Claudiu Năsui, deputat USR: Peste 40% dintre copii, în risc de sărăcie şi excluziune. Pentru privilegiaţii politici contează rapoartele şi strategiile

172 de vizualizări
Foto: © Vadreams | Dreamstime.com
Deputatul USR Claudiu Năsui susţine că 41,5% dintre copiii din România trăiesc în risc de sărăcie şi excluziune socială, iar „rareori” clasa conducătoare „a fost mai decuplată de la realitate” decât în prezent, informează Agerpres.

„Deşi unul din doi copii sunt în risc de sărăcie şi excluziune socială, prioritatea domnului Iohannis este ca ei să facă ore despre schimbările climatice. Fireşte, după pregătirea unei întregi strategii cu privire la asta. Pentru privilegiaţii politici ai sistemului, de fapt, asta contează, rapoartele şi strategiile naţionale. În asta îşi măsoară succesul în România lor educată. Pentru ei contează că au pregătit o strategie şi introduc educaţia climatică în şcoli, nu faptul că aproape jumătate dintre copiii din şcolile de stat româneşti sunt conduşi spre analfabetism funcţional”, a scris, marţi, fostul ministru al Economiei, pe Facebook.

Potrivit acestuia, statul român este „campion la a-i ţine pe copii în sărăcie”. Năsui a adăugat că în România 41,5% dintre copii trăiesc în risc de sărăcie şi excluziune socială, ceea ce situează ţara noastră pe primul loc în Uniunea Europeană din acest punct de vedere. Totodată, zeci de mii de copii trăiesc fără un părinte sau fără ambii părinţi, din cauza „migraţiei economice”, iar, în opinia sa, acest fenomen este inclusiv un rezultat al taxării ‘imense’ a salariilor mici.

„Nimeni nu vrea să muncească departe de casă, de propria familie şi mai ales de propriii copii. Dar nu au de ales, fiindcă statul român este pe primul loc în Europa la taxarea muncii slab remunerate. Anul acesta Guvernul ar fi putut scădea taxele pe muncă, ca să aducă acei părinţi plecaţi înapoi acasă. Dar priorităţile domnului Iohannis au fost altele, este urgentă strategia naţională pentru educaţia climatică”, a completat Năsui.

Amintim că Edupedu.ro a scris că astăzi va fi lansat în dezbatere publică raportul prezidențial „Educaţia privind schimbările climatice şi mediul în şcoli sustenabile”.

Foto: © Vadreams | Dreamstime.com / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Surse: Proiectele legilor Educației – Legea Învățământului Preuniversitar și Legea Învățământului Superior – vor fi publicate miercuri, 13 iulie / Institutul pentru Științele Educației va fi reînființat

Proiectele de legi pentru învățământul preuniversitar și cel superior vor fi făcute publice pe data de 13 iulie 2022, potrivit surselor Edupedu.ro. Vor fi două legi separate, nu una singură…
Vezi articolul

Olimpiade școlare 2023. Regulamentele actualizate pentru olimpiadele naționale de limba engleză, istorie, geografie, religie, pedagogie și arte au fost publicate de Ministerul Educației – DOCUMENTE

Au fost publicate regulamentele specifice pentru olimpiadele și concursurile școlare naționale din anul școlar 2022-2023, de către Ministerul Educației, pe edu.ro. Acestea cuprind informații despre probele de concurs, participarea elevilor,…
Vezi articolul

Admiterea în clasa a V-a, regim intensiv: Înscrierea elevilor din București se face în perioada 22-26 mai, potrivit procedurii ISMB. Copiii care au un certificat de limba străină sunt exceptați de la testare. În ce condiții dau toți candidații testul de competență lingvistică – document

Procedura pentru admiterea în clasa a V-a cu predare a unei limbi moderne de circulație internațională în regim intensiv a fost publicată de către Inspectoratul Școlar al Municipiului București (ISMB).…
Vezi articolul