Cheltuieli scandaloase prin PNDL: 80.000 de euro pentru toaleta unei școli din Teleorman, “investiție” care stă închisă la 2 luni de la începerea școlii

6.009 vizualizări
Foto: Cronicadeteleorman.ro
Toaleta unei școli din județul Teleorman a costat 80.000 de euro, cât o vilă în zonă, însă este închisă și la o lună și jumătate de la începerea școlii, iar elevii merg tot la toaleta din spatele curții, transmite Digi 24. Între timp, “haznaua unor vecini ocupă ilegal o parte din terenul şcolii”, iar gardul școlii stă să cadă, după cum a relatat pe larg și publicația Cronica de Teleorman.

Grupul sanitar a fost construit la Școala gimnazială din localitatea Buzescu cu finanțare de la Ministerul Dezvoltării, prin controversatul Program Național de Dezvoltare Locală (PNDL 2): amintim că fondurile PNDL au fost direcționate cu prioritate către baronii locali, pe criterii clientelare, pentru ca Guvernul să obțină, pe rând, susținerea primarilor.

Deși pe panoul din curtea școlii este trecut un termen de 5 luni pentru execuția lucrării începute în aprilie 2019, toaleta nu este funcțională nici acum, iar părinții speră ca cei mici să o poată folosi înainte de iarnă, relatează Digi 24.

Dacă aș putea l-aș duce în Alexandria, dar e departe și e problema banilor, că e mai dificil“, spune un părinte, pentru televiziunea citată. Cronica de Teleorman notează că la școala din Comuna Buzescu învață 175 de elevi, iar peste 50 de copii au ales o școală din municipiul Alexandria, chiar dacă fac naveta.

Curtea școlii / Foto: cronicadeteleorman.ro

Școala este înconjurată de un gard din care lipsesc porțiuni mari, terenul de sport este neamenajat, iar “haznaua și gunoiul vecinilor se află în curtea instituției de învățământ”, potrivit publicației locale.

Vlad Țănțel, directorul școlii, a declarat pentru Digi 24: “Am încercat să fac această hazna să dispară și mi-au promis că da, să-și facă hazna în curtea lor, dar nu s-a întâmplat nimic“.

Pe lângă noul grup sanitar care a fost construit anul acesta, în curtea școlii mai este o toaletă, funcțională, “construită prin anii 2007-2008, în timpul guvernării Tăriceanu”, care ar fi costat și ea în jur de 300.000 lei, relatează Cronicadeteleorman.ro.

Foto: Cronicadeteleorman.ro
Citește și:

 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Matematica redevine obligatorie la liceu în Franța, din 2023, după schimbările succesive din ultimii trei ani. “Trebuie promovată egalitatea fete-băieți” în științe, susține Ministerul Educației de la Paris

Toți elevii de liceu din Franța vor face obligatoriu matematică la liceele teoretice (generale) din septembrie 2023, a anunțat duminică, 13 noiembrie, ministrul Educației din Republică, Pap Ndiaye, după cum…
Vezi articolul

Universitatea Babeș-Bolyai spune că a invitat-o pe Emilia Șercan să facă parte din comisia care a analizat doctoratul lui Lucian Bode și a cerut observații din partea profesorului Marian Popescu / Șercan: Am avut senzația că UBB încearcă să găsească o garanție că verdictul nu va fi contestat / Popescu: Au vrut să știe dinainte punctul nostru de vedere

Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca spune, în comunicatul de miercuri prin care descrie parcursul hotărârii comisiei sale de etică în privința tezei de doctorat a ministrului de Interne, Lucian Bode, că…
Vezi articolul

Anca Vasiliu, cercetătoare premiată de Academia Franceză pentru Filosofie în 2022: A face doctorat în Franța este un lux / În momentul în care îl începi, știi că ai în fața ta cel puțin 10 ani de muncă / Dacă plagiezi, ești exclus și nu te mai poți prezenta niciodată cu o lucrare

A face un doctorat în Franța “este un lux” și presupune înainte de toate “un concurs extrem de dificil” pentru accesul la o bursă sau un contract doctoral, spune în…
Vezi articolul

Cele mai multe posturi netitularizabile din ultimii 11 ani, potrivit datelor Ministerului Educației. Sunt peste 65.800 de posturi pe perioadă determinată / La Titularizare 2023 s-au înscris sub 32.000 de candidați

Pentru anul școlar 2023-2024 au fost scose la concurs cele mai multe posturi pe perioadă determinată pentru profesori. Este vorba de 65.807, conform calculelor pe baza datelor Ministerului Educației. Concret,…
Vezi articolul