Care sunt firmele care au depus contestații la testele de salivă. Alte două contestații au fost retrase până acum – Surse

933 de vizualizări
Foto: © Najmi Arif Norkaman | Dreamstime.com
În total au fost depuse patru contestații pentru lotul 1 de la a doua licitație de teste de salivă dedicate școlilor, două dintre acestea au fost însă retrase, iar alte două au mers mai departe la Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor (CNSC), au explicat surse pentru Edupedu.ro. Cele două firme care au contestațiile pe rol acum sunt S&S Groupe Prodimpex SRL și Doctor Swiss SRL. Prodimpex este una dintre firmele care a retras o contestație, luni, după care, în aceeași zi, a depus o altă contestație, care de data asta a mers mai departe, potrivit surselor.

Soluționarea contestațiilor ar putea dura maximum 15 zile – 5 zile pentru ca Oficiul Național pentru Achiziții Publice (ONAC) să trimită dosarele complete la CNSC și alte 10 zile maximum pentru ca CNSC să se pronunțe. Însă, sursele Edupedu.ro spun că dosarele vor ajunge la CNSC cel târziu mâine, iar reprezentanții CNSC spun că nu vor da soluția în 10 zile, ci mai devreme, având în vedere situația din Educație și a faptului că valul Omicron crește vertiginos și în România.

Amintim că Raed Arafat a declarat luni seară că „suntem într-un joc al contestațiilor pe primul lot” de teste de salivă destinate școlilor, după ce încă două firme au contestat procedura de atribuire a contractului pentru acest lot.

Oficialul anunțase pe 5 ianuarie prima contestație a procedurilor de achiziție a testelor de salivă.

Purtătorul de cuvânt al Consiliului Național de Soluționare a Contestațiilor (CNSC), Ovidiu Zară, a spus pentru Edupedu.ro că întârzierile produse de contestație pot fi prelungite în cazul în care decizia instituției va fi la rândul ei contestată. Pe de altă parte, potrivit declarațiilor făcute de Raed Arafat la B1 TV, luni seară, “dacă CNSC se pronunță într-un anumit fel și nu forțează la reevaluare, și spune că putem merge mai departe, nu așteptăm rezultatul de la următoarea instanță. Chiar dacă vor merge la Curtea de Apel, noi semnăm, pentru că legea ne permite”.

Care sunt firmele câștigătoare

În urma procesului de evaluare tehnică și financiară, a fost atribuit Lotul nr. 1 pentru
cantitatea maximă de 18.500.000 bucăți unui număr de 4 operatori economici ale căror oferte au fost declarate admisibile după cum urmează:

  • Locul 1 – SC RCV Medical Health SRL pentru o cantitatea ofertată de 540.000 buc.
  • Locul 2 – SC Sinofarm Romania SRL pentru o cantitate ofertată de 4.000.000 buc.
  • Locul 3 – SC Best Achiziții SRL pentru o cantitate ofertată de 10.000.000 buc.
  • Locul 4 – Asocierea SC NMD ZET Zone SRL și Sinofarm DOO Beograd pentru o cantitate ofertată de 4.000.000 buc un număr de peste 100 de operatorii economici parte dintre aceștia participanți la procedura anterioară.

Amintim că testele achiziționate până acum au avut mari întârzieri după doar prima săptămână în care au fost distribuite către școli de către Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU), care a acuzat întârzieri din partea furnizorilor, adică a firmelor câștigătoare la prima licitație lansată în octombrie. Rezultatul a fost că elevii nu au mai fost testați de două ori pe săptămână în mai multe județe, iar zilele de testare s-au mutat din cauza problemelor cu aprovizionarea testelor. Astfel, premierul Nicolae Ciucă a trimis Corpul de Control al Guvernului la ONAC și la IGSU pentru a ancheta situația.

Foto: © Najmi Arif Norkaman | Dreamstime.comDreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Personalitatea istoricului Nicolae Iorga, fost rector al Universității din București, omagiată într-o expoziție-eveniment deschisă la Muzeul Național de Istorie a României. Expoziția poate fi vizitată până la sfârșitul lunii mai 2022

Elevii, profesorii și părinții pot vedea piese din colecția muzeală a Universității din București, într-o expoziție care îl omagiază pe istoricul Nicolae Iorga la 150 de ani de la naștere,…
Vezi articolul

DOCUMENT Criteriile de preselecție pentru proiectele prin care profesorii și elevii pot participa gratuit la concursurile naționale 3DUTECH / Înscrierile sunt deschise până pe 29 Mai pentru toți elevii și profesorii, indiferent de specializare, județ sau tipul școlii

La cererea elevilor și profesorilor, înscrierile în concursurile naționale 3DUTECH rămân deschise până pe 29 Mai, anunță organizatorii într-un comunicat de presă. Participarea este gratuită, iar concurenții au șansa să…
Vezi articolul

Ministerul Educației schimbă termenul de aprobare a ordinului privind noile criterii pentru bursele elevilor, în ziua în care acesta expira / Noul termen este 8 septembrie, cu 2 zile înainte să înceapă școala – proiect

Ministerul Educației a prelungit până în data de 8 septembrie, termenul până la care poate aproba ordinul de ministru privind criteriile de acordare a burselor de merit, sociale, tehnologice și…
Vezi articolul

Mihăilă: Varianta Delta afectează într-o măsură mai mare tinerii și copiii. Avem maximum 110 paturi ATI pentru copii, dar pot fi tratați și în spitalele pentru adulți / Arafat: Nu vom mai ajunge la lockdown total. Pot fi permise activități cu vaccinați

Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, și secretarul de stat Raed Arafat au susținut, astăzi, o conferință de presă în care au prezentat măsurile pe care le iau autoritățile pentru vârful valului…
Vezi articolul