Claudiu Săftoiu, fost șef SIE, e noul director al Editurii Didactice și Pedagogice, editura unică a statului care acum 2 ani a realizat toate manualele

3.231 de vizualizări
Claudiu Saftoiu / Foto: Facebook Claudiu Saftoiu
Claudiu Săftoiu este noul director al Editurii Didactice și Pedagogice. Consilier de comunicare al ministrului Educației, Monica Anisie, și fost șef SIE pentru o scurtă perioadă, Claudiu Săftoiu a anunțat că a fost ales Director General prin decizia Consiliului de Administrație al editurii unice a statului. 

Săftoiu a precizat că, “începând cu data de 18.12.2019, funcția de consilier comunicare la cabinetul ministrului educației și cercetării va fi preluată de domnul Bogdan Pater“. 

Fost jurnalist, Săftoiu a fost consilier prezidențial al președintelui Traian Băsescu între 2004 și 2006, după care a fost director al Serviciului de Informații Externe (SIE) pentru 5 luni, în 2006-2007, apoi a fost președinte al Societății Române de Televiziune în 2012-2013 (sursa și detalii).

Până acum, funcția de director al Editurii Didactice și Pedagogice (EDP) a fost deținută de Maria Nistor, o apropiată a fostului ministru social-democrat Liviu Marian Pop. Sub mandatul lui Valentin Popa, Ministerul Educației a încredințat direct, fără nicio licitație, în urma unor presiuni politice uriașe, un contract de 24 de milioane de lei către Editura Didactică și Pedagogică (EDP) condusă de apropiata lui Liviu Pop, Maria Nistor, pentru editarea tuturor manualelor școlare de clasele I, a II-a și a VI-a.

Nici până astăzi, traseul celor 24 de milioane de lei nu a fost făcut public. Ministerul Educației a refuzat să spună pe ce s-au dus acești bani, de la cine a făcut Monitorul Oficial achizițiile necesare tipăririi manualelor, dacă EDP a dat bani pentru digitalizarea manualelor și cui. Totul sub pretextul oficial că acel contract încheiat între instituțiile statului Ministerul Educației – Editura Didactică și Pedagogică, contract încheiat din bani publici cu scopul de a realiza manuale pentru elevi, este secret.

Amintim că apariția manualelor editate unic a fost marcată de greșelile grosolane din cărțile școlare: elevii de clasa a VI-a învață la Biologie că inima și ficatul sunt poziționate invers decât în realitate (vezi aici greșelile din manualul de Biologie), la Geografie că Turnu Măgurele din Teleormanul lui Dragnea este în locul Drobetei-Turnu Severin, o mare cu nume greșit, că un stat nu există, pe lângă numeroase alte greșeli care nu au ocolit nici manualele de Istorie și Matematică. (Sursa)

 

 


1 comment
  1. O altă catastrofă în CV-ul problematicului personaj Claudiu Săftoiu. Absolvent mediocru, jurnalist mediocru, şef RTv catastrofal, şef SIE catastrofal…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Anul școlar 2023-2024 să înceapă pe 11 septembrie, mai târziu cu o săptămână decât stabilise Cîmpeanu – propunere oficială a ministrului Ligia Deca, ce ar menține România în topul țărilor cu cele mai puține zile de școală / Vor fi cu 7 zile de cursuri în plus față de actualul an școlar

Calendarul anului școlar 2023-2024 a fost lansat în dezbatere de Ministerul Educației vineri, 27 ianuarie. Școala ar începe pe 11 septembrie 2023, iar elevii ar merge la cursuri până pe…
Vezi articolul

LISTĂ Încă 17 milioane de lei pentru transformarea latrinelor din școli în toalete, aprobate de Guvern. Cîmpeanu: În România mai sunt 404 unități de învățământ care funcționează cu grupuri sanitare neconforme

Guvernul a aprobat, miercuri, Hotărârea pentru modernizarea toaletelor în școlile care au în continuare latrina în curte, a declarat pentru Edupedu.ro ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu. Proiectul de HG a fost…
Vezi articolul