Comisia din CNATDCU care ar trebui să analizeze suspiciunile de plagiat în cazul premierului Ciucă tocmai a retras un titlu de doctor pentru opt pagini copiate. Conform analizei Emiliei Șercan, la Ciucă sunt 42

511 vizualizări
Foto: gov.ro
Un precedent indică de ce premierul Nicolae Ciucă nu dorește ca suspiciunile de plagiat din teza sa de doctorat, susținută, în 2003, la Universitatea Națională de Apărare (UNAP) ”Carol I”, să fie analizate de Consiliul Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor și Certificatelor Universitare (CNATDCU), potrivit G4Media.ro.

Săptămâna trecută, pentru o teză susținută, în 2010, tot la UNAP, aceeași comisie de specialitate la care ar trebui să ajungă lucrarea lui Ciucă a propus, iar plenul CNATDCU a aprobat, retragerea titlului de doctor pentru o persoană la care s-au descoperit ”doar” opt pagini plagiate. Conform analizei Emiliei Șercan din ianuarie 2022, în teza premierului există cel puțin 42 de pagini copiate prin încălcarea regulilor de etică academică.

Pe 12 iulie, plenul CNATDCU a decis retragerea titlului de doctor în științe militare și informații în cazul lui Cristian Sorin Banu, manager al Spitalului Witting din București. Pentru teza acestuia, susținută în 2010 la Universitatea Națională de Apărare (UNAP) ”Carol I”, exista o sesizare de plagiat depusă în ianuarie 2022.

Conform procedurilor, lucrarea a ajuns la Comisia abilitată – Științe politice, studii de securitate, științe militare, informații și ordine publică – care a desemnat o altă comisie, formată din trei membri. Aceasta a analizat suspiciunile din sesizare și a întocmit un raport în care a scris că opt pagini din teză sunt preluate ”aproape în integralitate” dintr-un articol științific publicat cu trei ani înainte de susținerea tezei.

Citește mai mult pe G4Media.ro.

2 comments
  1. Nu prea inteleg ce a facut comisia de la minister (CNATDCU, sau cum se numea pe vremuri), de a acceptat o teza cu asemenea probleme grave! Au dormit cand au citit-o? Pentru ce au fost platiti?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

La simulările pentru Evaluarea Națională și Bacalaureat 2024 lucrările vor fi scanate în clasă și corectate pe platforma digitalizată, anunță Ligia Deca

Ministrul Educației, Ligia Deca, a anunțat generalizarea evaluării digitalizate începând cu simulările pentru Evaluarea Națională și Bacalaureat 2024, într-un mesaj pe pagina oficială de Facebook: „Lucrările tuturor elevilor care vor…
Vezi articolul

Un elev are simptome la școală – ce se întâmplă, potrivit noilor reguli anunțate? Protocolul de izolare prevede că elevul va fi preluat de părinți, iar școala nu e obligată să anunțe DSP dacă nu are cabinet medical. Anunțarea situației la 112, doar în cazurile severe

În cazul în care un elev prezintă la școală simptome specifice Covid-19 (febră, tuse, dificultăți respiratorii, diaree, vărsături, mialgii, stare generală modificată) vor fi anunțați imediat părinții sau reprezentanții legali,…
Vezi articolul

Apel al ministerului Educației către profesori să contribuie cu resurse educaționale deschise: „Ne dorim implicarea profesorilor pentru realizarea de lecții video”

Ministerul Educației face un apel către profesori să contribuie cu resurse educaționale deschise. Într-un comunicat publicat pe pagina de Facebook a ministrului Monica Anisie. Pe lângă încărcarea de resurse educaționale deschise,…
Vezi articolul

Premierul Ciolacu anunță că a închis tot bugetul fără să fi stabilit cu cât vor crește salariile profesorilor: Voi decide împreună cu liderii de sindicat în aceste zile/ Avem un buget iarăşi istoric la Educaţie de 4,1%, deci o mărire de 60%

Prim-ministrul Marcel Ciolacu a anunțat „un buget, iarăşi, istoric la Educaţie, de 4,1%, deci o mărire de 60% a bugetului pe Educaţie“, luni dimineața. Într-o declarație de la sediul PSD,…
Vezi articolul

Trei din patru elevi ai școlilor postliceale militare sunt vaccinați, declară Ministerul Apărării Naționale / Testarea elevilor în unitățile de învățământ ale MApN și motivul pentru care doar o parte dintre acestea au fost în vacanță

Între 70% și 75% dintre elevii unităților de învățământ postliceal militar sunt vaccinați, ceea ce face ca numărul celor infectați, izolați sau carantinați să fie redus, în limita a 2-5%…
Vezi articolul