VIDEO Vlad Voiculescu: În momentul de față nu avem cifre care să ne demonstreze că deschiderea școlilor ar trebui amânată

4.738 de vizualizări
Foto: gov.ro
În momentul de față nu avem cifre care să ne demonstreze că deschiderea școlilor ar trebui amânată, a declarat la Europa FM ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu.

„Mi-aș dori (n.red. ca redeschiderea școlilor să aibă loc pe 8 februarie), câteodată să crezi în ceva are mai degrabă legătură cu ceea ce-ți dorești decât cu altceva. În momentul de față nu avem cifre care să ne demonstreze că deschiderea școlilor ar trebui amânată.

Dacă mă întrebați acum o lună sau acum trei săptămâni, aș fi spus că sunt moderat-pesimist. Cifrele de mai târziu, și nu vorbesc despr cifrele care arată nivelul de testare, pentru că acestea nu sunt mulțumitoare, nu se testează suficient și putem intra în motivele pentru care numărul de teste este mic, ci mă refer la cifrele acelea care nu mint sau pe care ne putem mai degrabă baza și anume numărul de persoane în spitale, respectiv numărul de persoane la ATI (anestezie-terapie intensivă), respectiv decese. Cele trei cifre despre care vă vorbesc nu au avut dezvoltări, nu au mers într-o direcție rea”, a declarat Vlad Voiculescu.

Săptămâna trecută, în una dintre primele sale apariții de după preluarea mandatului, Voiculescu spunea că sunt două motive pentru care deschiderea școlii pe 8 februarie poate fi revocată: creșterea cazurilor la ATI și în spitale și răspândirea noii tulpini

Premierul Florin Cîțu a declarat ieri tot la Europa FM că o decizie în privinţa redeschiderii şcolilor va fi luată pe 2 februarie, iar „dacă lucrurile rămân aşa cum sunt” în ceea ce privește evoluția pandemiei.

„Decizia se va lua pe 2 februarie. Şi noi ne uităm, zilnic primesc de la domnul Arafat statisticile şi analize şi în detaliu şi ne uităm exact să vedem cum evoluează pandemia. (…) Dacă lucrurile rămân aşa cum sunt, este clar că vom începe pe 8 februarie cu acele condiţii pe care le-a anunţat domnul preşedinte când a enunţat că vom deschide şcolile pe 8 februarie”, a declarat Florin Cîţu.

Sursă foto: gov.ro

Citește și:
BREAKING Klaus Iohannis: Începând din 8 februarie 2021 majoritatea școlilor se vor redeschide. Se revine, practic, la sistemul descentralizat care ține cont de evoluția pandemiei în fiecare localitate / Decizia finală va fi luată pe 2 februarie

4 comments
 1. Si in septembrie, octombrie, noiembrie si decembrie ce era atat de diferit incat sa se justifice inchiderea scolilor? A, pai aveam alegeri si trebuia cu orice pret sa luam puterea! Intre noi fie vorba ati cam pierdut alegerile, atat de bine ati gestionat sistemul. Nu am vazut nicio schimbare in sistemul de sanatate, modul in care arata spitalele nu s-a imbunatatit cu nimic. #rezist #iluzie si dezziluzie

 2. Nu ai cifre? Pai sa-ti dam. De azi. 0 posibilitati de vaccinare pentru profesori si pentru copiii de peste 16 ani cel putin pana in martie pentru ca 0 locuri pe superhiperextraplatforma lui peste in 31 de judete. Da, stiu, sunteti surprinsi si nu va asteptati. Asa ca deschide tu scoala din capul tau si viseaza in continuare la nemurirea sufletului.

   1. Pentru ca acum au prioritate familiile militarilor.
    Da. Nu vă mirați!

    Totul e confuz…ba suntem pe locul 6 in UE la vaccinare, ba facem isterie la TV ca nu se vaccinează oamenii.
    Ce sa mai înțelegi…

    Si da. Jumătate din elevii de liceu se pot vaccina teoretic, dar le frică să facă propagandă pt. ca e un subiect sensibil.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like