Sunt două motive pentru care deschiderea școlii pe 8 februarie poate fi revocată, spune Vlad Voiculescu: creșterea cazurilor la ATI și în spitale și răspândirea noii tulpini

7.436 de vizualizări
Foto: © Inna Reznik | Dreamstime.com
Sunt două motive pentru care decizia de deschidere a școlilor poate fi revocată, spune Vlad Voiculescu la TVR. Primul motiv este deteriorarea masivă a indicatorilor pandemiei, iar al doilea este legat de răspândirea noii tulpine de coronavirus.

“Vedem că sunt locuri unde o nouă tulpină face ravagii. Vedem că această tulpină poate fi mult mai contagioasă și această tulpină poate să afecteze și copiii. Dacă vom avea această noul tulpina în România și dacă va deveni extrem de contagioasă, atunci sigur lucrurile trebuie luate din nou în considerare”, spune ministrul Sănătății.

Vlad Voiculescu a mai spus că decizia de redeschidere a școlilor este condiționată de numărul cazurilor la ATI, care nu trebuie să ajungă la limită (n.red. peste 1.500), de numărul deceselor și de numărul zilnic al cazurilor de infectare cu Sars-Cov-2.

“În momentul ăsta, astăzi, avem o mie și un pic de cazuri în AT. Dacă numărul ăsta va crește semnificativ, adică dacă va ajunge la 1.500 e deja mult, peste capacitatea noastră actuală, atunci cu siguranță vom lua în calcul revizuirea deciziei (n.red. de redeschidere a școlilor). Și sunt câteva informații: odată vorbim de testare, de cazurile confirmate, apoi vorbim despre cazurile în ATI și cazurile din secțiile din spital, o parte din cazurile din spital sunt deja grave și apoi vorbim de decese. Ultimele două sunt cât decât cifre certe, dacă la testare putem discuta și sunt de acord că ar fi bine să testăm mai mult și facem asta, aranjăm lucrurile în așa fel încât să testăm mai mult și să raportăm mai bine ca să avem imagine cât mai clară, celelalte două sunt cifre pe care ne putem baza”, a explicat Voiculescu.

Foto: © Inna Reznik | Dreamstime.com

Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Rezultate PISA 2022. Măsurile anunțate de ministrul Educației din Republica Moldova: alocație de 50 de euro pe lună pentru părinții care își transferă copiii din școlile mici, în școli mari, crearea unei rețele de Școli Model, instruirea a 3 mii de cadre didactice pentru metodele noi de predare

Ministrul Educației din Moldova, Dan Perciun, anunță, după ce rezultatele de la testarea internațională PISA 2022 au fost publicate, măsurile care vor fi aplicate, iar printre ele se numără și…
Vezi articolul
Raport Banca Mondială

Geografia din nou materie de examen la Evaluare și BAC și mutarea ei în domeniul “Științe”, cerută de Societatea de Geografie din România după rezultatele la PISA 2018

“Testarea PISA, la care România participă încă din septembrie 2000, acoperă trei domenii principale: Matematică, Lectură și Științe. Testarea își propune, printre altele, să evalueze ‘alfabetizarea științifică’. Dar Geografia, ca…
Vezi articolul

Definitivat 2023: Proba scrisă are loc miercuri, 19 iulie, de la ora 9 / Regulile de examen: Candidații nu pot schimba disciplina la care s-au înscris, transmite Ministerul Educației

Proba scrisă de la Definitivat 2023 este organizată miercuri, 19 iulie, potrivit calendarului oficial. Profesorii au acces în sala de examen în intervalul orar 7:30 – 8:00, conform procedurii Ministerului Educației. Examenul…
Vezi articolul

Daniel David, rectorul UBB: Studenții sunt parte a comunității universitare oferind un act educațional la care ei sunt co-creatori, deci ei trebuie să fie arhitecții propriului proces de educație

Studenții nu sunt doar beneficiari ai sistemului de educație, ei sunt „co-creatori” și „trebuie să fie arhitecții propriului proces de educație”, a spus profesorul Daniel David, rectorul Universității Babeș-Bolyai (UBB)…
Vezi articolul