LIVE VIDEO Ministrul Educației, Ligia Deca, la congresul universităților de la Marea Neagră și balcanice, eveniment găzduit de Universitatea din București

382 de vizualizări
Foto: unibuc.ro
Congresul Internațional BSUN-BUA, intitulat „Dialog și Cooperare în Regiunile Mării Negre și a Balcanilor”, va avea loc la Universitatea din București, după cum a anunțat instituția de învățământ superior. Evenimentul reunește peste 100 de experți globali în teme de interes strategic, reprezentanți ai Guvernului României, rectori, reprezentanți ai mediului academic și ai instituțiilor publice și private din domeniu.

Conform Universității din București, ediția din acest an a congresului internațional BSUN-BUA propune mediului academic, decidenților politici, specialiștilor și întregii opinii publice o serie de dezbateri pe teme de interes actual și strategic, cum ar fi relansarea discuției cu privire la dialogul și cooperarea în zona Mării Negre și a Balcanilor, internaționalizarea, rețelele universitare și rolul învățământului superior în vremuri de criză, energie și dezvoltare sustenabilă în regiune, dar și fake news, propagandă și alte provocări de natură societală.

Evenimentul se desfășoară în perioada 12-15 octombrie 2022. Dezbaterile sunt deschise, iar toți cei interesați să participe se pot înscrie pe site-ul evenimentului.

  • Ceremonia de deschidere a congresului are loc în Amfiteatrul „Ioan Mihăilescu” al Facultății de Sociologie și Asistență Socială.

„Congresul internațional reprezintă o noutate în peisajul colaborării academice în regiunile Mării Negre și a Balcanilor, fiind pentru prima dată când Rețeaua Universităților de la Marea Neagră (BSUN) și Asociația Universităților Balcanice (BUA) își desfășoară congresele într-o formulă reunită. Această premieră este prilejuită și de faptul că Universitatea din București deține în prezent președinția BUA și urmează să preia în curând președinția BSUN”, mai transmite Universitatea din București.

Vor participa specialiști internaționali, printre care profesorii Jeffrey Sachs (Columbia University), Rick Fawn (St. Andrews University) și Luciano Saso (Sapienza University of Rome & președinte UNICA), Nicolaos Theodossiu (Chair UN Sustainable Development Solutions Network – SDSN), Garry Jacobs (President of World Academy of Art and Science & Executive Chair of HS4A) și Dragoș Aligică (George Mason University & Universitatea din București).

Agenda evenimentului:

1 comment
  1. Tanti asta a vorbit despre cai verzi pe pereti:
    – reforma comprehensiva – te ia cu lesin cand stii ce banalitati contine Romania Educata si ce mizerii a facut Campeanu si echipa lui,
    – rectorii si universitatile lor promotori ai progresului si transformarii, promotori ai valorilor europene – asa cum a fost Campeanu si altii care se viseaza rectori pe viata, lol, plagiatori, doctori cu teze de 2 lei scrise de altii

    N-am avut rabdare sa ascult pana la capat minunile debitate de dna. doctor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Rezidențiat 2023. Deși 863 de candidați au obținut peste punctajul minim care face posibilă admiterea, 208 candidați au fost declarați respinși, conform regulamentului, anunță Ministerul Sănătății

Ministerul Sănătății a organizat pe 14 mai 2023, împreună cu universitățile de medicină și farmacie, o sesiune extraordinară suplimentară a concursului de admitere în rezidențiat pentru 628 de locuri rămase…
Vezi articolul

Daniel David: “Proiectul România Educată este în chinurile facerii. Să vedem ce va ieși. Trebuie să fie mai bun decât cel din 2011, altfel nu are rost să ne gândim la el”

Rectorul Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, Daniel David, a spus că are multe critici la adresa proiectelor de legi ale Educației: “Proiectul România Educată al președintelui Iohannis este în chinurile facerii.…
Vezi articolul

David Turturean, student la MIT în Statele Unite, despre întâlnirea emoționantă cu un profesor fost astronaut NASA cu cel mai cel mai lung spacewalk în acel moment: Am închis camera și ori am început să plâng ori am stat și m-am gândit, wow, unde am ajuns! Toți profesorii sunt somități în domeniile lor

Originar din Suceava, David Turturean a fost admis la Massachusetts Institute of Technology (MIT), universitatea de top din SUA, în anul 2021, pe baza eseului în care a vorbit despre…
Vezi articolul

Elevii și studenții din familii cu posibilități reduse pot depune cerere la școli până pe 17 aprilie pentru bonuri valorice de 200 de euro ca să-și cumpere calculatoare, prevede un proiect de HG pe ordinea de zi a ședinței de Guvern de mâine. Școlile sunt închise până după Paște, cel puțin

Elevii și studenții din familii cu posibilități reduse pot depune cerere la școli până pe 17 aprilie 2020, dacă vor să se înscrie în Programul Euro 200, dacă vor să…
Vezi articolul