Ce este „Particula Amaterasu”, care a ajuns pe Pământ din afara galaxiei noastre/ Razele cosmice și originea lor enigmatică

5.591 de vizualizări
Foto © Evgenii Puzanov | Dreamstime.com
Oamenii de știință din domeniul spațial care încearcă să înțeleagă originile enigmatice ale așa numitelor „raze cosmice” au detectat o particulă extrem de rară, de înaltă energie, despre care cred că a călătorit spre Pământ de dincolo de galaxia Calea Lactee și a ajuns în statul american Utah în urmă cu aproape doi ani, scrie CNN.

Descoperirile despre această rază, poreclită de oamenii de știință “Particula Amaterasu”, după zeița Soarelui în mitologia japoneză, au fost publicate acum câteva zile într-un studiu realizat de Telescope Array, un consorțiu internațional de universități care studiază fenomenul razelor cosmice.

Universitatea din Utah a declarat că observatorul din Utah va fi echipat în curând cu 500 de detectoare noi, care îi vor extinde capacitatea de observare ploilor de particule induse de razele cosmice la o rază de aproape 3.000 de kilometri pătrați.

Citește articolul integral pe G4Media.ro

Photo 121873914 © Evgenii Puzanov | Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil / Campania Back to school oferă posibilitatea oricărei școli, profesor sau elev să descarce imagini de calitate cu 50% discount.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

OFICIAL Cabinetele medicale din creșe, grădinițe și școli trebuie dotate cu aer condiționat și dozator de apă din bugetul propriu, iar săpunul lichid trebuie să fie asigurat în permanență de autoritățile locale

Cabinetele medicale din creșe, grădinițe, școli și licee trebuie dotate cu aparate de aer condiționat și dozatoare de apă, din fonduri proprii, iar săpunul lichid trebuie asigurat în permanență din…
Vezi articolul

VIDEO Curenții rip, pericolul ascuns de la Marea Neagră. Cum se formează și cum putem să ne salvăm dacă suntem trași în larg: Încercați să plutiți și să înotați paralel cu plaja, nu împotriva curentului – profesorul Florin Tătui de la Facultatea de Geografie a UB

„Suntem deja la începutul sezonului estival și turiștii au început să populeze plajele românești ale Mării Negre. Puțini însă dintre ei știu că aceste plaje ascund un pericol care este…
Vezi articolul

Olimpiade școlare 2024. Regulamentele actualizate pentru olimpiadele de Matematică, Pedagogie și „Lectura ca abilitate de viață” – OLAV liceu, publicate de Ministerul Educației

Regulile specifice de organizare a Olimpiadei Naționale de Matematică, pentru Olimpiada „Lectura ca abilitate de viață” (OLAV) – clasele IX-XII și pentru Olimpiadele de Psihologie-Pedagogie și cea a Animatorilor, au fost…
Vezi articolul