Ateliere de filosofie pentru copii la Universitatea București, pe 21 și 24 iunie

96 de vizualizări
Școala de profesori - Universitatea din Bucuresti / Foto: unibuc.ro
Universitatea din București / Foto: unibuc.ro
Facultatea de Filosofie și Centrul de Formare în Filosofie din cadrul Universității din București, împreună cu Universitatea Copiilor – UNICO, vor organiza două ateliere de filosofie pentru copii vineri, 21 iunie 2019, și luni, 24 iunie 2019.

Ambele întâlniri se vor desfășura începând cu ora 10:00 în Sala „Tudor Vianu” a Facultății de Filosofie, a anunțat Universitatea din București.

Primul atelier se va adresa copiilor din clasele I-IV și își propune să răspundă la întrebarea „Poate fi nefericit un prinț?”. În cadrul acestuia, elevii vor participa la un experiment de gândire și vor căuta motivele pentru care un prinț ar fi nefericit și vor sugera cum poate deveni fericit.

Al doilea atelier, adresat copiilor din clasele V-VIII, își propune să răspundă la întrebările: „Ce te face să fii liber?”, „Dacă ești liber, ești fericit?”, „Există lucruri la care ai putea să renunți? Dacă ai fi altcineva, cine ai fi?”.

În cadrul acestui atelier, pornind de la câteva aforisme atribuite lui Diogene Cinicul, filosoful care locuia într-un butoi și umbla prin Atena, în plină zi, cu o lampă în mână, participanții vor discuta despre relația dintre libertate și fericire.

La ambele ateliere de filosofie, animate de lect. univ. dr. Marin Bălan, vor putea participa până la 20 de elevi. Înscrierile se pot face la adresa de e-mail office@unico.org.ro și la numărul de telefon 0740131114.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Federația sindicală “Spiru Haret”, scrisoare către premierul Orban pentru suplimentarea masivă a numărului de profesori: E nevoie de 29.000 de cadre didactice și peste 8.600 de alți salariați, altfel “școlile riscă să devină focare Covid-19”

Federația Sindicatelor din Educație “Spiru Haret” i-a transmis premierului Ludovic Orban o scrisoare deschisă în care susține că, în contextul pandemiei, în învățământ “ar fi nevoie de circa 29.000 de…
Vezi articolul

DOCUMENT Olimpiadele școlare și toate concursurile, competițiile și activitățile extrașcolare au fost amânate pentru anul școlar 2021-2022. Ordinul a fost semnat de ministrul Educației

Toate olimpiadele școlare și concursurile au fost amânate pentru anul școlar viitor. Ordinul de ministru care prorogă pentru anul școlar 2021-2022 competițiile școlare, activitățile educative, școlare și extrașcolare a fost…
Vezi articolul

DOCUMENTE Creșterea cu 25% din salariul minim a tuturor salariilor de bază pentru personalul din învățământul preuniversitar, inițiativă legislativă a grupului USR pentru Educație, depusă la Parlament / Senatorul Ștefan Pălărie: Salariul unui debutant ar urma să crească de la 1985 lei la 2715 lei. Nu poți face reforme cu burta goală

USR a depus miercuri, la Parlament, o inițiativă legislativă care propune creșterea cu 25% din salariul minim a tuturor salariilor de bază pentru personalul din învățământul preuniversitar, începând din anul…
Vezi articolul