Ciprian Teleman, geologul cu carieră în coaching și consultanță, este propunerea oficială a USR PLUS pentru Ministerul Cercetării și Digitalizării

1.138 de vizualizări
Ciprian Teleman / Foto: Facebook.com
Ciprian Teleman este propunerea oficială a USR PLUS pentru a ocupa funcția de ministru al Cercetării, Inovării și Digitalizării. Președinte al PLUS Ilfov, cu studii de geologie, dar carieră recentă în coaching de business, inteligență emoțională și managementul stresului, fără rezultate în cercetare și cu venituri principale din activități financiar-contabile, Teleman a fost votat în noaptea de marți spre miercuri de Comitetul Politic USR și Consiliul Național PLUS să facă parte din Guvernul de coaliție PNL-USR PLUS-UDMR.

În urma votului Comitetului Politic USR și al Consiliului Național PLUS miniștrii propuși de Alianța USR PLUS să facă parte din Guvernul de coaliție PNL-USR PLUS-UDMR sunt: Dan Barna (Viceprim-ministru), Cătălin Drulă (Ministerul Transporturilor), Claudiu Năsui (Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului), Stelian Ion (Ministerul Justiției), Cristian Ghinea (Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene), Vlad Voiculescu (Ministerul Sănătății) și Ciprian Teleman (Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării)“, anunță USR PLUS, într-un comunicat de presă.

USR PLUS îl portretizează pe Teleman, în comunicatul remis presei, ca persoană care “și-a început activitatea profesională ca cercetător științific la Institutul Geologic al României, unde a lucrat opt ani, urmând apoi o carieră în domeniul consultanței de management și al antreprenoriatului. În ultimii 15 ani a lucrat cu peste 400 de companii antreprenoriale românești sau multinaționale pentru creșterea nivelului de performanță a echipelor și implementarea unor sisteme moderne de definire și măsurare a performanței. În 2017, după absolvirea unor cursuri cu tema „Digital Strategies for Business“ la Columbia Business School/EMERITUS Institute of Management, a cofondat Max-BA, o platformă de business pentru digitalizarea activității financiar-contabile a întreprinderilor mici și mijlocii. Pasiunea lui Ciprian Teleman este transformarea sistemelor organizaționale prin creșterea gradului de cooperare, conectarea la inovație și la dezvoltările globale din domeniile respective de activitate. În prezent, este președintele PLUS Ilfov”.

Potrivit surselor Edupedu.ro, Ciprian Teleman a fost susținut să preia Cercetarea de Dacian Cioloș. Amintim că Ministerul Educației și Cercetării, așa cum este el organizat în prezent, a fost spart în negocierile de formare a unui nou guvern compus din PNL, USR PLUS și UDMR, iar Cercetarea a revenit USR PLUS.

Ciprian Teleman alaturi de Vlad Voiculescu, inaintea alegerilor locale Foto: Facebook – Ciprian Teleman

Ciprian Teleman se prezintă “consultant în aria culturii organizaționale”.

Conform LinkedIn, a studiat geologia la Universitatea A.I. Cuza din Iași între 1089-1994 și apoi la Babeș-Bolyai, în Cluj, în 1994-1995. Tot la capitolul studii mai apare un “certificat” obținut pentru că a participat la un program despre Strategii Digitale pentru Business la Columbia Business School, în aprilie 2017.

Interesul pentru digital a căpătat greutate anul acesta, înaintea alegerilor locale. În vară, el, în calitate de președinte PLUS-Ilfov și de membru al Grupului de lucru Economie și Antreprenoriat din PLUS, publica pe Digi24.ro un articol despre transformarea digitală a României, în care expunea diverse considerații și constatări, sfârșind cu strategia partidului pe tema dată.

Foto: ciprian.teleman.ro/consultanta/
Foto: Captură după pagina proprie ciprian.teleman.ro/consultanta/

Cariera și-a început-o în cercetare. Potrivit profilului LinkedIn, a fost “cercetător senior” la Institutul de Geologie timp de opt ani, între 1996-2004, deci după ce a terminat studiile de profil. În 1996, timp de câteva luni, a fost cercetător la Universitatea din Liege, pe bază contractuală, iar între 1998-1999, tot pe bază contractuală, cercetător la Școala de Mine din Saint-Etienne. 

  • De notat că nu există un profil de cercetător pe numele său în baza de date Google Scholar, iar printre rezultatele căutării apare o singură referire la numele lui, într-o citare sumară la o cercetare colectivă a Școlii din Saint-Etienne, de acum 20 de ani.
Citește și:
Cine este Ciprian Teleman, favorit ca ministru la Cercetare-Digitalizare: președintele PLUS Ilfov, cu studii de geologie, dar carieră recentă în coaching de business, inteligență emoțională și managementul stresului și venituri principale din activități financiar-contabile

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Reintroducerea unui prag de incidență pentru școala cu prezență fizică sau online, testare obligatorie, algoritm pentru scenariile de funcționare a școlii – scrisoare deschisă a șapte organizații ale elevilor, tinerilor, părinților și de educație către miniștrii Cîmpeanu și Rafila

Reintroducerea unui prag minim de incidență pentru a decide modul dacă școala se desfășoară cu prezență fizică sau online este cerută din nou de șapte organizații neguvernamentale, reprezentând elevii, studenții,…
Vezi articolul

Facultatea de Litere a Universității din București, după ce Mircea Cărtărescu a fost respins de academicieni: Se dovedește din nou că vocile specialiștilor nu sunt ascultate. Au câștig de cauză manipularea, denigrarea și atacurile la persoană, chiar și la acest nivel

Facultatea de Litere a Universității din București (FL-UB) și-a exprimat, printr-un comunicat de presă, solidaritatea cu scriitorul și profesorul universitar dr. Mircea Cărtărescu, după ce candidatura sa la Academia Română…
Vezi articolul

Liceele în care niciun elev nu a luat Bacalaureatul, „premiate” de Ministerul Educației cu posibilitatea de a face din nou înscrieri la clasa a IX-a, potrivit unui proiect pus în dezbatere / Măsura e eliminată din metodologia de fundamentare a cifrei de școlarizare după 5 ani de aplicare

Ministerul Educației condus de Ligia Deca se pregătește să dea din nou posibilitatea liceelor fără niciun elev promovat la Bacalaureat să facă înscrieri în clasa a IX-a. Potrivit proiectului de…
Vezi articolul

LIVE VIDEO TEXT Luăm în calcul ca ceea ce acum este Curriculum la decizia școlii să devină Curriculum la decizia elevului, din oferta școlii / Reevaluare după un an pentru organizarea modulară a anului școlar – Ligia Deca, în prima conferință de presă în calitate de ministru al Educației

Prima conferință de presă a noului ministru al Educației, Ligia Deca, a avut loc joi, 13 octombrie, între 11:00 și 12:00. Subiectele conferinței: prioritățile mandatului și proiectele legislative ale educației.…
Vezi articolul
Tichete educaționale 2024 - cardurile educaționale de 500 de lei

Întârzieri la tichete educaționale, solicitate deliberat de Ministerul Fondurilor Europene către inspectoratele școlare. Responsabil cu tichetele de 500 de lei: Cei de la MIPE ne-au solicitat să mai întârziem puțin predarea pentru ca urmează să vină procedura

Școlile care au intrat în posesia cardurilor educaționale în valoare de 500 de lei nu le pot distribui deocamdată părinților pentru că Ministerul Fondurilor Europene nu a finalizat procedura pe…
Vezi articolul