Cîmpeanu, despre creșterea salariilor profesorilor: Nu voi avansa niciun procent, lucrăm la un pachet legislativ. Execuția bugetară este de 50% pe primul semestru

3.904 vizualizări
Cheltuielile unei familii cu Educația: comparația cu ceilalți ani
Foto: Freepik.com
Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat joi, presei, că execuția bugetară în Educație pentru primul semestru din an este de 50%, iar salariile profesorilor sunt cuprinse într-un nou pachet legislativ la care se lucrează, însă momentan nu poate avansa niciun procent al creșterilor salariale.

„Este nevoie de resurse inclusiv pentru motivarea personalului didactic și aceste resurse trebuie să fie alocate acolo unde trebuie, inclusiv pentru salarizare. Criteriile de performanță care vor face diferența între salariul unui profesor și salariul altui profesor vor face parte din pachetul legislativ la care lucrăm, știți foarte bine termenele, 1 august, 10 septembrie, 1 octombrie, deci se va întâmpla și acest lucru”, a explicat Cîmpeanu.

În ceea ce privește creșterea salariilor profesorilor, Cîmpeanu a spus: „Nu voi avansa niciun procent. Consider că este iresponsabil să avansezi, în orice poziție ai fi, inclusiv aceea de ministru, înainte de a discuta cu profesorii, cu sindicatele, de a vedea care sunt resursele, nevoile reale și posibilitățile clare de alocare pe criterii de performanță”.

Nu în ultimul rând, oficialul a precizat: „execuția bugetului Ministerului Educației este de 50% pe primul semestru, adică exact atât cât trebuia să fie. Premierul Florin Cîțu, ministru interimar la Finanțe, cu siguranță înțelege foarte bine nevoile de finanțare ale Educației, sunt foarte multe obiective”.

Sursă foto: Freepik.com


11 comments
  1. Te-ai intrebat de ce se intampla asta? On-line-ul a fost facut pe buzunarul profesorilor, materialele didactice de 30 de ani la fel, manuale prost facute care nu tin cont de varsta de dezvoltare a elevului, dar aprobate de minister. Profesorii sunt singura categorie profesionala care este evaluata in functie de ce face in afara catedrei. In clasa intai legea interzice sa lasi repetent si de aici precedentul … Acum intelegi ca cei 40% legea ii creeaza? Restul sunt produsul bunavointei de ambele parti, nu a sistemului.

  2. A vorbit si a spus fix nimic, adica fix nimic pentru profesori. O reprezentanta a unei firme de turism a spus ,,2 lei platesti, de 2 lei ai, nu de 4* cum pretinzi”.

      1. tare gluma… oare de ce ies anual 40% analfabeti functionali, vreo alti 20/25 % nu ies deloc si piata e plina de muncitori calificati, nu pentru ca profesorii sunt in covarsitoare proportie dupa chipul,asemanarea si competenta ministrului? .. oare nu-i si el tot un “profesor” ?!?

  3. De asta nu aveți bani de concedii? – sau așa a fost graficul de la început, numai că nu ni-l l-ați spus și nouă.

    1. Cel mai probabil asa a fost din start… Cat despre mariri, guru Citu a spus ca nu investeste in educatie si cercetare fara sa vada rezultate, ori daca nu le vede nu va da bani de salarii mai mari. Asa intram in cerc vicios si se va ajunge probabil la greva….

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

UPDATE O singură măsură pentru profesorul Universității din București referent în comisia de doctorat a lui Lucian Bode: Radu Carp “își depune demisia” dintr-o comisie CNATDCU, pentru a-și “asuma greșeala”, anunță Cristian Preda / În toamnă, Preda spunea că teza lui Bode nu îngăduia nici o “notă de trecere la un examen de anul I”

Radu Carp, profesor la Facultatea de Științe Politice a Universității din București, “a anunțat că își depune demisia” dintr-o comisie a CNATDCU, forul care are un rol-cheie în acordarea titlurilor…
Vezi articolul
Rezultate finale Evaluarea Națională 2020

Aproape 58 de milioane de lei, proiect cu fonduri europene, pentru standardele de evaluare în educație până la finalul anului viitor. Ministerul Educației: Va asigura o evaluare unitară la nivel național atât pentru evaluările curente și sumative, cât și pentru examene

Ministerul Educației demarează implementarea proiectului „Standardizare și evaluare unitară pentru sistemul de educație preuniversitar – STANDEV”, anunță instituția într-un comunicat. Semnarea contractului de finanțare între Ministerul Educației (prin Centrul Național…
Vezi articolul

Concursul pentru desemnarea comisiei care va evalua organizațiile de cercetare, în vederea fuziunii sau desființării celor neperformante, a fost lansat / Dosarele pentru cele 28 de posturi pot fi depuse până pe 7 mai

Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării a lansat, săptămâna aceasta, concursul pentru selectarea a 28 de membri care vor face parte din Comisia care va evalua performanța organizațiilor de cercetare, în…
Vezi articolul