Cîțu: Vom modifica legea salarizării unice și vom introduce criterii de performanță / Sporurile, cum ar fi cel de condiții vătămătoare, vor dispărea

10.099 de vizualizări
Sursă foto: gov.ro
Legea salarizării unitare în sectorul public va fi modificată, anunță premierul Florin Cîțu de la Palatul Victoria, după ședința de Guvern de miercuri. Acesta a explicat faptul că acum nu sunt acordate salarii pe criterii de performanță și că aceste criterii vor fi introduse.

“Vom veni zilele viitoare chiar public voi prezenta modificările care vor apărea, dar așa cum am spus urmează legea salarizării unitare pe care o vom modifica în acest an și acolo vom corecta și cea mai mare modificare sau cea mai importantă modificare din această lege este să faci legătura între performanță și venit. Acest lucru nu există astăzi în legea salarizării, sporurile sunt date după ureche, veniturile sau salariile sunt date într-un mod aleatoriu, vom introduce criterii de performanță și veți vedea că se poate face acest lucru și putem să legăm și sporuri de criterii de performanță. Este cea mai importantă modificare pe care o vom face la legea salarizării. 

Un exemplu de spor este sporul pentru condiții vătămătoare, lucruri pe care noi le facem astăzi în fiecare zi, de exemplu să scriem un calculator nu mai este o condiție vătămătoare, dar este un spor în anumite instituții. Vor dispărea aceste sporuri. Este un proiect anul acesta vom începe poate cu o limitare și de anul viitor vom reașeza.

E nevoie de modificarea legii salarizării unitare. Sporurile sunt bune, ele sunt o motivație pentru toată lumea să-și facă treaba mai bine, dar doar atunci când sunt legate de criterii de performanță nu când stau doar în pixul managerului și sunt date fără niciun fel de criteriu, date la fiecare fără să respectăm niște norme. Veți vedea că vom folosi această mental modalitate de a motiva oameni să-și facă mai bine treaba în sectorul public”, a declarat Cîțu.

Articolul este în curs de actualizare

Foto: gov.ro


7 comments
  1. care criterii de performanta domnule …….cum evaluati performanta secretarei dar a consilierului de la resurse umane , dar a consilierului de la achizitii , dar a consilierului de la financiar contabilitate , dar a functionarului care are atributii in relatia cu consiliul local, dar a functionarului de la urbanism, dar a functionarului de la patrimoniu, dar a functionrului care are atributii la compartimentul agricol….si lista este foarte lunga…..ca de teorii cu performanta suntem saturati. Vreti preformanta pe salarii mici ….. evaluati mai intai situatia, nu va raportati doar la cei pe care ii aduceti …. la cere aveti obligatii si nu stiu ce inseamna administratie

  2. Da, sunt foarte mari salariile ! Sunt cel mai mare în grad funcționar de la o comună de gr.II, și nu am 4000 de lei salar net, cu o vechime de peste 33 de ani în administrația publică, iar un omolog sau funcționari de la municipiu sau orașe au salar dublu cât mine. Se poate verifica pe site-urile UAT-urilor. Dar, la televizor se afirmă tot felul de aberații, ca susținere pentru micșorarea salariilor și așa mici. Nici eu nici colegii mei nu avem niciun spor. Sporurile pentru condiții vătămătoare sunt date în urma unor constatări, nu după ureche.
    Să dea Dumnezeu ca funcționarii de la comune să aibă aceleași salarii ca și cei de la orașe! atunci ar fi dreptate. Cu ce lucrează mai mult un funcționar de la oraș față de unul de la comună?

  3. Dl Cuțu știe cel mai bine cum stă treaba cu performanța, dânsul fiind un fost elev performant: treaptă picată, admitere ASE așișderea. Puke!

    1. Exact! Este cel mai in măsură să-și demonstreze performanțe, dar mai ales,sursele de finanțare pentru studiile efectuate în SUA.Iar “her” Voiculescu,poate catadicsește să ne spună pe baza căror studii ,a reușit performanța de ocupare a fotoliului de ministru al Sănătății.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Președinta ARACIP a folosit o diplomă care „nu poate fi echivalată cu diplomă românească de licență în drept” pentru a se angaja consilier juridic la o primărie, la Casa de Pensii București și pentru înscrierea la master. Tatiana Tutunaru: Nu este problema mea că un angajator încalcă legislația

Președinta Agenției Române pentru Asigurarea Calității în Învățământul Preuniversitar, Tatiana Tutunaru, s-a înscris la masteratul de Drept pe baza unei diplome, obținută în Republica Moldova, neechivalată de Statul român. Potrivit…
Vezi articolul

BREAKING Ministerul Educației transmite inspectoratelor școlare să sesizeze organele de cercetare dacă părinții își retrag copiii de la școală / Învățământul la domiciliu nu este recunoscut în România – document

Ministerul Educației transmite inspectoratelor școlare să sesizeze organele de cercetare dacă părinții își retrag copiii de la școală, potrivit unui document obținut de Edupedu.ro. O altă măsură pe care ar…
Vezi articolul