OFICIAL Cabinetele medicale din creșe, grădinițe și școli trebuie dotate cu aer condiționat și dozator de apă din bugetul propriu, iar săpunul lichid trebuie să fie asigurat în permanență de autoritățile locale

4.699 de vizualizări
Foto: © Poznyakov | Dreamstime.com
Cabinetele medicale din creșe, grădinițe, școli și licee trebuie dotate cu aparate de aer condiționat și dozatoare de apă, din fonduri proprii, iar săpunul lichid trebuie asigurat în permanență din banii autorităților locale, potrivit normelor actualizate publicate în Monitorul Oficial, privind asigurarea asistenței medicale a antepreșcolarilor, preșcolarilor, elevilor din unitățile de învățământ preuniversitar și studenților din instituțiile de învățământ superior. De precizat, dotările cerute nu sunt o noutate, ele erau trecute și în ordinul de anul trecut, însă creșele nu erau incluse în ordin. Documentul a fost actualizat pentru a include și creșele în subordinea Ministerului Educației. Tot conducerile școlilor trebuie să plătească și pentru materialele consumabile: coli A4 sau dosare, mai scrie în document.

Cabinetele medicale din școli, licee, grădinițe și creșe trebuie dotate cu aparate de aer condiționat, dozatoare de apă cu bidoane de rezervă, potrivit normelor actualizate și publicate în Monitorul Oficial. Dotările trebuie asigurate de către conducerile unităților de învățământ, din fonduri proprii, potrivit documentului. Săpunul lichid trebuie asigurat în permanență, din banii autorităților locale.

De precizat, aceste dotări nu sunt noi, erau trecute în ordinul de anul trecut, dar anul acesta, în metodologia privind asigurarea asistenței medicale a copiilor și a elevilor apar și normele pentru antepreșcolari, adică pentru cei care frecventează creșa, care până acum nu se regăseau în document.

Cabinetele școlare din creșe, grădinițe și școli trebuie să aibă și conexiune la internet.

Conducerile școlilor trebuie să asigure și consumabile pentru cabinetele medicale: coli de scris, toner, dosar cu șină, agrafe de birou.

Foto: © Poznyakov | Dreamstime.com

Citește și:
Noile norme pentru asigurarea asistenței medicale a copiilor din creșe și grădinițe și a elevilor au fost publicate. Profesorii au ca atribuții să prevină fumatul, consumul de alcool și droguri și să discute cu părinții „să accepte imunizările”

5 comments
  1. realitatea este cea in care clasele sunt maturate, nu spalate la finalul cursurilor, maturat derulat cu geam inchis…:))

  2. doar cabinetele medicale? salile mici de clasa in care elevii se sufoca si sunt transpirati de nu le mai arde de predare, nu??
    Sapun lichid sa fie atunci! Banuim ca cel mai ieftin…

  3. Tot la fel de “oficial” ar trebui ca toate clasele sa fie aerisite, daca nu din ora in ora, macar 10min la fiecare 2h, indiferent de anotimp din motive mai mult decat evidente, dar acest lucru nu se face din cauza obsesiei pur romanesti a parintilor retardati ca “ii trage curentu’ ” pe copii si/sau pe doamne !
    Si tot la fel de oficial, toti copiii ar trebui scosi la aer macar 1h/zi, care nici asta nu se intampla din varii motive pe cat de stupide, pe atat de toxice si pe care nu le mai amintesc pt ca ma iau durerile de cap….

  4. Școlile trebuie să plătească (milioane)….

    Iar fondurile le ia… de unde? Că primăriile nu au nici pentru navetă, care e în lege nu de anul trecut, ci de zeci de ani. Ia să vedem.

    (A nu se înțelege că n-aș vrea… că doar noi transpirăm împreună cu elevii în fiecare an, luni de zile. Dar avem încă atâtea lipsuri, că aerul condiționat e deja s.f.).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Theodor Georgescu, filolog: Limba latină ar trebui reintrodusă ca probă opțională de Bacalaureat pentru elevii de la uman / Cum poate fi, de exemplu, economia mai relevantă decât limba latină pentru specializarea de filologie?

Reintroducerea limbii latine ca probă opțională la examenul de Bacalaureat ar trebui să fie prevăzută în actualele proiecte ale legilor educației, susține Theodor Georgescu, filolog clasicist, conferențiar al Facultății de limbi…
Vezi articolul