Cazul învățătorului de la Iași, care e și consilier județean PNL. Cîmpeanu: Decizia de sancționare va fi luată azi

232 de vizualizări
Constantin Șerban / Foto: reporteris.ro
„Dacă nu dă dovadă de responsabilitate conducerea școlii, atunci o să vedem ce trebuie făcut cu conducerea școlii”, a declarat ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, la Digi24, referitor la cazul în care este implicat învățătorul pensionar Constantin Șerban, consilier județean PNL, acuzat de părinți prin plângeri repetate depuse pe numele acestuia că este violent și că agresează copiii. „Decizia de sancționare va fi luată azi”, a mai spus ministrul.

La Școala Gimnazială „Mihai Codreanu” din Iași este în desfășurare o cercetare disciplinară și un audit managerial, după ce un cadru didactic a fost înregistrat în timp ce țipă la elevii de clasa a II-a. potrivit ministrului, astăzi Consiliul de Administrație al școlii, din care face parte și învățătorul, ca membru din partea consiliului local, va lua o decizie în acest caz.

„În mod firesc există o supoziție vizavi de apartenența la un anumit partid din poziția de consilier județean. Eu încă sunt nedumerit cu privire la calitatea de membru a unui consiliu de administrație. Știu că acolo sunt consilierii locali, nu cei județeni„, a spus Cîmpeanu.

„M-am asigurat în discuția cu Inspectoratul Școlar că nu vor fi ingerințe de altă natură în deciziile care vor fi luate. Decizia de sancționare va fi mâine (n.red. miercuri 17 martie). Vom vedea care este sancțiunea pe care școala o decide. În același timp se derulează un audit din partea Inspectoratul Județean Iași. Concluziile le vom avea vineri.

Atâta vreme cât conducerile inspectoratelor sunt numite prin decizie a ministrului iar conducerile școlilor sunt numite prin decizie a inspectoratului – cu consultarea consiliului de administrație, cu toate regulile – există și posibilitatea de intervenție în această situație specială în care sunt numiți. Atunci când vor fi stabilizate conducerile prin concursuri relevante, sunt convins că nu va mai fi nevoie să intervenim”, a mai declarat ministrul.

Reacția ministrului Cîmpeanu vine după ce inspectoarea școlară generală, Genoveva Farcaș, a declarat pentru Edupedu.ro că școala unde lucrează liberalul Constantin Șerban “are tendința de ignorare a gravității faptelor prezumate“, motiv pentru care Inspectoratul Școlar Județean Iași “a demarat o acțiune de audit managerial la Școala M. Codreanu”. De remarcat că inspectoarea școlară a pasat școlii responsabilitatea analizării și sancționării învățătorului, după ce inițial anunțase pentru Edupedu.ro concedierea profesorului pensionar.

Profesor pensionar și angajat în regim de plata cu ora, Constantin Șerban este consilier județean din partea PNL, dar face parte și din conducerea școlii, fiind desemnat de liberali să reprezinte Consiliul local în Consiliul de Administrație al școlii.

Foto: reporteris.ro


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Președintele Senatului Universității Politehnica, după condamnarea cu suspendare, în primă instanță, a rectorului Mihnea Costoiu: În momentul în care există o decizie definitivă, atunci se pot lua măsuri, până atunci sunt numai prezumții

În momentul în care există o decizie definitivă atunci se pot lua măsuri, până atunci sunt numai prezumții, spune, pentru Edupedu.ro, Tudor Prisecaru, președintele Senatului Universității Politehnica București. Declarația a…
Vezi articolul

Serie de evenimente susținută de APRIL

Lapte și Carte 2024. Dezbatere regională, la Iași, despre viitorul programului de lapte în școli, miercuri, 20 martie

Reprezentanți ai autorităților locale, județene și ai inspectoratelor școlare, directori de unități de învățământ, reprezentanți ai patronatului producătorilor și distribuitorilor de lapte, elevi, profesori, părinți – cu toții vor participa,…
Vezi articolul

Proiectele de legi ale Educației, pe ordinea de zi a ședinței de azi a Guvernului / Se vor putea înscrie la concursul de admitere la liceu doar elevii care au luat măcar nota 5 la Evaluarea Națională. Doar mandatele actuale ale rectorilor se iau în calcul pentru o nouă candidatură, nu și cele încheiate deja

Proiectele legilor Educației au fost puse de către Secretariatul General al Guvernului pe ordinea de zi a ședinței de miercuri, 29 martie, potrivit agendei publicate. Cele două proiecte au trecut…
Vezi articolul

Ce se întâmplă cu împrumuturile guvernamentale pentru studii în Marea Britanie. Simon Parker, expert britanic stabilit în România: Sfatul meu pentru elevi este să nu mai încerce să-și trimită aplicațiile, până când nu se face un anunț

În contextul suspendării depunerii de aplicații pentru împrumuturile de studii în Marea Britanie, Edupedu.ro a vorbit despre opțiunile elevilor români, cu un expert britanic stabilit în România și care îi…
Vezi articolul