Cîmpeanu, despre declarațiile vicepremierului Barna, care nu a inclus Educația la rectificarea bugetară: „Cred că s-a grăbit ușor să se antepronunțe înainte să vadă motivația Ministerului Educației”

1.647 de vizualizări
Sursă foto: gov.ro / Sorin Cîmpeanu
Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a răspuns astăzi declarației făcute pe 14 iulie de vicepremierul Dan Barna, care nu a inclus Educația printre domeniile prioritare ale Guvernului pentru rectificarea bugetară. Cîmpeanu a amintit că este nevoie de bani pentru preluarea creșelor, pentru decontarea navetei, lucruri asumate de tot Guvernul în momentul în care au aprobat memorandumul pentru România Educată.

„Cred că s-a grăbit ușor să se antepronunțe înainte să vadă motivația Ministerului Educației pentru o rectificare bugetară pozitivă. Dar, de altfel, domnul viceprim-ministru cunoaște foarte bine că în memorandumul pe care l-am adoptat, întreg Guvernul României și-a asumat susținerea proiectului România Educată, inclusiv din perspectiva creșterii finanțării către finanțarea de 4,7% din PIB cât este media europeană”, a declarat Cîmpeanu, marți, într-o intervenție telefonică la Aleph News.

Mai jos, declarația completă a lui Sorin Cîmpeanu, de la Aleph News:

Cîmpeanu: Când se preiau creșele din toamnă, e nevoie de finanțare pentru copiii din creșe, când se micșorează numărul de elevi în clasă pentru a susține calitatea educației, e nevoie de resurse suplimentare. Universitățile românești participă ca competiții naționale și internaționale pentru proiecte, e nevoie de buget pentru derularea acestor proiecte.

Monica Moanea, moderator: Și totuși, vicepremierul a susținut că Educația nu va primi bani, că nu este unul dintre domeniile spre care vor merge finanțări acum la rectificare.

Cîmpeanu: Cred că s-a grăbit ușor să se antepronunțe înainte să vadă motivația Ministerului Educației pentru o rectificare bugetară pozitivă. Dar, de altfel, domnul viceprim-ministru cunoaște foarte bine că, în memorandumul pe care l-am adoptat, întreg Guvernul României și-a asumat susținerea proiectului România Educată, inclusiv din perspectiva creșterii finanțării către finanțarea de 4,7% din PIB cât este media europeană.

Monica Moanea: Ce semnal ar fi pentru dumneavoastră dacă la rectificare totuși nu veți primi bani?

Cîmpeanu: Sunt o persoană care iubește construcția, care pune variantele pozitive înaintea celorlalte variante, deci prefer să mă gândesc cât va primi Ministerul Educației, în loc să mă gândesc că nu va primi resurse la rectificarea bugetară.

Amintim că Dan Barna a declarat pe 14 iulie, la Digi24, că resursele suplimentare vor merge pe trei direcții: transporturi, zona de sănătate și autoritățile locale. Acesta a spus că sunt fonduri suplimentare în buget datorită creșterii economice mai mari decât era prognozată la construcția inițială a bugetului. Educația nu se află în cele trei domenii care vor primi fonduri suplimentare.

„La rectificarea bugetară resursele suplimentare venite din creșterea economică vor merge pe trei direcții – transporturi, zona de sănătate și autoritățile locale, pentru proiecte de investiții. Aceasta a fost discuția mea cu premierul de acum două zile”, a declarat Dan Barna.

Sursă foto: gov.ro

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI:RO76BTRLRONCRT0471641001

CONT EURO:RO26BTRLEURCRT0471641001

Deschis la BANCA TRANSILVANIA
Donează prin Patreon

Donează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Consiliul Elevilor cere președintelui să promulge “de urgență” legea privind dispozitivele pentru elevi dezavantajați, inițiativă ce ar putea fi “tergiversată” deoarece “guvernul nu a susținut-o”

Consiliul Național al Elevilor (CNE) cere Președintelui României, într-un comunicat transmis vineri, să promulge legea privind dotarea elevilor dezavantajați cu dispozitive prin care să poată accesa școala online, proiect adoptat…
Vezi articolul

VIDEO Reformă școlară radicală în Franța, care adoptă o lege împotriva separatismului islamic. Școala la domiciliu – limitată strict la cazurile medicale. Macron: „Există un islamism radical care conduce la negarea Republicii” prin ”deşcolarizarea copiilor”, ”îndoctrinarea, negarea principiilor noastre, egalitatea bărbat/femeie”

Legea împotriva separatismului islamic, pentru întărirea secularismului și revenirea la legile și valorile Republicii, cel mai radical proiect de pe teritoriul Franței din 1882 încoace, a fost anunțată vineri de…
Vezi articolul