Cluj: Șase elevi și peste 20 de profesori au fost depistați cu Covid-19 în prima săptămână de școală. Inspectoratul școlar: Uitați-vă și la părinți cum se îngrămădesc în fața școlilor. Nu avem ce să facem

4.780 de vizualizări
Foto: Actual de Cluj
Primul caz de infecție cu Covid-19 în școlile clujene a fost semnalat la un elev de la Liceul Avram. Vineri, numărul cazurilor de infecție s-a înmulțit, relatează Actual de Cluj.

După mai multe sesizări primite de la părinții unor elevi, s-a solicitat un punct de vedere de la Inspectoratul Școlar Județean.  Potrivit informațiilor Actual de Cluj, la Liceul Gheorghe Șincai o clasă de mate-info a trecut la cursuri online după ce un elev a fost testat pozitiv. Cazuri de Covid ar mai exista și la Școala Bob și la Școala Internațională, la Liceul de Muzică, la liceul Onisifor Ghibu și la Colegiul Național Andrei Mureșanu din Dej.

Fără a oferi numele instituțiilor de învățământ, Inspectoratul Școlar Județean a transmis că până în 18 septembrie, adică după 4 zile de mers la școală, au fost depistate 6 cazuri de infecție cu coronavirus în rândul elevilor. Mai rău stau cadrele didactice. Potrivit șefului Inspectoratului Școlar, Marinela Marc, 24 de angajați din învățământul clujean sunt infectați.

Citește articolul integral pe G4Media.ro

Foto: Actual de Cluj


1 comment
  1. “Uitati-va si la parinti cum se ingramadesc in fata scolilor”. Dragi cadre didactice, sunt parinte de copil in clasa pregatitoare. Parintii aia pe care dati vina mereu sunt plecati de la locul de munca ca sa ridice copilul si sa il duca in alta parte, de obicei la bunici, in graba ca seful bate piciorul ca te-a lasat sa pleci – asta pt cei care chiar pot. Avand in vedere situatia epidemiologica, nu ma simt comfortabil sa-mi las parintii si copilul in transportul in comun. Apoi, de obicei ingramaditi 2-3-4 si chiar mai multe clase care ies FIX in acelasi moment, asa ca in unele zone din centrele oraselor nu exista fizic suficient spatiu pt parinti ca sa respecte distantarea. Zau daca inteleg de ce nu se face o regula mai simpla: in loc sa ni-i aruncati in strada, duceti copiii cls 0-4 in curtea scolii, fiecare clasa in zona desemnata si in intervalul orar mentionat si venim noi sa-i luam de acolo, sigur cu trasee de intrare si iesire, in asa fel incat sa nu ne intersectam. Asa au si doamnele linistea ca sunt copiii in siguranta pana la predare, au si parintii linistea ca daca din ceva motiv intarzie putin, copiii lor sunt in siguranta in curtea scolii si nu pe strada!!! Haideti sa ne gandim putin mai mult la binele copiiilor, doamna ministru/dragi inspectori, si mai putin la cum sa ne acoperim noi de hartii si proceduri (unele stupide care frizeaza ridicolul).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Platforma TikTok să fie suspendată în România, cere vicepreședintele ANCOM Pavel Popescu, după ce au apărut suspiciuni că ar fi favorizat propagarea mesajelor candidatului pro-rus Călin Georgescu la Președinție / Ministrul Digitalizării: În campania electorală am trimis 200 de raportări la TikTok

Pavel Popescu, vicepreşedintele Autorităţii Naţionale pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM), a cerut miercuri, 27 noiembrie, suspendarea temporară a platformei TikTok în România, până la finalizarea anchetei „instituțiilor statului…
Vezi articolul

Educație Digitală de Top cu ECDL/ICDL: beneficii pentru școală, elevi și profesori. Înscrieri deschise la concursul #BackToSchool dedicat elevilor care susțin un test de certificare a competențelor digitale între 1 septembrie și 15 decembrie (P)

ECDL Romania, liderul în certificarea competențelor digitale, aduce educația digitală la nivelul următor și vine în sprijinul elevilor și școlilor din întreaga țară. Prin intermediul programului ECDL/ICDL, elevii și profesorii…
Vezi articolul

Prime de instalare sau posibilitatea de creștere a salariului pentru cadrele didactice care merg în comunitățile dezavantajate, anunțate de Ligia Deca: „Ne dorim ca profesorii care merg în zonele dezavantajate să aibă sprijin suplimentar”

„În ceea ce privește profesorii din zonele dezavantajate, ne propunem, pe de o parte, sa avem un coeficient suplimentar de finanțare al acelor școli și, în plus, avem o serie…
Vezi articolul