea și copiii mei și colegii lor de clasă și persoanele cu care vin în contact”, a declarat demnitarul.

Foto: gov.ro

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI:RO76BTRLRONCRT0471641001

CONT EURO:RO26BTRLEURCRT0471641001

Deschis la BANCA TRANSILVANIA
Donează prin Patreon

Donează

7 comentarii
  1. Felicitări pentru gândire doamna ministru.Din păcate o parte a poporului nu gândește încă la fel și o să lungim pandemia asta și la anul cu decesele aferente.

  2. Conform statisticii copiii nu sunt la risc. Acest vaccin este unul autorizat pentru a fi folosit doar in stare de urgenta, este un produs nou, cu o noua tehnologie. Autorizarea se bazeaza pe studii clinice care au avut ca end point limitarea cazurilor grave si a mortalitatii. Ori in randul copiiilor vorbim de zero mortalitate intre 0 si 9 ani si 0.02% rata de mortalitate in randul tinerilor pana la 18 ani care au contactat boala (https://www.worldometers.info/coronavirus/coronavirus-age-sex-demographics/). Deci care ar fi beneficiul pentru copii sa primeasca acest vaccin? Poate doar psihologic, pentru parintii inspaimantati de campania media bazata pe panica. Personal vad beneficiul imunizarii naturale a copiiilor, tocmai pentru a limita dependenta lor de un produs chimic inca incert. Sunt curioasa daca dna ministru ar fi de acord, cand mai face astfel de recomandari, sa le faca in scris, cu parafa, sub responsabilitatea proprie, cu curajul prezentarii faptelor si cifrelor nu folosindu-se de campania pe baza de panica.

  3. Sa se vaccineze și în limba dânșii, ca vad ca se vehiculează și a treia doza .Dar sa I ferească Dumnezeu sa se atingă de copii mei !Psihopați incompetenți!

      1. Pentru b de la bou, sa te ascunzi tu in buncar si sa iesi afara cand iti zic eu, da-i drumul, executarea soldat!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Șerban Iosifescu, agenția care acreditează școlile: After school-urile organizate în regim privat nu sunt supuse vreunui proces de autorizare sau acreditare / Președintele ARACIP, în septembrie: Sute de grădinițe ilegale în București, mascate în centre pre/after school

Autoritățile au închis toate școlile și grădinițele din cauza pandemiei, dar au lăsat deschise creșele și after school-urile. Cele mai multe after school-uri funcționează în sistem privat, însă numărul exact…
Vezi articolul
scoala

Madlen Şerban, secretar general al Comisiei Naționale a României pentru UNESCO: Problemele noastre la nivel de țară rămân legate de accesul în condiții de calitate la educația din rural, la 65 de ani de la aderarea României

La 65 de ani de la aderarea la UNESCO, „problemele noastre la nivel de țară rămân în continuare legate de accesul în condiții de calitate în cadrul educației organizate în…
Vezi articolul