Ciprian Teleman, geologul cu carieră în coaching și consultanță, este propunerea oficială a USR PLUS pentru Ministerul Cercetării și Digitalizării

944 de vizualizări
Ciprian Teleman / Foto: Facebook.com
Ciprian Teleman este propunerea oficială a USR PLUS pentru a ocupa funcția de ministru al Cercetării, Inovării și Digitalizării. Președinte al PLUS Ilfov, cu studii de geologie, dar carieră recentă în coaching de business, inteligență emoțională și managementul stresului, fără rezultate în cercetare și cu venituri principale din activități financiar-contabile, Teleman a fost votat în noaptea de marți spre miercuri de Comitetul Politic USR și Consiliul Național PLUS să facă parte din Guvernul de coaliție PNL-USR PLUS-UDMR.

În urma votului Comitetului Politic USR și al Consiliului Național PLUS miniștrii propuși de Alianța USR PLUS să facă parte din Guvernul de coaliție PNL-USR PLUS-UDMR sunt: Dan Barna (Viceprim-ministru), Cătălin Drulă (Ministerul Transporturilor), Claudiu Năsui (Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului), Stelian Ion (Ministerul Justiției), Cristian Ghinea (Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene), Vlad Voiculescu (Ministerul Sănătății) și Ciprian Teleman (Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării)“, anunță USR PLUS, într-un comunicat de presă.

USR PLUS îl portretizează pe Teleman, în comunicatul remis presei, ca persoană care “și-a început activitatea profesională ca cercetător științific la Institutul Geologic al României, unde a lucrat opt ani, urmând apoi o carieră în domeniul consultanței de management și al antreprenoriatului. În ultimii 15 ani a lucrat cu peste 400 de companii antreprenoriale românești sau multinaționale pentru creșterea nivelului de performanță a echipelor și implementarea unor sisteme moderne de definire și măsurare a performanței. În 2017, după absolvirea unor cursuri cu tema „Digital Strategies for Business“ la Columbia Business School/EMERITUS Institute of Management, a cofondat Max-BA, o platformă de business pentru digitalizarea activității financiar-contabile a întreprinderilor mici și mijlocii. Pasiunea lui Ciprian Teleman este transformarea sistemelor organizaționale prin creșterea gradului de cooperare, conectarea la inovație și la dezvoltările globale din domeniile respective de activitate. În prezent, este președintele PLUS Ilfov”.

Potrivit surselor Edupedu.ro, Ciprian Teleman a fost susținut să preia Cercetarea de Dacian Cioloș. Amintim că Ministerul Educației și Cercetării, așa cum este el organizat în prezent, a fost spart în negocierile de formare a unui nou guvern compus din PNL, USR PLUS și UDMR, iar Cercetarea a revenit USR PLUS.

Ciprian Teleman alaturi de Vlad Voiculescu, inaintea alegerilor locale Foto: Facebook – Ciprian Teleman

Ciprian Teleman se prezintă “consultant în aria culturii organizaționale”.

Conform LinkedIn, a studiat geologia la Universitatea A.I. Cuza din Iași între 1089-1994 și apoi la Babeș-Bolyai, în Cluj, în 1994-1995. Tot la capitolul studii mai apare un “certificat” obținut pentru că a participat la un program despre Strategii Digitale pentru Business la Columbia Business School, în aprilie 2017.

Interesul pentru digital a căpătat greutate anul acesta, înaintea alegerilor locale. În vară, el, în calitate de președinte PLUS-Ilfov și de membru al Grupului de lucru Economie și Antreprenoriat din PLUS, publica pe Digi24.ro un articol despre transformarea digitală a României, în care expunea diverse considerații și constatări, sfârșind cu strategia partidului pe tema dată.

Foto: ciprian.teleman.ro/consultanta/
Foto: Captură după pagina proprie ciprian.teleman.ro/consultanta/

Cariera și-a început-o în cercetare. Potrivit profilului LinkedIn, a fost “cercetător senior” la Institutul de Geologie timp de opt ani, între 1996-2004, deci după ce a terminat studiile de profil. În 1996, timp de câteva luni, a fost cercetător la Universitatea din Liege, pe bază contractuală, iar între 1998-1999, tot pe bază contractuală, cercetător la Școala de Mine din Saint-Etienne. 

  • De notat că nu există un profil de cercetător pe numele său în baza de date Google Scholar, iar printre rezultatele căutării apare o singură referire la numele lui, într-o citare sumară la o cercetare colectivă a Școlii din Saint-Etienne, de acum 20 de ani.
Citește și:
Cine este Ciprian Teleman, favorit ca ministru la Cercetare-Digitalizare: președintele PLUS Ilfov, cu studii de geologie, dar carieră recentă în coaching de business, inteligență emoțională și managementul stresului și venituri principale din activități financiar-contabile
Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI:RO76BTRLRONCRT0471641001

CONT EURO:RO26BTRLEURCRT0471641001

Deschis la BANCA TRANSILVANIA
Donează prin Patreon

Donează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like
Impactul pandemiei asupra economiei românești

Impactul pandemiei asupra economiei românești, reacțiile companiilor din top 50, evoluția indicilor bursieri – monitorizate în timp real de cercetătorii în economie de la Universitatea Babeș-Bolyai

Specialiștii Facultății de Științe Economice din cadrul Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca monitorizează în timp real impactul pandemiei de COVID-19 asupra economiei românești. UBB a lansat o platformă online în care…
Vezi articolul

Consiliul Elevilor: Este imperios ca lecțiile să fie înregistrate. Unde erau principiile echității și egalității de șanse, când ar fi trebuit să faceți achiziții pentru dispozitive electronice pentru elevi și profesori?

“Anul școlar va începe într-un mod haotic, iar responsabilitatea vă aparține întru totul. În tot acest timp, tot ceea ce vă interesează este campania electorală”, este acuzația lansată la adresa…
Vezi articolul