Cîmpeanu, despre declarațiile vicepremierului Barna, care nu a inclus Educația la rectificarea bugetară: „Cred că s-a grăbit ușor să se antepronunțe înainte să vadă motivația Ministerului Educației”

1.694 de vizualizări
Sorin Cîmpeanu / Foto: gov.ro
Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a răspuns astăzi declarației făcute pe 14 iulie de vicepremierul Dan Barna, care nu a inclus Educația printre domeniile prioritare ale Guvernului pentru rectificarea bugetară. Cîmpeanu a amintit că este nevoie de bani pentru preluarea creșelor, pentru decontarea navetei, lucruri asumate de tot Guvernul în momentul în care au aprobat memorandumul pentru România Educată.

„Cred că s-a grăbit ușor să se antepronunțe înainte să vadă motivația Ministerului Educației pentru o rectificare bugetară pozitivă. Dar, de altfel, domnul viceprim-ministru cunoaște foarte bine că în memorandumul pe care l-am adoptat, întreg Guvernul României și-a asumat susținerea proiectului România Educată, inclusiv din perspectiva creșterii finanțării către finanțarea de 4,7% din PIB cât este media europeană”, a declarat Cîmpeanu, marți, într-o intervenție telefonică la Aleph News.

Mai jos, declarația completă a lui Sorin Cîmpeanu, de la Aleph News:

Cîmpeanu: Când se preiau creșele din toamnă, e nevoie de finanțare pentru copiii din creșe, când se micșorează numărul de elevi în clasă pentru a susține calitatea educației, e nevoie de resurse suplimentare. Universitățile românești participă ca competiții naționale și internaționale pentru proiecte, e nevoie de buget pentru derularea acestor proiecte.

Monica Moanea, moderator: Și totuși, vicepremierul a susținut că Educația nu va primi bani, că nu este unul dintre domeniile spre care vor merge finanțări acum la rectificare.

Cîmpeanu: Cred că s-a grăbit ușor să se antepronunțe înainte să vadă motivația Ministerului Educației pentru o rectificare bugetară pozitivă. Dar, de altfel, domnul viceprim-ministru cunoaște foarte bine că, în memorandumul pe care l-am adoptat, întreg Guvernul României și-a asumat susținerea proiectului România Educată, inclusiv din perspectiva creșterii finanțării către finanțarea de 4,7% din PIB cât este media europeană.

Monica Moanea: Ce semnal ar fi pentru dumneavoastră dacă la rectificare totuși nu veți primi bani?

Cîmpeanu: Sunt o persoană care iubește construcția, care pune variantele pozitive înaintea celorlalte variante, deci prefer să mă gândesc cât va primi Ministerul Educației, în loc să mă gândesc că nu va primi resurse la rectificarea bugetară.

Amintim că Dan Barna a declarat pe 14 iulie, la Digi24, că resursele suplimentare vor merge pe trei direcții: transporturi, zona de sănătate și autoritățile locale. Acesta a spus că sunt fonduri suplimentare în buget datorită creșterii economice mai mari decât era prognozată la construcția inițială a bugetului. Educația nu se află în cele trei domenii care vor primi fonduri suplimentare.

„La rectificarea bugetară resursele suplimentare venite din creșterea economică vor merge pe trei direcții – transporturi, zona de sănătate și autoritățile locale, pentru proiecte de investiții. Aceasta a fost discuția mea cu premierul de acum două zile”, a declarat Dan Barna.

Sursă foto: gov.ro


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Toți elevii revin luni la școală și toți copiii revin la grădiniță, fără testare sau alte măsuri suplimentare de protecție, pentru ultima săptămână din semestrul I

Luni, 10 ianuarie 2022, încep cursurile și activitățile pentru elevii din ciclul primar și pentru copiii de grădiniță, potrivit structurii modificate a anului școlar 2021-2022. Este momentul în care, pentru…
Vezi articolul

O elevă care a primit notă mai mică la limba romană, după contestații la Bacalaureat, solicită o reevaluare națională a lucrărilor: Mi-aș dori să se schimbe ceva în sistemul de învățământ, care ne vrea agramați. Sunt trecute cu vederea din ce în ce mai multe greșeli

O absolventă de filologie a Liceului Teoretic „Brâncoveanu Vodă” din Urlați solicită „o reevaluare națională a lucrărilor, realizată de profesori competenți”. Aceasta a contestat nota 9,50 obținută la proba de…
Vezi articolul

Studenții critică dur noile reguli de evaluare a studiilor doctorale: Este alarmant că dispar experții internaționali, metodologia periclitează suplimentar credibilitatea universităților

Noile reguli de evaluare a studiilor doctorale, stabilite de Ecaterina Andronescu și publicate ieri în Monitorul Oficial, pun “în pericol întreg procesul de evaluare”, “periclitează suplimentar credibilitatea” universităților și aduc riscul…
Vezi articolul

Prefectul județului Vrancea va sesiza Ministerul Educației și Poliția pentru neregulile constatate la Colegiul Pedagogic din Focșani: concursuri pentru ocuparea postului de secretar fără respectarea dispozițiilor legale și eliberarea unor diplome cu ștersături

Prefectul judeţului Vrancea, Nicuşor Halici, a declarat marţi, în cadrul unei conferinţe de presă, că va sesiza Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Vrancea şi Ministerul Educaţiei, după ce, în urma…
Vezi articolul