Ciprian Teleman, geologul cu carieră în coaching și consultanță, este propunerea oficială a USR PLUS pentru Ministerul Cercetării și Digitalizării

1.086 de vizualizări
Ciprian Teleman / Foto: Facebook.com
Ciprian Teleman este propunerea oficială a USR PLUS pentru a ocupa funcția de ministru al Cercetării, Inovării și Digitalizării. Președinte al PLUS Ilfov, cu studii de geologie, dar carieră recentă în coaching de business, inteligență emoțională și managementul stresului, fără rezultate în cercetare și cu venituri principale din activități financiar-contabile, Teleman a fost votat în noaptea de marți spre miercuri de Comitetul Politic USR și Consiliul Național PLUS să facă parte din Guvernul de coaliție PNL-USR PLUS-UDMR.

În urma votului Comitetului Politic USR și al Consiliului Național PLUS miniștrii propuși de Alianța USR PLUS să facă parte din Guvernul de coaliție PNL-USR PLUS-UDMR sunt: Dan Barna (Viceprim-ministru), Cătălin Drulă (Ministerul Transporturilor), Claudiu Năsui (Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului), Stelian Ion (Ministerul Justiției), Cristian Ghinea (Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene), Vlad Voiculescu (Ministerul Sănătății) și Ciprian Teleman (Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării)“, anunță USR PLUS, într-un comunicat de presă.

USR PLUS îl portretizează pe Teleman, în comunicatul remis presei, ca persoană care “și-a început activitatea profesională ca cercetător științific la Institutul Geologic al României, unde a lucrat opt ani, urmând apoi o carieră în domeniul consultanței de management și al antreprenoriatului. În ultimii 15 ani a lucrat cu peste 400 de companii antreprenoriale românești sau multinaționale pentru creșterea nivelului de performanță a echipelor și implementarea unor sisteme moderne de definire și măsurare a performanței. În 2017, după absolvirea unor cursuri cu tema „Digital Strategies for Business“ la Columbia Business School/EMERITUS Institute of Management, a cofondat Max-BA, o platformă de business pentru digitalizarea activității financiar-contabile a întreprinderilor mici și mijlocii. Pasiunea lui Ciprian Teleman este transformarea sistemelor organizaționale prin creșterea gradului de cooperare, conectarea la inovație și la dezvoltările globale din domeniile respective de activitate. În prezent, este președintele PLUS Ilfov”.

Potrivit surselor Edupedu.ro, Ciprian Teleman a fost susținut să preia Cercetarea de Dacian Cioloș. Amintim că Ministerul Educației și Cercetării, așa cum este el organizat în prezent, a fost spart în negocierile de formare a unui nou guvern compus din PNL, USR PLUS și UDMR, iar Cercetarea a revenit USR PLUS.

Ciprian Teleman alaturi de Vlad Voiculescu, inaintea alegerilor locale Foto: Facebook – Ciprian Teleman

Ciprian Teleman se prezintă “consultant în aria culturii organizaționale”.

Conform LinkedIn, a studiat geologia la Universitatea A.I. Cuza din Iași între 1089-1994 și apoi la Babeș-Bolyai, în Cluj, în 1994-1995. Tot la capitolul studii mai apare un “certificat” obținut pentru că a participat la un program despre Strategii Digitale pentru Business la Columbia Business School, în aprilie 2017.

Interesul pentru digital a căpătat greutate anul acesta, înaintea alegerilor locale. În vară, el, în calitate de președinte PLUS-Ilfov și de membru al Grupului de lucru Economie și Antreprenoriat din PLUS, publica pe Digi24.ro un articol despre transformarea digitală a României, în care expunea diverse considerații și constatări, sfârșind cu strategia partidului pe tema dată.

Foto: ciprian.teleman.ro/consultanta/
Foto: Captură după pagina proprie ciprian.teleman.ro/consultanta/

Cariera și-a început-o în cercetare. Potrivit profilului LinkedIn, a fost “cercetător senior” la Institutul de Geologie timp de opt ani, între 1996-2004, deci după ce a terminat studiile de profil. În 1996, timp de câteva luni, a fost cercetător la Universitatea din Liege, pe bază contractuală, iar între 1998-1999, tot pe bază contractuală, cercetător la Școala de Mine din Saint-Etienne. 

  • De notat că nu există un profil de cercetător pe numele său în baza de date Google Scholar, iar printre rezultatele căutării apare o singură referire la numele lui, într-o citare sumară la o cercetare colectivă a Școlii din Saint-Etienne, de acum 20 de ani.
Citește și:
Cine este Ciprian Teleman, favorit ca ministru la Cercetare-Digitalizare: președintele PLUS Ilfov, cu studii de geologie, dar carieră recentă în coaching de business, inteligență emoțională și managementul stresului și venituri principale din activități financiar-contabile

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Klaus Iohannis, despre urgențele din educație: introducerea unei specializări distincte pentru pregătirea cadrelor didactice și educația antepreșcolară. “Câteva urme de metodică și pedagogie și un nivel redus de practică nu pot substitui o educație direcționată strict către formarea profesorilor”

“Rezultatele PISA reprezintă unul dintre argumentele de netădăduit pentru urgența soluțiilor rapide și temeinice”, a declarat președintele Klaus Iohannis, la conferința la care lansează patru documente de politică publică realizate…
Vezi articolul

VIDEO 38 de inspectori școlari generali sunt membri ai PNL și UDMR / Klaus Iohannis, în decembrie 2018, la lansarea România educată: PSD este eminamente politizatorul sistemului educațional – o eroare fundamentală. Toate trebuie făcute în realitate cu bun-simț și cam toți își dau seama care este bunul simț în depolitizare

Din cele 42 de funcții de inspector școlar general din România, 38 sunt deținute acum de membri ai partidelor PNL și UDMR, iar 4 persoane susținute de PNL în funcțiile…
Vezi articolul