Când se vor redeschide școlile? Ludovic Orban a refuzat să ofere o rată de incidență orientativă: Când vom ajunge la un anumit nivel de infectări care să ne ofere garanția că nu există niciun risc suplimentar de creștere a numărului de infectări

5.846 de vizualizări
Școlile se vor redeschide “când vom ajunge la un anumit nivel de infectări care să ne ofere garanția că nu există niciun risc suplimentar de creștere a numărului de infectări”, a declarat joi seara premierul Ludovic Orban la PROTV. Întrebat de moderator care este acest nivel, la ce rată de incidență ar trebui să ajungem pentru ca școlile să fie redeschise, șeful Executivului a refuzat să dea un răspuns clar.

Ludovic Orban: “Decizia de a suspenda activitatea în clasă a fost o decizie care nu a ținut strict de ceea ce se întâmplă în clase. Măsurile de protecție sanitară pe care le-am luat au eliminat foarte mult riscul de infectare a copiilor sau a cadrelor didactice în clase. Pe de altă parte sunt foarte multe activități conexe care măresc riscul de răspândire și noi am luat decizia de suspendare a activității în clase în momentul în care am avut un trend ascendent pronunțat. Când vom avea un trend descendent pronunțat, când vom ajunge la un anumit nivel de infectări care să ne ofere garanția că nu există niciun risc suplimentar de creștere a numărului de infectări vom redeschide școlile în clase.

Moderator: Ne puteți da o cifră de incidență sau o cifră după care să ne ghidăm?

Ludovic Orban: Nu mi-a plăcut să dau cifre pentru că, de regulă, în toate deciziile pe care le-am luat legat de epidemie am căutat să ne consultăm cu specialiști”.

Reamintim că premierul Orban a declarat pe 19 noiembrie că nu există în momentul de față posibilitatea de conectare la internet a tuturor copiilor, dar că “nu poți să creezi diferențieri, adică să-i aduci la școală pe copii, acolo unde, în satul unde nu există internet pentru că creezi un alt tip de discriminare”.

Asta după ce în august tot guvernul Orban a decis să lase autoritățile locale să decidă, în funcție de condițiile locale, închiderea sau deschiderea școlilor, la începutul lunii noiembrie a anulat această descentralizare printr-o hotărâre luată peste noapte, de a le trece pe toate în scenariul roșu.

Foto: gov.ro


1 comment
  1. Scolile trebuie sa ramana inchise in continuare .A fost inregistrata o diminuare considerabila a numarului de imbolnaviri dupa inchiderea acestora.Ori cat de mult se incearca sa se respecte regulile de distantare si igiena,copiii tot sunt predispusi sa se infecteze si sa transmita virusul parintilor sau bunicilor,de aceea scolile trebuie sa ramana inchise pana cel putin in primavara!!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Liga Studenților din Iași protestează astăzi în fața sediului PSD, PNL și al Ministerului Educației: Diplomele nu vor mai avea acoperire. Studenții nu mai pot sesiza problemele din universități

Liga Studenților din Iași organizează astăzi, începând cu ora 12:00, un protest spontan în fața sediilor Partidului Social Democrat (PSD), Partidului Național Liberal (PNL) și a Ministerului Educației față de…
Vezi articolul