Ce se întâmplă dacă un copil ajunge la școală fără mască? Monica Anisie: Bineînteles că va fi primit în școală. Școlile vor avea stocuri necesare să ofere, dacă este nevoie, o mască pentru copii și chiar și pentru cadrele didactice

4.722 de vizualizări
Școlile și inspectoratele școlare vor avea stocuri de măști, spune ministrul Educației, Monica Anisie. Aceasta a declarat la TVR că dacă se va întâmpla ca o mască să se rupă sau dacă un copil sau un profesor nu are mască, școala va avea cum să le ofere una nouă.

Întrebată “ce se întâmplă dacă un copil ajunge la școală fără mască?”, Monica Anisie a răspuns: “Bineînțeles că va fi primit în școală copilul, nici nu se pune problema altfel. Școlile vor avea stocurile necesare în așa fel încât să ofere dacă este nevoie o mască pentru copii și chiar și pentru cadrele didactice. De câte ori nu s-a întâmplat fiecăruia dintre noi acum, când purta mască, să ni se rupă și în felul acesta școala trebuie să aibă…

Tocmai de aceea trebuie să existe acest stoc la nivelul unității de învățământ, dar și la nivelul inspectoratelor școlare. Le-am spus încă de aseară să-și facă stocuri de măști pentru a ajuta școlile în și a susține activitatea didactică”.

Răspunsul vine după ce președintele Iohannis a declarat că profesorii și elevii trebuie să vină cu măști de acasă, dar ca purtarea măștii în școală va fi obligatorie, premierul Orban a spus că Guvernul va asigura măști doar pentru elevii proveniți din familii vulnerabile, iar ministrul Educației a declarat săptămâna trecută că măștile trebuie să fie asigurate de către primării.

Ministrul Educației a mai anunțat că a avut aseară conferință cu inspectorii școlari generali din toată țara și că va avea de acum înainte câte o video-conferință pe zi pentru pregătirea începutului de an școlar.

Foto: Captura TVR


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Standardele curriculare și de evaluare, până la finalului anului 2023 – spune secretarul de stat Bogdan Cristescu: Este nevoie de o foarte clară schimbare de abordare, de mentalitate. La evaluările internaționale, PISA, PIRLS, TIMSS, itemii sunt secreți – va fi suficient de ciudat să nu vedem subiectele și să nu credem că le ascunde cineva, dar va trebui să ne obișnuim și cu asta

Standardele „sunt prevăzute în lege, reușim, sper eu, să le facem până la finalul anului 2023, ne-am angajat, este un program finanțat din fonduri europene”, a anunțat secretarul de stat…
Vezi articolul

Buget cu „aproape 57% mai mare“ pentru Educație, în 2024 față de alocarea din 2023, cu tot cu finanțările din PNRR, anunță ministrul Finanțelor, Marcel Boloș / Ar însemna încălcarea legilor educației, care prevăd alocarea a 15% din cheltuielile bugetului general consolidat

„Bugetul pentru Educație planificat și agreat în coaliție din perspectiva componentei de investiții și a componentei de funcționare este un buget record”, a declarat ministrul Finanțelor, Marcel Boloș, în cadrul…
Vezi articolul