Cheltuieli scandaloase prin PNDL: 80.000 de euro pentru toaleta unei școli din Teleorman, “investiție” care stă închisă la 2 luni de la începerea școlii

5.970 de vizualizări
Foto: Cronicadeteleorman.ro
Toaleta unei școli din județul Teleorman a costat 80.000 de euro, cât o vilă în zonă, însă este închisă și la o lună și jumătate de la începerea școlii, iar elevii merg tot la toaleta din spatele curții, transmite Digi 24. Între timp, “haznaua unor vecini ocupă ilegal o parte din terenul şcolii”, iar gardul școlii stă să cadă, după cum a relatat pe larg și publicația Cronica de Teleorman.

Grupul sanitar a fost construit la Școala gimnazială din localitatea Buzescu cu finanțare de la Ministerul Dezvoltării, prin controversatul Program Național de Dezvoltare Locală (PNDL 2): amintim că fondurile PNDL au fost direcționate cu prioritate către baronii locali, pe criterii clientelare, pentru ca Guvernul să obțină, pe rând, susținerea primarilor.

Deși pe panoul din curtea școlii este trecut un termen de 5 luni pentru execuția lucrării începute în aprilie 2019, toaleta nu este funcțională nici acum, iar părinții speră ca cei mici să o poată folosi înainte de iarnă, relatează Digi 24.

Dacă aș putea l-aș duce în Alexandria, dar e departe și e problema banilor, că e mai dificil“, spune un părinte, pentru televiziunea citată. Cronica de Teleorman notează că la școala din Comuna Buzescu învață 175 de elevi, iar peste 50 de copii au ales o școală din municipiul Alexandria, chiar dacă fac naveta.

Curtea școlii / Foto: cronicadeteleorman.ro

Școala este înconjurată de un gard din care lipsesc porțiuni mari, terenul de sport este neamenajat, iar “haznaua și gunoiul vecinilor se află în curtea instituției de învățământ”, potrivit publicației locale.

Vlad Țănțel, directorul școlii, a declarat pentru Digi 24: “Am încercat să fac această hazna să dispară și mi-au promis că da, să-și facă hazna în curtea lor, dar nu s-a întâmplat nimic“.

Pe lângă noul grup sanitar care a fost construit anul acesta, în curtea școlii mai este o toaletă, funcțională, “construită prin anii 2007-2008, în timpul guvernării Tăriceanu”, care ar fi costat și ea în jur de 300.000 lei, relatează Cronicadeteleorman.ro.

Foto: Cronicadeteleorman.ro
Citește și:

 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Ministrul Sănătății: Vor fi amenajate în școli cabinete de vaccinare pentru copiii de peste 12 ani. Ministrul Educației: Trebuie văzut în ce măsură configurația școlii permite astfel de centre

Procesul de testare al copiilor şi personalului din şcoli, atunci când apar simptome, va fi reluat după începerea școlii, a anunțat ministrul Sănătății dr. Ioana Mihăilă într-un interviu acordat News.ro și…
Vezi articolul